Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus Nord Review: Σχεδόν στην κορυφή της κατηγορίας του

OnePlus Nord Review: Σχεδόν στην κορυφή της κατηγορίας του

απο Kostas Gliatiotis

Η Oneplus αποτελούσε για πολλά χρόνια, μια εταιρεία που «έδειχνε» στον ανταγωνισμό της πως μπορεί να σχεδιαστεί ένα κορυφαίο Smartphone χωρίς εντυπωσιακά υψηλή τιμή πώλησης. Κάθε ένα όμως από αυτά τα Smartphones της εταιρείας, προκειμένου να το πετύχει αυτό, έπρεπε να κάνει και συγκεκριμένες υποχωρήσεις προκειμένου να διατηρήσει το κόστος του σε χαμηλότερα επίπεδα. Με το νεότερο OnePlus 8 pro, η εταιρεία έβαλε ένα τέλος σε αυτή την λογική, και φρόντισε ώστε με αυτό να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από κάθε ανταγωνιστή της.

Στην συνεχόμενη όμως πορεία προς την κορυφή, τουλάχιστον σε τεχνικό τομέα, κάθε νεότερο της μοντέλο ήταν όλο και ακριβότερο με αποτέλεσμα να χάσει το πλεονέκτημα της οικονομικότερης λύσης. Σε μια προσπάθεια να επανέλθει στην συγκεκριμένη αγορά, των Smartphones των οποίων η «αξία» υπερβαίνει την τιμή τους, η εταιρεία παρουσίασε πριν λίγο καιρό το OnePlus Nord. Με τιμή επίσημα στα 449 ευρώ στη χώρα μας, το OnePlus Nord υπόσχεται να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται κανείς στην καθημερινότητα του, και να απαναφέρει τον ορισμό του «Flagship killer» τουλάχιστον σε ένα από τα προϊόντα της εταιρείας.

Όμως η αγορά είναι πολύ διαφορετική σε σύγκριση με την εποχή που άρχισε να μεγαλώνει η OnePlus, και πλέον υπάρχουν πολλές ακόμα εταιρείες που προσφέρουν πραγματικά ανταγωνιστικά προϊόντα σε αντίστοιχα χαμηλή τιμή πώλησης. Η OnePlus δεν έχει πλέον να ανταγωνιστεί μόνο την Samsung, την παλαιότερη LG και την Huawei αλλά και εταιρείες όπως η Xiaomi και η Realme. Οι δύο τελευταίες μάλιστα, επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην μεσαία κατηγορία τιμής.

Σχεδιασμός.

Η OnePlus έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό που ακολουθεί πιστά για τα περισσότερα της Smartphones. Αυτό είναι σε κάθε περίπτωση θετικό, αφού κάθε νεό της μοντέλο αναγνωρίζεται αμέσως, σαν κατασκευασμένο από την ίδια.

Το OnePlus Nord δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, και ο εξωτερικός του σχεδιασμός καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα όμορφος, πολυτελής στο μέτρο του δυνατού αλλά και «σοβαρός» τουλάχιστον στο γκρι χρώμα της συσκευής που έχουμε στα χέρια μας.

Η υποσημείωση «στο μέτρο του δυνατού» για την πολυτέλεια του OnePlus Nord, οφείλεται στην κατασκευή του από πλαστικό και στο πίσω αλλά και το πλαϊνό του μέρος. Παρότι αυτό δεν θεωρείται αμέσως αρνητικό, ειδικά από τη στιγμή που το πλαστικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία έχει άριστη ποιότητα και … φινίρισμα, δεν παύει να είναι πλαστικό.

 

Η αίσθηση που δίνει στο χέρι το OnePlus Nord… διχάζει, αφού αντιλαμβάνεται κανείς την πλαστική κατασκευή του, εκτιμά όμως την άριστη συναρμολόγηση του όπως και το χαμηλό του βάρος αφού το γυαλί και το αλουμίνιο δημιουργούν ένα κατά κανόνα πιο βαρύ σύνολο. Αυτή η κορυφαία εμφάνιση και προσοχή στην λεπτομέρεια θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή του πλαστικού από την εταιρεία, αν στην κατηγορία τιμής που ανήκει, δεν υπήρχαν πολλές προτάσεις πλέον από άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν γυαλί και μέταλλο στην κατασκευή τους.

Αφήνοντας αυτό στην άκρη, δεν υπάρχει κάποια εργονομική ατέλεια που να μπορεί να βρει κανείς στο OnePlus Nord. Από την τοποθέτηση των πλήκτρων σε σωστό «ύψος» ώστε να μπορεί να τα φτάσει ο ιδιοκτήτης του χωρίς πρόβλημα, μέχρι τον πάντα χρήσιμο διακόπτη που αλλάζει αμέσως ανάμεσα σε κανονική, αθόρυβη λειτουργία και λειτουργία δόνης.

Μάλιστα, σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλη συσκευή στην ίδια κατηγορία και όχι μόνο, η διάταξη των καμερών του μέσα σε ένα κάθετα τοποθετημένο πλαίσιο είναι σαφώς προτιμότερη, ενώ προεξέχει και ελάχιστα από την υπόλοιπη συσκευή.

Θα θέλαμε από την εταιρεία να έχει διατηρήσει την υποδοχή για ακουστικά στο OnePlus Nord, μια υποδοχή που μέχρι και σήμερα ευτυχώς θεωρείται δεδομένη στην μεσαία κατηγορία τιμής. Ίσως θα θέλαμε και στερεοφωνικό ήχο, με το ακουστικό να λειτουργεί σαν δεύτερο ηχείο. Όχι τόσο επειδή θεωρείται συνηθισμένο στην μεσαία κατηγορία, όσο για να καταφέρει το OnePlus Nord να ξεχωρίσει με έναν πραγματικά χρήσιμο τρόπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights