Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor Magicbook 14 Review: Ένα προσιτό Laptop χωρίς παραχωρήσεις

Honor Magicbook 14 Review: Ένα προσιτό Laptop χωρίς παραχωρήσεις

απο Kostas Gliatiotis

Επιδόσεις.

Το Magicbook 14 έρχεται με τον Ryzen 5 3500U επεξεργαστή της AMD στο εσωτερικό του. Οι νεότεροι επεξεργαστές της εταιρείας, είναι πλέον γνωστοί για την απόδοση τους που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες λύσεις της intel, έρχοντα όμως με ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια για να προσφέρουν την απόδοση αυτή, κάτι που έχει δύο διαφορετικά αλλά αντίστοιχα σημαντικά πλεονεκτήματα.

Το πρώτο είναι φυσικά η απόδοση της μπαταρίας, που στο Magicbook 14 όπως θα δούμε στην συνέχεια είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική λόγω και της μεγάλης χωρητικότητας της.

Όμως η χαμηλότερη αυτή κατανάλωση έχει σαν αποτέλεσμα και η θερμοκρασία λειτουργίας του Magicbook 14 να είναι χαμηλότερη από έναν αντίστοιχων επιδόσεων επεξεργαστή της Intel. Ακόμα και σε σχεδόν «πλήρη» απόδοση του Ryzen 5 3500U, η θερμοκρασία του δεν υπερβαίνει τους 72 βαθμούς κελσίου.

Εκτός από τις επιπτώσεις στην… μακροζωϊα ενός υπολογιστή που έχει αυτό, σε πιο πρακτικό καθημερινό επίπεδο η λειτουργία του Magicbook 14 γίνεται χωρίς ενοχλητικό θόρυβο από τους ανεμιστήρες στο εσωτερικό του.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι οι τέσσερις πυρήνες λειτουργίας του Ryzen 5 3500U προσφέρουν επιδόσεις που καλύπτουν με άνεση τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς από έναν φορητό υπολογιστή στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Χωρίς εντυπωσιακά «turbo» νούμερα σε συχνότητα λειτουργίας, νούμερα που επιτυγχάνονται για μερικά δευτερόλεπτα και για έναν μόνο πυρήνα στις αντίστοιχες λύσεις της Intel, ο επεξεργαστής της AMD πετυχαίνει το ίδιο αποτέλεσμα με καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης.

Αντίστοιχα και στον τομέα των γραφικών, η Vega 8 GPU που έρχεται ενσωματωμένη στον Ryzen 5 3500U είναι αισθητά πιο ισχυρή από τις αντίστοιχες λύσεις ενσωματωμένων καρτών γραφικών της Intel.

Η απόδοση της είναι ικανοποιητική ακόμα και για λογική Gaming χρήση, αρκεί να θυμάται κανείς την κατηγορία τιμής που ανήκει το Magicbook 14. Ακόμα και σχετικά απαιτητικά παιχνίδια θα παίξουν σε ποιότητα και ρυθμίσεις γραφικών που παρότι θα είναι κοντά στο ελάχιστο, είναι προφανώς καλύτερα από το να μην παίζουν καθόλου.

Όμως και εδώ το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι το Magicbook 14 προσφέρει μια ικανοποιητική Gaming απόδοση χωρίς υπερβολική θερμότητα αλλά και με πολύ καλή απόδοση στην μπαταρία του.

Συνδεσιμότητα.

Μια από τις αλλαγές που έχει κάνει για κάποιο λόγο η Honor στο Magicbook 14 είναι να … αφαιρέσει μια USB θύρα από την δεξιά πλευρά του σε σύγκριση με το αντίστοιχο Laptop της Huawei.

Έτσι υπάρχει μόνο μια κανονικού μεγέθους USB θύρα στην δεξιά αυτή πλευρά, και μια ακόμα ακριβώς ίδια στην αριστερή πλευρά του.

Σε αυτή την αριστερή πλευρά όμως υπάρχει ακόμα και μια HDMI θύρα που επίσης δεν θεωρείται (δυστυχώς) δεδομένη σε έναν φορητό υπολογιστή με χαμηλό κόστος.

Εδώ βρίσκεται και η USB Type-C θύρα που εκτός από την σύνδεση νεότερων συσκευών που υποστηρίζουν το σαφώς ανώτερο αυτό πρότυπο, είναι και αυτή από την οποία φορτίζει και το ίδιο το Magicbook 14.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights