Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9S Review: Σταθερά στην κορυφή

Xiaomi Redmi Note 9S Review: Σταθερά στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Η κυριαρχία της Xiaomi στην μεσαία κατηγορία τιμής, δεν είναι μια «τυχαία» και προσωρινή πραγματικότητα. Η εταιρεία φροντίζει τα τελευταία χρόνια να προσφέρει συσκευές που για την κατηγορία τιμής τους, ξεχωρίζουν με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, και στις νεότερες εκδόσεις και με τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους. Το Note 8 Pro πριν περίπου 10 μήνες, ήταν το Smartphone που την «καθίερωσε» με τον καλύτερο τρόπο και στην Ελληνική αγορά, ένα Smartphone που μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να αποτελεί μια από τις καλύτερες διαθέσιμες προτάσεις. Προκειμένου η Xiaomi να συνεχίσει αυτή την πορεία στην μεσαία κατηγορία τιμής και όχι μόνο, συνεχίζει να παρουσιάζει νέες και πάντα βελτιωμένες συσκευές. Η σειρά «9» αποτελείται από πολλά διαφορετικά μοντέλα, τα περισσότερα από τα οποία θα έρθουν και επίσημα στη χώρα μας. Στο συγκεκριμένο Review θα γνωρίσουμε το Note 9S, ένα Smartphone που όπως δηλώνει και η ονομασία του, δεν αποτελεί τον άμεσο … διάδοχο του Note 8 Pro.

Το αντίστοιχο Note 9 pro θα έρθει επίσημα στη χώρα μας σε λίγο καιρό, και όταν φτάσει στα χέρια μας, θα ακολουθήσει και το δικό του αναλυτικό Review.

Σχεδιασμός.

Η Xiaomi γνωρίζει πολύ καλά ότι στην μεσαία κατηγορία τιμής, οι αλλαγές που μπορεί να κάνει στον σχεδιασμό ενός Smartphone διατηρώντας και το κόστος του σε λογικά επίπεδα, είναι σχετικά περιορισμένες.

Το Note 9S όμως, είναι ένα σημαντικά διαφορετικό Smartphone από την προηγούμενη σειρά «8». Αρχικά, παρότι η οθόνη του έχει μεγαλώσει στις 6.67 ίντσες, έχει πλέον μια διαφορετική αναλογία πλευρών 20:9. Με την αναλογία αυτή, η οθόνη είναι πιο στενή και λίγο πιο ψηλή από το συνηθισμένο. Αυτό έχει πλεονεκτήματα στην ανάγνωση ειδικά μεγάλων κειμένων, αλλά κάνει και το ίδιο το Smartphone πιο «εύκολο» ακόμα και στη χρήση με το  ένα μόλις χέρι.

Το πλάισιο γύρω από αυτή την οθόνη, είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό, πάντα για ένα Smartphone της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Η μπροστινή κάμερα είναι πλέον τοποθετημένη σε μια μικρή τρύπα στο κέντρο της οθόνης και συγκεκριμένα στο πάνω μέρος της. Η διάταξη αυτή είναι διαφορετική, και παρότι απαιτεί ένα μικρό διάστημα εξοικείωσης, το μεγαλο μέγεθος της οθόνης την κάνει να μην… χτυπάει έντονα στο μάτι.

Στην πίσω πλευρά του Note 9S τώρα, η εταιρεία έχει επιλέξει την χρήση του Gorilla Glass 5 για το γυαλί, μια έκδοση που πρακτικά καμία άλλη εταιρεία δεν χρησιμοποιεί στην μεσαία κατηγορία. Η γυαλιστερή του υφή είναι «ευαίσθητη» σε δαχτυλιές, οι οποίες είναι λιγότερο ή περισσότερο έντονες ανάλογα και με το χρώμα που θα επιλέξει ο καθένας.

Οι τέσσερις κάμερες του Smartphone έχουν μια ασυνήθιστη «τετράγωνη» διάταξη στο κέντρο και λίγο πάνω από το μέσο, και τουλάχιστον δεν προεξέχουν ενοχλητικά από την υπόλοιπη συσκευή. Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων τώρα, έχει αλλάξει … θέση και βρίσκεται πάνω στο πλήκτρο ενεργοποίησης στην δεξιά πλευρά του Note 9S.

Η συγκεκριμένη διάταξη είναι ιδιαίτερα βολική για όποιον χρησιμοποιεί το Smartphone του με το δεξί του χέρι, αφού πιέζοντας ή και απλά ακουμπώντας το δάχτυλο του πάνω στον αισθητήρα, το Note 9S αναγνωρίζει το αποτύπωμα και ξεκλειδώνει, πάντα με την πρώτη προσπάθεια και πάντα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στο πρακτικό κομμάτι, το Smartphone έχει ένα μόνο ηχείο στο κάτω μέρος του, αν και σε αυτή την κατηγορία ο στερεοφωνικός ήχος είναι κάτι που πρακτικά δεν… υπάρχει σε καμία συσκευή. Η απόδοση του είναι ιδιαίτερα ποιοτική, αν και θα θέλαμε την μέγιστη ένταση του να είναι λίγο πιο υψηλή. Το Note 9S έχει και υποδοχή για ενσύρματα ακουστικα, μια δυνατότητα που είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι για μια ακόμα φορά, η Xiaomi έχει καταφέρει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα Smartphone που ξεπερνά το «αναμενόμενο» για την κατηγορία τιμής που ανήκει. Η επιλογή του πλαστικού για το πλαϊνό του μέρος, είναι ίσως το μοναδικό σημείο που μπορεί να θεωρήσει κανείς… αρνητικό, αν και συμβάλει στη διατήρηση του βάρους σε λογικά επίπεδα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

007ation 17/09/2020 - 10:01

Gia sas, thelo na sas rotiso kati, aksizei afto to xiaomi redmi note 9s gia 170 euro? i iparxei kati allo pio kalo me 170 euro? ti tha mporesa na paro me afta ta xrimata? sas efkaristo poli.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights