Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Cat S62 Pro Review: Πολύ σκληρό για να χαλάσει

Cat S62 Pro Review: Πολύ σκληρό για να χαλάσει

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Το CAT S62 Pro συνεχίζει την παράδοση της εταιρείας, στο να προσφέρει και μια ασυνήθιστη για απλή καθημερινή χρήση, πολύ συγκεκριμένη όμως κάμερα. Αυτή έχει την δυνατότητα να «μετράει» την θερμότητα των αντικειμένων που βλέπει στο πλάνο της, όπως και την θερμοκρασία περιβάλλοντος, και να την παρουσιάζει με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους.

Τυπικά, η ονομασία της είναι FLIR και κατασκευάζεται από την Lepton, μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε κάμερες αυτού του είδους.

Πρακτικά λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του CAT S62 Pro μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάμερα αυτή με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Από το να γνωρίζει την θερμοκρασία μιας επιφάνειας ή/και ενός αντικειμένου, μέχρι και να μπορεί να «δει» μέσα από τοίχους σε ποιό σημείο περνάει ένας σωλήνας που μεταφέρει ζεστό νερό.

Όπως και σε πολλά άλλα από τα χαρακτηριστικά του CAT S62 Pro, έτσι και εδώ, η κάμερα αυτή δεν είναι δίκαιο να κριθεί με τα ίδια κριτήρια που «εφαρμόζονται» σε πιο συνηθισμένα Smartphones. Η ανάλυση της είναι περιορισμένη σε 640×480 pixels, που όμως για μια κάμερα αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Το νεότερο Module της Lepton που χρησιμοποιεί το CAT S62 Pro, έχει αυξημένη ευαισθησία και μεγαλύτερο εύρος στην θερμοκρασία που μπορεί να μετρήσει σωστά. Ο ιδιοκτήτης του μάλιστα μπορεί να επιλέξει έως και 4 διαφορετικά σημεία στο πλάνο στα όποια θα μετράει συγκεκριμένα την θερμοκρασία.

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη δυνατότητα, είναι η αποθήκευση φωτογραφιών από την κάμερα αυτή που έχουν ταυτοχρονα και το ίδιο πλάνο από την «κανονική» κάμερα του CAT S62 Pro. Με αυτόν τον τρόπο, η φωτογραφία παρουσιάζει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια αυτό που αποτυπώνει η θερμική κάμερα, και με τρόπο που μπορεί να τη δείξει κανείς σε κάποιον που δεν μπορεί να καταλάβει την εικόνα αυτή.

Οι φωτογραφίες αυτές παρόλα αυτά, είναι χρήσιμες μόνο στο ίδιο το CAT S62 Pro, και σε άλλες συσκευές της εταιρείας, αφού τα περισσότερα Smartphones δεν μπορούν να «διαχωρίσουν» τα δύο ξεχωριστά πλάνα που είναι αποθηκευμένα στο jpeg αρχείο.

Στο πιο πρακτικό κομμάτι τώρα, το CAT S62 Pro έχει και μια φυσιολογική κάμερα στο πίσω μέρος του. Αυτή θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι καλύτερη από ότι θα «έπρεπε» για μια συσκευή αυτού του είδους. Η ανάλυση της είναι στα 12ΜΡ, όμως χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα, για καλύτερη απόδοση ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μάλιστα έχει και Dual Pixel τεχνολογία εστίασης, κάτι που σίγουρα δεν θεωρείται δεδομένο.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι ικανοποιητικές και εδώ χώρις όμως να ξεχωρίζουν. Για αυτό δεν είναι υπεύθυνη τόσο η ίδια η κάμερα, όσο το υπόλοιπο Hardware στο εσωτερικό του CAT S62 Pro.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights