Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9S Review: Σταθερά στην κορυφή

Xiaomi Redmi Note 9S Review: Σταθερά στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Το Note 9S έρχεται με τέσσερις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του. Από τη στιγμή που δεν αποτελεί τον αντικαταστάτη του Note 8 Pro, η βασική από αυτές έρχεται πλέον με χαμηλότερη ανάλυση στα 48ΜΡ, αν μπορεί να θεωρήσει κανείς «χαμηλή» πλέον τη συγκεκριμένη ανάλυση. Το διάφραγμα στον φακό της είναι f/1.8 και σε συνδυασμό με το Night mode προσφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συγκεκριμένη κάμερα, έχουν καλά επίπεδα λεπτομέρειας και σωστό δυναμικό εύρος. Χρωματικά, η εταιρεία έχει επιλέξει σωστά κατα τη γνώμη μας, να μην «υπερβάλει» και προσπαθεί να διατηρήσει τις φωτογραφίες όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Αν θέλει κάποιος να το αλλάξει αυτό, μπορεί να ενεργοποιήσει το AI Mode, που αναγνωρίζει το σκηνικό ή/και το αντικείμενο της φωτογραφίας, και την τονίζει με πιο έντονα χρώματα προκειμένου να είναι πιο «όμορφη» και εντυπωσιακή.

Η βασική κάμερα του Note 9S είναι και η μοναδική που λειτουργεί με το Night mode που έχει σχεδιάσει η εταιρεία, ένας περιορισμός που θα θέλαμε να μην υπάρχει. Παρόλα αυτά, η λειτουργία του είναι απαραίτητη για την λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Note 9S βγάζει και αυτό συνεχόμενες λήψεις με διαφορετικά επίπεδα έντασης φωτισμού, τα οποία στην συνέχεια συνδυάζει σε μια τελική φωτογραφία. Η Xiaomi συνεχίζει και στο συγκεκριμένο Smartphone, να εστιάζει στην χρήση του Night mode για ρεαλιστικές φωτογραφίες με επίπεδα φωτισμού κοντά σε αυτό που βλέπει και ο ιδιοκτήτης του.

Το Note 9S δεν προσπαθεί να βγάλει φωτογραφίες όσο το δυνατόν πιο φωτεινές, με συσκευές του ανταγωνισμού του να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, προκειμένου να δείχνουν  πιο εντυπωσιακές

Η δεύτερη κάμερα του  Note 9S έρχεται με υπερ ευρυγώνιο φακό που αποτελεί πλέον κάτι το δεδομένο ακόμα και στην μεσαία κατηγορία τιμής. Η ανάλυση της είναι στα 8ΜΡ, με την Xiaomi να μην επιλέγει να «ξεφύγει» από αυτό που θεωρείται συνηθισμένο για κάμερες αυτού του είδους

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι αποδεκτές σε λεπτομέρεια στο μέτρο που το επιτρέπει η ανάλυση της. Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Xiaomi, είναι ότι οι φωτογραφίες είναι χρωματικά ίδιες πρακτικά με αυτές της βασικής κάμερας, προκειμένου να μην «δείχνουν» ότι έχουν βγει με μια κατώτερη κάμερα.

Δυστυχώς, όπως ήδη αναφέραμε, η συγκεκριμένη κάμερα δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του Night mode που έχει το Note 9S. Το f/2.2 διάφραγμα του φακού της περιορίζει σημαντικά την χρησιμότητα της κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις φωτογραφίες να μην είναι πρακτικά αποδεκτές για κάτι περισσότερο από χρήση σε Social Media.

Η Τρίτη κάμερα του Note 9S αποτελεί και μια από τις βελτιώσεις που έχει κάνει η εταιρεία στο συγκεκριμένο Smartphone. Έχει και εδώ έναν Macro φακό για λήψη φωτογραφιών από πολύ μικρή απόσταση. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι και η ανάλυση των 5 αντί για 2ΜΡ σε παλαιότερες συσκευές της εταιρείας και όχι μόνο, αλλά περισσότερο η ύπαρξη του Auto focus.

 

Αυτό δίνει στον ιδιοκτήτη του Note 9S την επιλογή να προσαρμόσει αυτός την απόσταση από το αντικείμενο που φωτογραφίζει, και όχι να είναι περιορισμένος σε μια συγκεκριμένη απόσταση. Η αυξημένη ανάλυση της έχει και σημαντικά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία, ακόμα και αν εξ ορισμού μια Macro Κάμερα έχει πάντα ιδιαίτερα μικρό «πλάνο».

Η τελευταία κάμερα του Note 9S δεν λειτουργεί αυτόνομα και χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του βάθος σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Επεξεργαστής μνήμη.

Η Xiaomi επέλεξε για το Note 9S έναν επεξεργαστή της Qualcomm και συγκεκριμένα τον Snapdragon 720G, που παρότι δεν του… φαίνεται με βάση την ονομασία του, είναι ισχυρότερος από το συνηθισμένο.

Μάλιστα, οι 8 πυρήνες επεξεργασίας του έχουν ακριβώς την ίδια διάταξη με τον αριθμητικά «μεγαλύτερο» SD730. Οι δύο από αυτούς είναι Α-73 της ARM με ελάχιστες αλλαγές από την Qualcomm και οι άλλοι έξι είναι αντίστοιχα ελάχιστα τροποποιημένοι A-55 της ARM και πάλι.

Όμως οι δύο Α-76 έχουν σαν συχνότητα λειτουργίας τα 2.3GHz, συχνότητα που είναι ελάχιστα υψηλότερη από τα 2.2 GHz του SD730. Χωρίς η διαφορά αυτή να έχει κάποια σημαντική επίπτωση στην πράξη, εξασφαλίζει ότι ο Snapdragon  720G δεν είναι πιο… αργός από τον αμέσως  επόμενο επεξεργαστή της εταιρείας.

Μοναδικός ίσως περιοριστικός παράγοντας στην βασική έκδοση του Note 9S είναι τα 4GB RAM στην βασική έκδοση με 64GB αποθηκευτικού χώρου. Παρότι το Smartphone λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλήμα σε καθημερινή χρήση, είναι πιθανόν σε βάθος χρόνου, κάποιες εφαρμογές να φτάσουν αυτή τη διαθέσιμη μνήμη στο «όριο» της.

Στον τομέα των γραφικών, ο Snapdragon 720G και πάλι δεν διαφέρει από τον SD730 αφού έχει στο εσωτερικό του ακριβώς την ίδια Adreno 618 GPU. Η απόδοση της είναι σαφώς άνω του μέσου για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, και αρκετή για να καλύψει τις απαιτήσεις ακόμα και σχετικά δύσκολων παιχνιδιών.

Αυτό που έχει σημασία συνολικά, είναι ότι η ονομασία του Snapdragon 720G σίγουρα… μπερδεύει, όμως η απόδοση του δεν είναι «χειρότερη» από αυτή του Helio G90T που χρησιμοποιεί το Note 8 pro της εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

007ation 17/09/2020 - 10:01

Gia sas, thelo na sas rotiso kati, aksizei afto to xiaomi redmi note 9s gia 170 euro? i iparxei kati allo pio kalo me 170 euro? ti tha mporesa na paro me afta ta xrimata? sas efkaristo poli.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights