Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor Magicbook 14 Review: Ένα προσιτό Laptop χωρίς παραχωρήσεις

Honor Magicbook 14 Review: Ένα προσιτό Laptop χωρίς παραχωρήσεις

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των φορητών υπολογιστών είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή των Smartphones, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ακόμα και καταξιωμένοι κατασκευαστές υπολογιστών, δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν ανταγωνιστικές προτάσεις στον χώρο των κινητών τηλεφώνων. Το αντίθερο όμως φαίνεται ότι είναι σημαντικά πιο εύκολο, αφού και η Huawei αλλά και η Honor, έχουν έρθει στην αγορά των φορητών υπολογιστών για να… μείνουν αλλά και για να ανταγωνιστούν «στα ίσια» τις εταιρείες που έχουν καθιερωθεί σε αυτή.

Το Magicbook 14 είναι το πρώτο Laptop της εταιρείας που γίνεται επίσημα διαθέσιμο στη χώρα μας, και παρότι έχει πλέον αρκετό καιρό που κυκλοφορεί, θεωρήσαμε ότι η δοκιμή του έχει αρκετό ενδιαφέρον ώστε να … ασχοληθούμε μαζί του. Προφανώς και σε μεγάλο βαθμό «μοιράζεται» κοινά στοιχεία με το αντίστοιχο Matebook D14 της Huawei, όμως η Honor έχει φροντίσει ώστε με μερικές πολύ έξυπνες πινελιές να του δώσει τον δικό της χαρακτήρα.

Σχεδιασμός.

Είναι δεδομένο ότι η Honor δεν είχε ιδιαίτερη ευελιξία ώστε να αλλάξει σημαντικά την εξωτερική κατασκευή και τον σχεδιασμό του Magicbook 14, διατηρώντας το κόστος του σε χαμηλα επίπεδα.

Αυτό που έχει κάνει όμως η εταιρεία, προκειμένου να ξεχωρίζει από την αντίστοιχη πρόταση της «μητρικής» της Huawei, είναι να του δώσει μια … λεπτομέρεια, και συγκεκριμένα μια μικρή μπλέ λωρίδα στο πάνω μέρος που φιλοξενεί την οθόνη.

Παρότι αρχικά η αλλαγή αυτή φαίνεται μικρή, στην πράξη είναι και αρκετή ώστε να ξεχωρίζει οπτικά το Laptop της Honor, αλλά τελικά να του δίνει και έναν πιο «ευχάριστο» χαρακτήρα.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι διατηρεί την ίδια κορυφαία κατασκευή από αλουμίνιο, ένα υλικό που μέχρι και σήμερα δεν θεωρείται δεδομένο στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και μεγέθους. Με αυτόν τον τρόπο, το  Magicbook 14 είναι σημαντικά πιο πολυτελές από τον ανταγωνισμό του (εντάξει, με εξαίρεση το Matebook D14…) αλλά δίνει και την καλύτερη εικόνα για τον χαρακτήρα που θέλει να δώσει η εταιρεία στους φορητούς υπολογιστές της.

Στο πρακτικό κομμάτι, το πολύ μικρό πλαίσιο γύρω από την οθόνη του, είναι και αυτό με τη σειρά του εντυπωσιακό για ένα Laptop με αυτό το κόστος, αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι συμβάλει ιδιαίτερα στο να διατηρούνται οι συνολικές διαστάσεις σε πολύ καλά επίπεδα.

Το Magicbook 14 είναι ένα πραγματικά μικρό Laptop για το μέγεθος της οθόνης του, αλλά αντίστοιχα σημαντικό είναι και το μικρό του βάρος που το κάνει πολύ εύκολο στην μεταφορά του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights