Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matepad Pro Review: Με ένα κορυφαίο Tablet, ξεχνάς το Laptop

Huawei Matepad Pro Review: Με ένα κορυφαίο Tablet, ξεχνάς το Laptop

απο Kostas Gliatiotis

Επιδόσεις.

Στον κόσμο των  Android Tablets είναι καλώς ή κακώς συνηθισμένο, να προσφέρεται απλά η απόδοση που απαιτείται για απλή καθημερινή χρήση. Το matepad Pro διαφέρει σημαντικά, και έρχεται με τον κορυφαίο Kirin 990 επεξεργαστή που σχεδιάζει η ίδια η εταιρεία, στο εσωτερικό του.

Οι 8 πυρήνες επεξεργασίας του είναι και εδώ χωρισμένοι σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Οι δύο από αυτούς είναι οι ιδιαίτερα ισχυροί και ενεργειακά αποδοτικοί Α-76 της ARM με ιδιαίτερα υψηλό χρονισμό στα 2.86GHz. Ο Kirin 990 έχει δύο ακόμα Α-76 με διαφορές στην αρχιτεκτονική τους προκειμένου να έχουν χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας αλλά και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, και λειτουργούν στα 2.0GHz. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία έχει κάνει τον επεξεργαστή να λειτουργεί μονίμως στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, χωρίς η θερμοκρασία του να αυξηθεί ποτέ σε επίπεδο που να χρειάζεται να μειώσει την απόδοση του. Μαζί με αυτούς υπάρχουν τέσσερις ακόμα μικρότεροι Α-55 που παραδοσιακά είναι σχεδιασμένοι για τις απλές καθημερινές εργασίες.

Η βασική έκδοση του Matepad Pro, έρχεται με 128GB αποθηκευτικού χώρου στην βασική έκδοση του. Αυτό που δυστυχώς έχει επιλέξει η εταιρεία, είναι η έκδοση αυτή να έχει 6GB μνήμης RAM. Χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι “λίγη” για οποιοδήποτε είδος χρήσης, είναι λιγότερη από το ιδανικό ωστε να εξασφαλίσει στο Matepad pro κορυφαία απόδοση ακόμα και σε βάθος χρόνου.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι το πόσο καλά αποδίδει στην πράξη το Tablet. O Kirin 990 είναι με διαφορά ισχυρότερος από ότι χρειάζεται για τις περισσότερες από τις εργασίες που κάνει κάποιος στην καθημερινότητα του. Αυτό περιλαμβάνει και την Gaming χρήση, στην οποία είναι ιδανική μεταξύ άλλων και η εντυπωσιακή του οθόνη.

Για τους φίλους του Mobile gaming, o Kirin 990 έχει στο εσωτερικό του την Mali-G76 κάρτα γραφικών, σε έκδοση με… 16 πυρήνες επεξεργασίας. Εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πάλι το πως η εταιρέια έχει καταφέρει να διατηρείται αυτή η αποδοση στο μέγιστο της, άσχετα με το πόση ώρα παίζει παιχνίδια ο ιδιοκτήτης του Matepad Pro ή κάνει οτιδήποτε άλλο είναι αντίστοιχα απαιτητικό σε επεξεργαστική ισχύ.

Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία και η μεγαλύτερη επιφάνεια που έχει ένα τάμπλετ σε σύγκριση με ένα τηλέφωνο, και επιτρέπει την πολύ καλύτερη απαγωγή θερμότητας από τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών.

Αυτό που έχει τελικά σημασία, είναι ότι οι επιδόσεις του Matepad Pro είναι στο επίπεδο που πρέπει, για ένα κορυφαίο τεχνολογικά tablet σαν και αυτό. Ακόμα και με την ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση της οθόνης του, και την δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης πολλών εφαρμογών, ο Kirin 990 δεν πρόκειται ποτέ να δείξει ότι δυσκολεύεται να κάνει αυτο που του ζητάει ο ιδιοκτήτης του matepad pro.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights