Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A41 Review: Ακριβό και μέτριο

Samsung Galaxy A41 Review: Ακριβό και μέτριο

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Μια από τις πιο περίεργες επιλογές που έχει κάνει η εταιρεία στο Galaxy A41 είναι αυτή του επεξεργαστή στο εσωτερικό του. Είναι από τις πολύ λίγες συσκευές στην … ιστορία της εταιρείας που έρχεται με επεξεργαστή της Mediatek και συγκεκριμένα τον Helio P65. Η επιλογή του βέβαια δεν έχει γίνει τυχαία, αφού είναι μια από τις πολύ λίγες λύσεις για επιδόσεις καλύτερες από αυτές του Α40 που να παραμένουν όμως κατώτερες από αυτές του Α51 που ποτέ δεν ήταν ικανοποιητικό για τα χρήματα του έτσι και αλλιώς.

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής συνδυάζει 6 πυρήνες Α-55 της ARM με συχνότητα το 1.7GHz με δύο ακόμα Α-75  με μέγιστη συχνότητα τα 2.0 GHz. Οι δύο αυτοί Α-75 που πλέον είναι περισσότερο από δύο χρόνια παλαιότεροι πυρήνες της ARM, είναι αυτοί που  προσφέρουν ουσιαστικά την απόδοση που όπως περιγράψαμε πρέπει να είναι καλύτερη από το αμέσως προηγούμενο μοντέλο αλλά όχι τόσο καλή όσο αυτή του ακριβότερου Α51.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Helio P65 δεν μπορεί να «πλησιάσει» τις επιδόσεις που προσφέρουν οι συσκευές του ανταγωνισμού της Samsung. Σε σύγκριση με τον Snapdragon 720G των Note 9s, Note 9 pro από την Xiaomi όπως και στο realme 6 pro ή ακόμα και τον Helio G90T του ενός χρόνου πλέον Note 8 Pro επίσης της Xiaomi, το Galaxy A41 είναι απλά ενοχλητικά πιο αργό. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει σε ένα Smartphone με κόστος πάνω από 300 ευρώ στα μέσα του 2020 και από την μέχρι πριν λίγο καιρό πρώτη σε πωλήσεις εταιρεία στην αγορά των Smartphones.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι και στην πράξη το Galaxy A41 δεν είναι γρήγορο και έχει μικρά και ενοχλητικά κολλήματα στην καθημερινή του χρήση, που επίσης δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Τα 4GB μνήμης RAM είναι επίσης λιγότερα από το ιδανικό για την κατηγορία, τουλάχιστον όμως η εταιρεία δεν περιορίστηκε σε ακόμα μικρότερη διαθέσιμη μνήμη.

Για τους φίλους του Gaming το Galaxy A41 είναι αναμενόμενα μια … απογοήτευση και εδώ, αφού η Mali G52 MC2 κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του Helio P65 είναι απλά μη αποδεκτή για την κατηγορία. Όπως έχουμε δει στο συγκριτικό βίντεο της συσκευής της Samsung με το Note 9 Pro, η απόδοση της συγκεκριμένης κάρτας γραφικών είναι λιγότερη από την μισή σε σύγκριση με την Adreno 618 στον Snapdragon 720G και αντίστοιχα η μισή και από αυτή του Helio G90T.

Παρότι προφανώς η μικρότερη οθόνη του Galaxy A41 δεν είναι ιδανική για παιχνίδια, είναι σίγουρα ενοχλητικό στα 329 ευρώ ένα Smartphone να έχει τόσο χαμηλές επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Τέλος, ακόμα και για τον αποθηκευτικό χώρο, η Samsung έχει κάνει «παραχωρήσεις» και η βασική έκδοση του Smartphone έρχεται σε αυτά τα χρήματα με μόλις 64GB από τα οποία περίπου 57 είναι διαθέσιμα στην πράξη. Σε μια κατηγορία τιμής όπου τα 128GB θεωρούνται πλέον δεδομένα, η επιλογή του μισού ακριβώς διαθέσιμου χώρου δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ 21/08/2020 - 01:47

Θα ήθελα να αγοράσω ένα κινητό Samsung α41 εσεις το προτείνεται η έχετε να μου πείτε κατι καλύτερο!ευχαριστω!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights