Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A41 Review: Ακριβό και μέτριο

Samsung Galaxy A41 Review: Ακριβό και μέτριο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Ένας τομέας όπου η Samsung είχε για χρόνια την δυνατότητα να ξεχωρίζει ακόμα και στην μεσαία κατηγορία τιμής, ήταν αυτός της οθόνης των συσκευών της. Ακόμα και μια μέτρια AMOLED οθόνη, θα είναι εξ ορισμό λόγω της τεχνολογίας της, ανώτερη από ένα LCD Panel. Το «πρόβλημα» όμως είναι ότι πλέον η εταιρεία προκειμένου να διατηρεί το κόστος σε λογικά επίπεδα και να συνεχίζει να εξοπλίζει τις συσκευές σε αυτή την κατηγορία με AMOLED panels, αναγκάζεται να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις σε κάθε άλλο τομέα.

galaxy a41

Παρόλα αυτά, η οθόνη του Galaxy A41 είναι ίσως και ο μοναδικός τομέας όπου η συσκευή μπορεί να διαχωριστεί από τον ανταγωνισμό της. Η Samsung όμως συνεχίζει να κάνει ένα πολύ σημαντικό λάθος. Εκτός από το να διαχωρίζει τις συσκευες σε αυτή την κατηγορία με βάση τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, επιμένει να τις διαχωρίζει και με βάση το μέγεθος της οθόνης τους.

Σε μια κατηγορία όπου όλες οι συσκευές της σειράς Note 9 από την Xiaomi έχουν πρακτικά το ίδιο μέγεθος οθόνης με πολύ μικρή διαφορά στο οικονομικότερο «απλό» Note 9, η Samsung ξεκινά από την μεγάλη και χρήσιμη οθόνη του Galaxy A71 στις 6.7 ίντσες, συνεχίζει σε αυτή του Α51 στις 6.5 και καταλήγει σε αυτή του Α41 στις μόλις 6.1 ίντσες. Το περίεργο είναι ότι απο εκεί και… κάτω, τα Α21 και Α31 αποκτούν ξανά μεγαλύτερη αλλά LCD οθόνη. Είναι σχεδόν λες και η εταιρεία μεταφέρει στην τελική τιμή πώλησης την ελάχιστα μικρή διαφορά  σε κόστος κατασκευής που έχει ένα όλο και μεγαλύτερο AMOLED Panel.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η οθόνη του Galaxy A41 να είναι ενοχλητικά μικρή για τα δεδομένα του 2020. Σε μια εποχή που μπορεί να επιλέξει κανείς ένα Smartphone με οθόνη σχεδόν 6.7 ιντσών στα ίδια χρήματα, και με συνολικές διαστάσεις αντίστοιχες με αυτές μιας συσκευής με οθόνη 6 ίντσων πριν 3 χρόνια, είναι πραγματικά ανεξήγητη η επιλογή της Samsung. Παρόλα αυτά, το μικρότερο μέγεθος του ίδιου του Panel και η ανάλυση των 2400×1080 pixels του χαρίζουν μια λεπτομέρεια απεικόνισης που δεν συναντά κανείς εύκολα με 431 Pixel ανά ίντσα.

Είναι πραγματικά κρίμα που η εταιρεία επιμένει σε αυτή την λογική, και ουσιαστικά «αναγκάζει» όποιον θέλει μια δική της συσκευή με μεγαλύτερη AMOLED οθόνη, να πρέπει αναγκαστικά να δώσει και περισσότερα χρήματα για επιπλέον χαρακτηριστικά που πιθανόν δεν χρειάζεται. Όταν ακόμα και εταιρείες όπως η Realme προσφέρουν τρια διαφορετικά μοντέλα με οθόνη 6.5 ίντσων (και ρυθμό ανανέωσης στα 90hz για τα δύο από αυτά…) με κόστος κάτω από 300 ευρώ και για τα τρία, προκειμένου να διαλέξει ο καθένας αυτό που ταιριάζει στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του, η επιμονή της Samsung σε αυτή την λογική είναι τουλάχιστον περίεργη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ 21/08/2020 - 01:47

Θα ήθελα να αγοράσω ένα κινητό Samsung α41 εσεις το προτείνεται η έχετε να μου πείτε κατι καλύτερο!ευχαριστω!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights