Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi Note 10 Lite Review: Πολυτέλεια, οθόνη, κάμερες και λογική τιμή

Xiaomi Mi Note 10 Lite Review: Πολυτέλεια, οθόνη, κάμερες και λογική τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς αντικειμενικά την οθόνη του Mi Note 10 Lite, όταν κρίνει αυτά που προσφέρει με βάση την συνολική αξία του Smartphone. Η Xiaomi δεν έχει κάνει κανενός είδους παραχώρηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, και αυτό περιλαμβάνει και πρακτικές δυνατότητες εκτός προφανώς από τις κυρτές πλευρές της οθόνης αυτής.

Αρχικά, η διαγώνιος της στις 6.47 ίντσες είναι πρακτικά ιδανική για όσους δεν θέλουν ένα μεγάλο σε συνολικές διαστάσεις Smartphone. Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία έχει διατηρήσει το πλαίσιο γύρω από αυτή την οθόνη σε πολύ μικρό μέγεθος, ακόμα και σε σύγκριση με πολύ ακριβότερες συσκευές της ίδιας αλλά και του ανταγωνισμού της.

Η ανάλυση της είναι στα 2340×1080 pixels που αποτελεί και το συνηθισμένο για την κατηγορία και όχι μόνο. Η αναλογία πλευρών στο 19.5:9 είναι πιθανόν και η ιδανική προκειμένου να είναι αρκετά «ψηλή» για να μπορεί να προβάλει περιεχόμενο σε κάθετη μορφή, χωρίς όμως αντίστοιχα να έχει ενοχλητικά μαύρα πλαίσια αριστερά και δεξία στην προβολή ενός βίντεο.

Χρωματικά, η οθόνη καλύπτει όλες τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς από ένα Smartphone αυτού του είδους, και ακόμα περισσότερες. Η εταιρεία έχει προσθέσει ένα σύνολο επιλογών ανάλογα με το αν κάποιος θέλει πιο ζωντανά και ευχάριστα χρώματα ή αν προτιμά μια πιο ρεαλιστική χρωματική απεικόνιση.

Αυτό που κάνει περισσότερη εντύπωση όμως, είναι η υποστήριξη του HDR10, σε μια κατηγορία τιμής που πρακτικά καμία άλλη συσκευή, ακόμα και με AMOLED οθόνη, δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο. Προφανώς και το Mi Note 10 Lite είναι συμβατό με την αντίστοιχη δυνατότητα στο Youtube αλλά και το Netflix, κάτι που του χαρίζει μια εμπειρία προβολής ταινιών που πραγματικά δεν έχει κάτι αντίστοιχο.

Σε ένα AMOLED Panel οι γωνίες θέασης έχουν πάψει να έχουν… νόημα, αφού ποτέ η χρωματική αλλοίωση δεν είναι ορατή σε γωνία που χρησιμοποιεί κανείς το Smartphone του, και το ίδιο ισχύει και εδώ.

Συνολικά, όταν διαβάζει κανείς τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης του Mi Note 10 Lite και ακόμα περισσότερο όταν την χρησιμοποιεί στην πράξη, δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο να καταλάβει πως μια οθόνη σαν και αυτή μπορεί να υπάρχει σε ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας τιμής. Ακόμα περισσότερο όμως του δημιουργείται η απορία, γιατί μια άλλη εταιρεία που φημίζεται για τις δικές της αντίστοιχες οθόνες, επιλέγει να μην προσφέρει κάτι αντίστοιχο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights