Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Poco X3 Review: Κορυφαίο Value for Money

Poco X3 Review: Κορυφαίο Value for Money

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Αν η οθόνη και οι επιδόσεις του Poco X3 δεν «έφταναν» για να το κάνουν εντυπωσιακό για τα χρήματα του, οι κάμερες στο πίσω μέρος του κάνουν το σύνολο ακόμα πιο ελκυστικό.

Η ανάλυση για την βασική από αυτές είναι στα 64ΜΡ και χρησιμοποιεί τον ΙΜΧ682 αισθητήρα της Sony. Πρόκειται για μια διαφορετική έκδοση του κορυφαίου ΙΜΧ686, και αποτελεί και αυτή κάτι το ασυνήθιστο σε ποιότητα αισθητήρα σε αυτή την κατηγορία τιμής.

poco x3

Το διάφραγμα του φακού της είναι στο f/1.8 και καλύπτει τις απαιτήσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού. Η εφαρμογή της κάμερας που έχει σχεδιάσει η Xiaomi στο νεότερο MiUi 12 είναι σημαντικά βελτιωμένη, κυρίως στην δυνατότητα παραμετροποίησης των επιλογών και την διάταξη τους με την σειρά που θέλει ο ιδιοκτήτης του Poco X3.

Πάντα εκτιμούμε και την δυνατότητα χρήσης του HDR ταυτόχρονα με το AI mode ή την επιλογή ενός από αυτά ή και … κανενός ανάλογα με την φωτογραφία που θέλουμε να βγάλουμε.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Poco X3 είναι άκρως εντυπωσιακές για την κατηγορία του και όχι μόνο. Ο IMX682 αισθητήρας σε συνδυασμό με την βελτιωμένη απόδοση του SNapdrgaon 732G επεξεργαστή στο εσωτερικό του, δίνουν ένα αποτέλεσμα που δεν περιμένει κανείς.

Η καλύτερη επεξεργασία των δεδομένων από τον αισθητήρα, με την τεχνική του Pixel Binning, διατηρεί την λεπτομέρεια σε κορυφαία επίπεδα. Το δυναμικό εύρος είναι αντίστοιχα εντυπωσιακό. Χρωματικά, ο ιδιοκτήτης του Poco X3 μπορεί να επιλέξει το αποτέλεσμα ανάλογα με το αν έχει το AI mode ενεργό. Το HDR συνήθως παράγει λίγο «υπερβολικά» αποτελέσματα, όμως σε συγκεκριμένες συνθήκες είναι απαραίτητο.

Η βασική κάμερα του Poco X3 είναι και η μοναδική που μπορεί να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του Night mode για την λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η λεπτομέρεια τους ξεπερνά το συνηθισμένο στην μεσαία κατηγορία, ενώ και ο ψηφιακός θόρυβος είναι εντυπωσιακά χαμηλός. Το δυναμικό εύρος είναι αντίστοιχα πολύ καλό, ενώ παραδοσιακά η Xiaomi (και η Poco) θεωρεί ότι τα επίπεδα φωτισμού πρέπει να είναι ρεαλιστικά.

Αυτό που κάνει περισσότερο εντύπωση όμως είναι η απόδοση της κάμερας αυτής ακόμα και χωρίς τη χρήση του Night mode. Είναι πραγματικά σπάνιο φαινόμενο να βλέπει κανείς ένα ουσιαστικά Mid range Smartphone να βγάζει τόσο καλές φωτογραφίες χωρίς αυτό.

Η δεύτερη κάμερα του Poco X3 τώρα, είναι και εδώ με έναν υπερ ευρυγώνιο φακό για μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η ανάλυση της όμως είναι στα 13ΜΡ που είναι σημαντικά υψηλότερη από τα 8ΜΡ που θεωρούνται δεδομένα σε αυτη την κατηγορία.

Χρωματικά, οι φωτογραφίες είναι κοντά σε αυτές της βασικής κάμερας, κάτι που δεν κάνει τον ιδιοκτήτη του να νιώθει ότι χρησιμοποιεί μια «κατώτερη» κάμερα. Η λεπτομέρεια τους είναι ικανοποιητική, ενώ και το δυναμικό τους εύρος είναι αρκετά καλό.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη κάμερα δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το Night mode, ένας περιορισμός που θα θέλαμε να μην υπάρχει σε όλα τα Smartphones της Xiaomi. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες σε χαμηλότερο φωτισμό να είναι απλά ικανοποιητικές, χωρίς ιδιαίτερη λεπτομέρεια.

Τυπικά, το Poco X3 έχει δύο ακόμα κάμερες στο πίσω μέρος του. Αυτές υπάρχουν περισσότερο για την ανάγκη να είναι 4 για εμπορικούς λόγους και λιγότερο για να είναι πρακτικά χρήσιμες. Η μια από αυτές έχει έναν Macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση. Δυστυχώς δεν έχει auto focus όπως πολλά άλλα Smartphones της εταιρείας, κάτι που περιορίζει την χρήση της σε συγκεκριμένη απόσταση.

Η τέταρτή και τελευταία κάμερα έχει ανάλυση 2ΜΡ και χρησιμοποιείται σαν αισθητήρας βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights