Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 1 Mark II Review: Απίθανο για συγκεκριμένο κοινό

Sony Xperia 1 Mark II Review: Απίθανο για συγκεκριμένο κοινό

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Το Xperia 1 Mark II έρχεται με τον μέχρι και σήμερα κορυφαίο Snapdragon 865 επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό του. Η Sony άλλωστε φημίζεται εδώ και πολλά χρόνια για την επιλογή του κάθε φορά κορυφαίου επεξεργαστή της συγκεκριμένης εταιρείας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιδόσεις του Xperia 1 Mark II να είναι απλά κορυφαίες, όπως και σε κάθε άλλη συσκευή με τον Snapdragon 865 στο εσωτερικό της.

Κανένα άλλο Smartphone όμως δεν τον συνδυάζει με μια τόσο εντυπωσιακή οθόνη, και με τόσο υψηλή ανάλυση. Ακόμα και αν το γραφικό περιβάλλον παράγεται σε χαμηλότερη FullHD+ ανάλυση, η οθόνη εκμεταλλεύεται την ανάλυση της όταν χρειάζεται.

Οι επιδόσεις του Snapdragon 865 είναι πλέον περισσότερο από αρκετές προκειμένου να καλύπτει τις απαιτήσεις της οθόνης αυτής, ενώ και η κατανάλωση ενέργειας όταν λειτουργεί στην πλήρη ανάλυση της έχει μειωθεί σημαντικά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το Xperia 1 Mark II να μην έχει τόσο αισθητή μείωση της απόδοσης της μπαταρίας του όταν καποιος το χρησιμοποιεί για προβολή πολυμέσων συνεχώς.

Η μια και μοναδική έκδοση του Smartphone έρχεται με 8GB μνήμης RAM που μέχρι και σήμερα είναι υπερ αρκετά για κάθε είδους χρήση. Ακόμα και αν κάποιος θέλει να έχει ταυτόχρονα ενεργές όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές, μέχρι το λειτουργικό να τερματίσει αυτόματα κάποιες από αυτές για εξοικονόμιση ενέργειας, το Xperia 1 Mark II δεν πρόκειται ποτέ να αναγκαστεί να κλείσει κάποια επειδή έχει μείνει από μνήμη RAM.

Τα 12 ή και ακόμα περισσότερα GB μνήμης RAM είναι εμπορικά «ελκυστικά» προκειμένου μια εταιρεία να παρουσιάζει το προϊόν της σαν τεχνικά ανώτερο από τον ανταγωνισμό του, όμως όσο και αν οι εφαρμογές γίνονται πιο απαιτητικές δεν θα γίνουν ποτέ απαραίτητα.

Στον τομέα των γραφικών, το Xperia 1 Mark II είναι ίσως ένα από  τα ελάχιστα Smartphones που η Adreno 650 GPU δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την απόδοση της. Όπως είπαμε το γραφικό περιβάλλον παράγεται σε χαμηλότερη ανάλυση από αυτή της οθόνης του Smartphone, και το ίδιο ισχύει και για κάθε είδους παιχνίδι. Δεν θα ήταν λογικό άλλωστε να περιμένει κανείς από ένα Smartphone να παίζει παιχνίδια σε ανάλυση 4Κ.

Η διαφορετική αναλογία πλευρών της οθόνης του Xperia 1 Mark II δημιουργεί κάποια προβλήματα σε συγκεκριμένα παιχνίδια που δεν μπορούν να προσαρμοστούν αυτόματα, όμως το φαινόμενο δεν είναι τόσο συχνό.

Σε κάποια απο αυτά ο ιδιοκτήτης του θα «αναγκαστεί» να παίξει με ένα μαύρο πλαίσιο στο αριστερό και δεξί μέρος της οθόνης, ακόμα όμως και έτσι θα συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της εντυπωσιακής χρωματικής απόδοσης της οθόνης του.

Τέλος, η μια και μοναδική έκδοση του Xperia 1 Mark II έρχεται με 256GB αποθηκευτικού χώρου. Η Sony Mobile έχει την «τάση» να αφήνει λιγότερο χώρο πραγματικά διαθέσιμο στις συσκευές της, και έτσι το Xperia 1 Mark II έχει περίπου 215GB πραγματικά διαθέσιμα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει κανονικά υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, αν και καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με την υποδοχή για την δεύτερη κάρτα SIM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights