Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A21s Review: Το “όνομα” μόνο, δεν πουλάει

Samsung Galaxy A21s Review: Το “όνομα” μόνο, δεν πουλάει

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι σε ότι αφορά τις κάμερες του Galaxy A21s η Samsung προσπάθησε και μέχρι ένα σημείο πετυχε να μείνει στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμό της.

Η βασική από αυτές έχει υψηλή ανάλυση στα 48ΜΡ κάτι που πλέον δεν θεωρείται ξεχωριστό, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενο. Απορεί όμως κανείς με την πολιτική της εταιρείας να διαχωρίζει τις συσκευές της με τρόπους που δεν θα έπρεπε, και φυσικά η ανάλυση της κάμερας δεν είναι  το μοναδικό κριτήριο για την πραγματική απόδοση της.

Ειναι εμφανές κατά την χρήση του Galaxy A21s για λήψη φωτογραφιών, ότι ο αισθητήρας των 48ΜΡ δεν είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί η εταιρεία στο Galaxy A51 που είναι προφανώς και σημαντικά ακριβότερο. Είναι εύκολο λοιπόν να θεωρήσει κανείς ότι οι δύο συσκευές δεν έχουν κάποια διαφορά στην πράξη, όμως αυτό δεν θα είναι σωστό.

Η δεύτερη κάμερα έχει και εδώ υπερ ευρυγώνιο φακό, με ένα σημαντικά μεγαλύτερο οπτικό πεδίο σε σύγκριση με την βασική. Η ανάλυση της είναι στα 8ΜΡ που αποτελεί και το συνηθισμένο για κάμερες αυτού του είδους.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι ικανοποιητικές σε κάθε περίπτωση, και σε αντίθεση με την βασική κάμερα του Galaxy A21s, δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές των συσκευών του ανταγωνισμού του.

Η Τρίτη κάμερα τώρα, έχει έναν Macro φακό που επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών από μικρή απόσταση. Το περίεργο εδώ είναι ότι η συγκεκριμένη κάμερα απουσιάζει πλήρως από το αμέσως ακριβότερο (και θεωρητικά καλύτερο) Galaxy A41 της εταιρείας, ενώ η Samsung θεωρεί ότι είναι προφανώς χρήσιμη στο οικονομικότερο μοντέλο. Η ανάλυση της είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με τα Α51 και Α71, και περιορίζεται στα 2ΜΡ ενώ αναμενόμενα δεν έχει και Auto focus.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι μάλλον ικανοποιητικές για το είδος της κάμερας, και η χαμηλότερη ανάλυση τους δεν είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα με δεδομένο το μικρό πλάνο που έχουν εξ ορισμού.

Αυτό που ενοχλεί όμως και στο Galaxy A21s είναι η επιλογή της Samsung να στερεί από τις οικονομικότερες συσκευές της το ξεχωριστό Night mode για την λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της νύχτας και γενικότερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η βασική κάμερα του Smartphone λειτουργεί με την τεχνική του Pixel Binning έτσι και αλλιώς, ενώ και το υπόλοιπο Hardware του δεν έχει κάποιον τεχνικό περιορισμό που να κάνει αδύνατη τη χρήση του. Η εταιρεία επιλέγει να το αφαιρέσει προκειμένου να διαχωρίζει το Galaxy A21s αλλά και το Α41 από τα ακριβότερα μοντέλα της σειράς. Εδώ όμως ξεχνάει ότι κάθε ανταγωνιστής της ακόμα και στα χρήματα που κοστίζει το Galaxy A21s προσφέρει τη συγκεκριμένη δυνατότητα έστω και για την βασική κάμερα.

Οι φωτογραφίες που μπορεί  να βγάλει το Galaxy A21s κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι απλά απογοητευτικές. Η βασική του κάμερα περιορίζεται από το διάφραγμα του φακού της, και η μέτρια ποιότητα του αισθητήρα δεν βοηθούν το αποτέλεσμα.

Οι φωτογραφίες έχουν υψηλό θόρυβο, περιορισμένη λεπτομέρεια και σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικές.

Η κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό είναι  ακόμα χειρότερη κατά τη διάρκεια της νύχτας, και επειδή η ανάλυση της είναι μικρότερη αλλά και επειδή ο φακός της έχει ένα ακόμα πιο περιορισμένο διάφραγμα.

Ακόμα λοιπόν και αν στα χαρτιά οι κάμερες του Galaxy A21s δείχνουν να είναι αντίστοιχες με τις συσκευές του ανταγωνισμού του, η πραγματικότητα διαφέρει σημαντικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights