Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 1 Mark II Review: Απίθανο για συγκεκριμένο κοινό

Sony Xperia 1 Mark II Review: Απίθανο για συγκεκριμένο κοινό

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Ότι και αν βρει κανείς να πει για το κορυφαίο Smartphone της Sony, και τις επιλογές που έχει κάνει η εταιρεία σε άλλους τομείς, η οθόνη του Xperia 1 Mark II είναι μοναδική στον τομέα των Smartphones και όχι μόνο για την διαφορετική αναλογία πλευρών της.

Η 4Κ ανάλυση της, είναι μοναδική και αντίστοιχα μοναδική είναι και η ευκρίνεια που προσφέρει η ανάλυση αυτή. Τα 3840×1644 pixels «μεταφράζονται» σε 643 pixel ανά ίντσα, με αποτέλεσμα η οθόνη να είναι … μαγική στον τρόπο που παρουσιάζει τα πάντα.

Η ονομαστική της αυτή ανάλυση χρησιμοποιείται μόνο για την προβολή πολυμέσων (φωτογραφίες και βίντεο), όπου και είναι πραγματικά χρήσιμη. Μάλιστα το Xperia 1 Mark II είναι και ένα από τα ελάχιστα Smartphones που στην εφαρμογή του Youtube προσφέρουν την επιλογή 2160Ρ προκειμένου να εκμεταλλεύεται και πρακτικά την ανάλυση της. Δυστυχώς το Netflix δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο, αφού μέχρι στιγμής γενικότερα δεν υποστηρίζει την προβολή σε 4Κ σε φορητές συσκευές.

Σε κάθε άλλη εφαρμογή και στο ίδιο το  γραφικό περιβάλλον, η οθόνη λειτουργεί σε ανάλυση 2560×1094 pixels, που είναι το αντίστοιχο του FullHD+ για οθόνη με αυτή την αναλογία πλευρών.

Το OLED Panel που έχει σχεδιάσει η ίδια η Sony, έρχεται όμως και με πολλές ακόμα δυνατότητες που το κάνουν μοναδικό. Η εταιρεία το έχει σχεδιάσει να προσφέρει μια χρωματική ακρίβεια που δεν μπορεί να πετύχει άλλη οθόνη αυτού του είδους. Το Creator mode που προσφέρεται στις ρυθμίσεις της οθόνης, της επιτρέπει να προβάλει περιεχόμενο ακριβώς με την χρωματική «παλέττα» που έχει δημιουργηθεί, χωρίς να επεμβαίνει για να την κάνει πιο ευχάριστη οπτικά.

Η δυνατότητα αυτή είναι χρήσιμη σε κάθε εφαρμογή που ο ιδιοκτήτης του Xperia 1 Mark IΙ θέλει να βλέπει το περιεχόμενο στην πραγματική του μορφή. Ακόμα και αν η δυνατότητα αυτή είναι χρήσιμη σε πολύ λίγες περιπτώσεις, πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην εταιρεία ότι θέλει να ξεχωρίσει με έναν τρόπο που απαιτεί τεχνική ικανότητα και εμπειρία.

Η διαφορετική αναλογία πλευρών της οθόνης του Xperia 1 Mark II, εκτός από την χρησιμότητα που έχει σε προβολή βίντεο, όταν βρει κανείς περιεχόμενο σε 21:9 έχει μια ακόμα πολύ πιο πρακτική καθημερινή χρήση.

Με το μεγαλύτερο της ύψος μπορεί να προβάλει αντίστοιχα περισσότερο περιεχόμενο σε κάθετη μορφή, είτε αυτό είναι κείμενο είτε φωτογραφίες. Με αυτόν τον τρόπο, Social Media εφαρμογές, αλλά και σελίδες στον Chrome, είναι πολύ πιο άνετες στην ανάγνωση τους, και είναι κάτι που αν ζήσει κανείς στην καθημερινότητα του, θα εκτιμήσει περισσότερο από ότι περιμένει κανείς αρχικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights