Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ TCL 10 Pro Review: Πολυτέλεια στην μεσαία κατηγορία

TCL 10 Pro Review: Πολυτέλεια στην μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Στον τομέα της φωτογραφίας, το TCL 10 Pro θέλει να καλύψει κάθε είδους απαίτηση και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνει με ιδιαίτερη επιτυχία. Συνολικά, έχει 4 κάμερες στο πίσω μέρος του, η κάθε μια από τις οποίες προσφέρει κάτι όντως χρήσιμο.

Η βασική από αυτές ειναι στα 64ΜΡ και αναλαμβάνει να βγάζει τις πιο ποιοτικές θεωρητικά και πρακτικά φωτογραφίες. Λειτουργεί και εδώ με την τεχνική του pixel binning, με τις φωτογραφίες να αποθηκεύονται σε ανάλυση 16ΜΡ. Η λεπτομέρεια τους είναι ικανοποιητική, αν και δεν φτάνει στο μέγιστο του τι μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είναι η χρωματική τους απεικόνιση με την TCL να έχει διαλέξει ένα πιο έντονο προφίλ ώστε οι φωτογραφίες να είναι πιο έντονες και ζωντανές προκειμένου να είναι πιο ευχάριστες. Η αυτόματη λειτουργία του HDR μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένες συνθήκες, και σε πολλές περιπτώσεις αλλάζει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κάμερα εκμεταλλεύεται το ξεχωριστό Night mode που έχει σχεδιάσει η εταιρεία, αν και εδώ πιθανόν ακόμα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, στα επίπεδα φωτισμού και ίσως την χρωματική απεικόνιση. Με δεδομένη την περιορισμένη εμπειρία που έχει η εταιρεία στον συγκεκριμένο τομέα, το αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση ικανοποιητικό.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό με σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει όμως είναι η υψηλότερη ανάλυση της στα 16ΜΡ. Σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλη συσκευή σε αυτή την κατηγορία, το TCL 10 Pro έχει την διπλάσια ανάλυση αφού κατά κανόνα περιορίζονται στα 8ΜΡ.

Δυστυχώς η κάμερα αυτή δεν έχει auto focus παρόλα αυτά, η αυξημένη της ανάλυση έχει σαν αποτέλεσμα ιδιαίτερα καλές φωτογραφίες σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις. Η λεπτομέρεια τους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, και αυτό που κάνει περισσότερο θετική εντύπωση είναι ότι χρωματικά δεν διαφέρουν σε σύγκριση με αυτές από την βασική κάμερα.

To TCL 10 Pro έχει δύο ακόμα κάμερες όμως που η κάθε μια είναι λίγο ή περισσότερο συνηθισμένη. Η μια έχει έναν macro φακό για φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση. Διαφέρει από το συνηθισμένο με την υψηλότερη αναλυση της στα 5ΜΡ αντί για 2 που είναι οι κάμερες αυτού του είδους. Έχει όμως και auto focus, που επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών με μια μικρή προσαρμογή στην απόσταση από το αντικειμενο και όχι αποκλειστικά σε ένα συγκεκριμένο «πλάνο».

Η τελευταία κάμερα είναι κάτι που μέχρι στιγμής μόνο η TCL έχει «σκεφτεί» να χρησιμοποιήσει στις συσκευές της και αποτελεί κάτι το ξεχωριστό. Έχει ιδιαίτερα χαμηλή ανάλυση στα 2ΜΡ όμως έχει έναν εντυπωσιακά μεγάλο σε μέγεθος αισθητήρα με 2.9μm μέγεθος για κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο. Αυτό της επιτρέπει να έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ακόμα και με τιμή ISO που κατά κανόνα είναι υψηλή για σωστή λήψη χωρίς ψηφιακαό θόρυβο.

Το TCL 10 Pro μπορεί να γράψει βιντεο με αυτή την κάμερα, σε ανάλυση 1080P λόγω των 2ΜΡ, βίντεο όμως που είναι εντυπωσιακά φωτεινό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρότι έχει ένα επίπεδο θορύβου υψηλότερο από το συνηθισμένο, είναι δραματικά καλύτερο από σχεδόν κάθε άλλη προσπάθεια για εγγραφή βίντεο σε τόσο χαμηλό φωτισμό.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι το TCL 10 pro «στέκεται» απέναντι στον ανταγωνισμό του με ικανότητες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτόν. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, όπως η υψηλότερη ανάλυση από το συνηθισμένο στην κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό αλλά και την Macro κάμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights