Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A41 Review: Ακριβό και μέτριο

Samsung Galaxy A41 Review: Ακριβό και μέτριο

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Ο μοναδικός τομέας όπου μπορεί να πει κανείς ότι το Galaxy A41 δεν υστερεί σημαντικά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του είναι αυτός των καμερών στο πίσω μέρος του. Αυτό ισχύει όμως για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, αφού και εδώ η Samsung έχει προσπαθήσει να βρει «τεχνητούς» τρόπους να το διαχωρίσει από τις αμέσως ακριβότερες συσκευές της σειράς.

Η βασική κάμερα του Smartphone έχει ανάλυση 48ΜΡ και χρησιμοποιεί τον ιδιαίτερα ποιοτικό για την κατηγορία, IMX582 αισθητήρα της Sony. Όμως για κάποιον λόγο που μόνο η ίδια η Samsung γνωρίζει, ο φακός μπροστά από τον αισθητήρα έχει ένα περιορισμένο διάφραγμα με f/2.0.

galaxy a41

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει παρόλα αυτά, είναι ικανοποιητικές σε κάθε περίπτωση. Η λεπτομέρεια τους είναι άνω του μέσου όρου ενώ και το δυναμικό εύρος είναι μάλλον εντυπωσιακό για την κατηγορία. Παρότι το Galaxy A41 συνεχίζει την παράδοση της εταιρείας με το να παράγει φωτογραφίες πιο ζωντανές και έντονες από το πραγματικό προκειμένου να είναι πιο «όμορφες»
και ευχάριστες στο μάτι, το φαινόμενο αυτό είναι σχετικά μειωμένο.

Αυτό που δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς όμως με κανέναν άλλο τρόπο εκτός από μια προσπάθεια που κάνει επίτηδες η εταιρεία προκειμένου να διαχωρίσει το Galaxy A41 από τις ακριβότερες συσκευές της σειράς, είναι η πλήρης απουσία του ξεχωριστού Night mode από την εφαρμογή της κάμερας. Οσο καλός και αν είναι για την συγκεκριμένη κατηγορία ο IMX582 αισθητήρας, πίσω από ένα f/2.0 διάφραγμα δεν μπορεί να δει το φως που χρειάζεται για μια καλή φωτογραφία.

Η μοναδική λύση που έχει το Galaxy A41 είναι να αυξησει τεχνητά την ευαισθησία του αισθητήρα στο φως αυξάνοντας την τιμή του ISO. Αυτό έχει όπως πάντα αποτέλεσμα ο ψηφιακός θόρυβος να είναι αυξημένος και η λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία να είναι απογοητευτική.

Η δεύτερη κάμερα έχει και εδώ έναν υπερ ευρυγώνιο φακό που μπορεί να χωρέσει ένα σημαντικά μεγαλύτερο «πλάνο» σε κάθε φωτογραφία. Η ανάλυση της στα 8ΜΡ είναι απόλυτα ικανοποιητική, και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και η μοναδική κάμερα που δεν αφήνει κάποιο…. παράπονο με την απόδοση της. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει έχουν την λεπτομέρεια που επιτρέπει η χαμηλότερη ανάλυση, ενώ και το δυναμικό τους εύρος είναι ικανοποιητικό.

Αναμενόμενα, η λεπτομέρεια στα άκρα της φωτογραφίας είναι χαμηλότερη από ότι στο κέντρο της, ένα φαινόμενο που παρόλα αυτά είναι συνηθισμένο σε κάμερες με τόσο ευρύ φακό και περιορισμένη ανάλυση.

Παρότι η Samsung είναι από τις λίγες εταιρείες που επιτρέπουν την χρήση του Night mode με όλες τις κάμερες στα αμέσως ακριβότερα Α51 και Α71 (αλλά και με αναβάθμιση λογισμικού και στα Α50 και Α70), η πλήρης απουσία του στο Galaxy A41 κάνει πραγματικά άσκοπη τη χρήση της συγκεκριμένης κάμερας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Τρίτη κάμερα υπάρχει απλά για να είναι συνολικά… τρεις αφού δεν μπορεί να βγάλει φωτογραφίες. Αντί για μια κάμερα με Macro φακό που έχει έστω μια χρησιμότητα, η Samsung έχει επιλέξει να διατηρήσει τον αισθητήρα βάθους που υπολογίζει απλά την απόσταση από το σκηνικό σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ 21/08/2020 - 01:47

Θα ήθελα να αγοράσω ένα κινητό Samsung α41 εσεις το προτείνεται η έχετε να μου πείτε κατι καλύτερο!ευχαριστω!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights