Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus Nord Review: Σχεδόν στην κορυφή της κατηγορίας του

OnePlus Nord Review: Σχεδόν στην κορυφή της κατηγορίας του

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Για την κάμερα του OnePlus Nord η εταιρεία δηλώνει μια “Flagship” εμπειρία φωτογραφίας, και στηρίζει τον ισχυρισμό της αυτόν στο γεγονός ότι η βασική κάμερα τουλάχιστον είναι τεχνικά ίδια με αυτή του OnePlus 8 της εταιρείας. Όμως η ψηφιακή φωτογραφία καθορίζεται σε ίδιο βαθμό από την ίδια την κάμερα όσο και από το Hardware που επεξεργάζεται τα δεδομένα από αυτή και αποθηκεύει την τελική φωτογραφία.

Ο ΙΜΧ586 αισθητήρας της Sony των 48ΜΡ, με το f/1.8 διάφραγμα στον φακό και το OIS, συνδυάζεται με τον Snapdragon 865 στο OnePlus 8, και με τον Snapdragon 765G στο OnePlus Nord. Εκτός από την προφανή διαφορά στις επιδόσεις, οι δύο επεξεργαστές έχουν και διαφορετικό ISP, το «τμήμα» στο εσωτερικό τους που επεξεργάζεται τα δεδομένα από κάθε κάμερα και δημιουργεί την τελική φωτογραφία.

Έτσι λοιπόν, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το OnePlus Nord, είναι μεν πολύ καλές για την κατηγορία που ανήκει, όχι όμως ίδιες με αυτές του OnePlus 8 όπως αφηρημένα αφήνει να εννοηθεί η εταιρεία. Η λεπτομέρεια σε κάθε μια από αυτές, είναι άριστη για την κατηγορία και όχι μόνο. Το δυναμικό εύρος είναι επίσης εντυπωσιακό, όπως και η χρωματική απόδοση που είναι ρεαλιστική και δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας φαίνεται περισσότερο το  πιο «αδύναμο» Hardware του OnePlus Nord, αφού η κάμερα παραμένει κορυφαία μεν, με μικρά σημεία όμως όπου δείχνει ότι είναι λίγο χαμηλότερα συνολικά. Οι φωτογραφίες έχουν και εδώ πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, πολύ καλή χρωματική απόδοση και τα επίπεδα φωτισμού είναι πάντα κοντά στην πραγματικότητα ακόμα και με την χρήση του NightScape. Εδώ θα θέλαμε από την εταιρεία να μην προσπαθεί να δώσει άλλη ονομασία στο Night mode, προκειμένου απλά να ξεχωρίσει χωρίς λόγο.

Όμως ο ψηφιακός θόρυβος είναι ελάχιστα αυξημένος, όσο ακριβώς περιμένει κανείς με δεδομένο το ότι το ISP του Snapdragon 765 δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα από τις συνεχόμενες λήψεις του Night Scape το ίδιο αποδοτικά.

Ο ισχυρισμός όμως της εταιρείας για Flaghsip κάμερα, περιορίζεται όπως ήδη αναφέραμε μόνο  στην βασική από αυτές που έχει το OnePlus Nord στο πίσω μέρος του. Οι άλλες τρεις, δεν ξεφεύγουν από το συνηθισμένο για την κατηγορία τιμής που ανήκει.

Αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, έχει ανάλυση 8ΜΡ που δεν αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, όπως και η απόδοση της στην πράξη. Αν πρέπει να αναγνωρίσουμε κάτι στην εταιρεία, είναι ότι οι φωτογραφίες που βγάζει η συγκεκριμένη κάμερα, δεν διαφέρουν χρωματικά από αυτές τις βασικής. Αυτό είναι πάντα καλοδεχούμενο και δεν κάνει τον ιδιοκτήτη του OnePlus Nord να νιώθει ότι χρησιμοποιεί μια κατώτερη κάμερα.

Η ανάλυση των 8ΜΡ είναι οριακά ικανοποιητική για το σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο που έχει ο υπερ ευρυγώνιος φακός, με αποτέλεσμα και η λέπτομέρεια της τελικής φωτογραφίας να είναι λίγο χαμηλότερη. Παρόλα αυτά, στο 80% των περιπτώσεων οι φωτογραφίες καλύπτουν τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς από ένα Smartphone με κόστος περίπου 450 ευρώ.

Το Night scape λειτουργεί και με αυτή την κάμερα, και εδώ θα έλεγε κανείς ότι είναι απαραίτητο προκειμένου οι φωτογραφίες να είναι σχετικά καλές. Όπως και κάθε κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό και πόσο μάλλον στην μεσαία κατηγορία τιμής, αυτή του OnePlus Nord έχει έναν φακό με διάφραγμα f/2.2 που περιορίζει το φως που μπορεί να δει. Παρόλα αυτά, οι συνεχόμενες λήψεις με διαφορετική έκθεση στο φως με το Night scape, συνδυάζονται σε μια αρκετά καλή τελική φωτογραφία.

Η λεπτομέρεια είναι και εδώ ικανοποιητική για την ανάλυση των 8ΜΡ, ο φωτισμός παραμένει ρεαλιστικός, και το δυναμικό εύρος ικανοποιητικό.

Η Τρίτη κάμερα του OnePlus Nord τώρα, δυστυχώς δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες δύο. Έχει και εδώ έναν Macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση, όμως η ανάλυση των 2ΜΡ είναι χαμηλότερη από άλλες συσκευές του ανταγωνισμού που κοστίζουν λιγότερα χρήματα. Αυτό που ενοχλεί όμως περισσότερο και που επίσης μπορεί να βρει κανείς σε άλλες προτάσεις, είναι η απουσία του Auto focus. Η απουσία αυτή περιορίζει την χρήση της κάμερας μόνο από συγκεκριμένη απόσταση περίπου 4 εκατοστών, για να μπορεί να βγάλει κανείς μια σωστά εστιασμένη φωτογραφία.

Όπως και σχεδόν κάθε άλλο Smartphone ειδικά στην μεσαία κατηγορία τιμής, το OnePlus Nord έχει και μια τέταρτη κάμερα περισσότερο για να είναι συνολικά τέσσερις και πιο εντυπωσιακές εμπορικά. Η ανάλυση της είναι στα 5ΜΡ, χρησιμοποιείται όμως αποκλειστικά για τον υπολογισμό του βάθος σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Συνολικά, είναι γεγονός ότι ειδικά η βασική κάμερα του OnePlus Nord βρίσκεται κοντά στην κορυφή της κατηγορίας τιμής που ανήκει το Smartphone. Μάλιστα «χάνει» σε πολύ συγκεκριμένους και λίγους τομείς, και εκεί μόνο από ελάχιστες συσκευές που εστιάζουν περισσότερο στον τομέα της φωτογραφίας.

Όμως οι δηλώσεις της εταιρείας για την Flagship εμπειρία φωτογραφίας, θα μπορούσαν απλά να απουσιάζουν από τη στιγμή που γίνονται περισσότερο για λόγους εντυπωσιαμού και της ανάγκης που έχει να … πείσει ότι μπορεί και πάλι να κατασκευάσει μια πρόταση που προσφέρει περισσότερα από τα χρήματα που κοστίζει. Το OnePlus Nord το πετυχαίνει αυτό, απλά όχι συνολικά στον τομέα της κάμερας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights