Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor Magicbook 14 Review: Ένα προσιτό Laptop χωρίς παραχωρήσεις

Honor Magicbook 14 Review: Ένα προσιτό Laptop χωρίς παραχωρήσεις

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Στον τομέα της οθόνης, το Magicbook 14 δεν έχει κάνει καμία απολύτως παραχώρηση παρά το χαμηλό του κόστος, ενώ αντιθέτως προσφέρει και χαρακτηριστικά που δεν συναντά κανείς συχνά σε αυτό το κόστος.

Η υψηλή ανάλυση των 1920×1080 pixels είναι ακόμα πιο χρήσιμη σε αυτό το μέγεθος οθόνης, αφού διατηρεί την πυκνότητα και την λεπτομέρεια απεικόνισης σε πολύ καλά επίπεδα.

Πάνω από την οθόνη υπάρχει και μια «anti-glare» επίστρωση προκειμένου να μειώνεται η αντανάκλαση του φωτισμού που πέφτει πάνω της, κάτι που με την σειρά του την κάνει αισθητά πιο ευανάγνωστη και άνετη σε καθημερινή χρήση.

Αυτό που δεν συνηθίζεται όμως σε ένα Laptop με κόστος λιγότερα από 600 ευρώ επίσημα, είναι η υποστήριξη για την προβολή HDR περιεχομένου, μια υποστήριξη που υπάρχει κανονικά στο Magicbook 14.

Ακόμα και αν τα Windows 10 απαιτούν λίγη… προσπάθεια ώστε να την εκμεταλλευτεί κανείς, η υποστήριξη αυτή κάνει το Laptop σημαντικά πιο «Χρήσιμο» για όποιον θέλει να βλέπει ταινίες με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Αν πρέπει να βρούμε κάτι αρνητικό για την οθόνη του Magicbook 14, αυτό είναι μάλλον ο φωτισμός της. Η μέγιστη ένταση του είναι ελάχιστα χαμηλότερη από ότι θα έπρεπε για την άνετη χρήση του σε εξωτερικούς χώρους. Η anti-glare επίστρωση όμως βοηθάει παρόλα αυτά ώστε να μην υπάρχει κάποιο πρακτικό πρόβλημα στην ανάγνωση της.

Πρακτικότητα.

Το Magicbook 14 είναι σχεδιασμένο όμως ώστε να μπορεί κανείς να κάνει τη δουλειά του (ή και το… παιχνίδι του) καθημερινά χωρίς παραχωρήσεις στην εργονομία και την πρακτικότητα.

Για αυτόν τον λόγο, η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε το πληκτρολόγιο αλλά και το Touchpad του να είναι όσο το δυνατόν πιο σωστά σχεδιασμένα. Ξεκινώντας από το πληκτρολόγιο, εργονομικά είναι όσο μεγαλύτερο του επιτρέπουν οι διαστάσεις του ίδιου του Laptop.

Η απόσταση ανάμεσα στα πλήκτρα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μην πιέζει κανείς το… διπλανό ενώ γράφει ένα κείμενο, ενώ η διαδρομή τους είναι ακριβώς αυτή που πρέπει ώστε να είναι αντίστοιχα σίγουρος ότι πάτησε αυτό που ήθελε.

Μάλιστα το πληκτρολόγιο φωτίζεται σε δύο διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ ο ιδιοκτήτης του Magicbook 14 μπορεί να επιλέξει να απενεργοποιήσει και πλήρως τον φωτισμό όταν δεν τον χρειάζεται.

Για το Touchpad, το μέγεθος είναι λίγο μικρότερο από ότι θα μπορούσε με βάση τον διαθέσιμο χώρο, παρόλα αυτά δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στην χρήση του. Η επιφάνεια έχει μια «ματ» υφή που πλέον θεωρείται δεδομένη σε κάθε φορητό υπολογιστή, ενώ η ακρίβεια του είναι επίσης ικανοποιητική.

Το μοναδικό ίσως αρνητικό του, είναι η «πλαστική» αίσθηση που έχει στην πίεση του για αριστερό και δεξί κλικ, και περισσότερο ο… ήχος που παράγεται με την πίεση τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights