Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S20 FE Review: Επιτέλους ανταγωνιστικό

Samsung Galaxy S20 FE Review: Επιτέλους ανταγωνιστικό

απο Kostas Gliatiotis

Είναι γεγονός ότι η Samsung συνεχίζει να βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, με σχεδόν κάθε ανταγωνιστή της να «παίρνει» ένα μικρό μερίδιο από το ποσοστό των πωλήσεων της σε παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά, η εταιρεία είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για αυτό, αφού οι περισσότερες συσκευές της είναι κατά κανόνα σημαντικά ακριβότερες από ότι θα έπρεπε για αυτά που προσφέρουν. Πριν ένα χρόνο περίπου, με το Galaxy S10 Lite, η εταιρεία έδειξε ότι μπορεί να σχεδιάσει μια ανταγωνιστική συσκευή με λογικό (σχετικά) κόστος, και ευτυχώς για την ίδια περισσότερο, φαίνεται ότι με το Galaxy S20 FE προσπαθεί να πετύχει το ίδιο με διαφορετικό τρόπο.

Το νέο Smartphone της εταιρείας όμως, έχει μια ιδιαιτερότητα αφού κυκλοφορεί επίσημα, ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η 5G έκδοση του Galaxy S20 FE έρχεται με τον Snapdragon 865 επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό της, ενώ η 4G έκδοση χρησιμοποιεί τον Exynos 990.  Η διαφορά μεταξύ τους είναι γνωστή από τις αντίστοιχες εκδόσεις των τριων Galaxy S20, και των δύο Note 20, αυτή τη φορά τουλάχιστον είναι διαθέσιμες και οι δύο επίσημα στην Ευρώπη και τη χώρα μας, έστω και με σημαντική διαφορά στην τιμή τους.

Στο συγκεκριμένο Review, θα αναλύσουμε όλα όσα προσφέρει το νέο Galaxy S20 FE, ποια από αυτά μπορούν να θεωρηθούν «παραχωρήσεις» προκειμένου να μειωθεί το κόστος και αντίστοιχα η τιμή τους, καθώς και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εκδόσεις.

Σχεδιασμός.

Είναι γεγονός ότι σε μια αγορά που όλες οι συσκευές είναι πρακτικά το ίδιο αντικείμενο με μια μεγάλη οθόνη και ένα… ορθογώνιο σχέδιο, η Samsung έχει καταφέρει να δώσει μια ξεχωριστή «ταυτότητα» στις δικές της προτάσεις.

Το Galaxy S20 FE ξεχωρίζει άμεσα με τον σχεδιασμό του λοιπόν σαν μια συσκευή της Samsung, τουλάχιστον στο πίσω μέρος του. Εδώ δεν μπορεί να αποφύγει κανείς να κρίνει την επιλογή του πλαστικού για την κατασκευή αυτού του πίσω μέρους, έστω και αν αυτή έχει γίνει προκειμένου να μειωθεί το κόστος του.

Σε μια αγορά που πλέον μπορεί να βρει κανείς συσκευές κατασκευασμένες από αλουμίνιο και γυαλί, ακόμα και στα μισά χρήματα από αυτά του Galaxy S20 FE, η επιλογή του πλαστικού δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση αποδεκτή. Ακόμα και αν η εταιρεία ονομάζει το συγκεκριμένο υλικό “Glastic” παραμένει ένα απλά λίγο καλύτερης ποιότητας πλαστικό.

Σαν πλεονέκτημα πάντως, έχει την διαφορετική «ματ» υφή του. Αυτή είναι και πιο ευχάριστη στο χέρι, ενώ δεν γεμίζει εύκολα και  με ενοχλητικές δαχτυλιές και σημάδια από τη χρήση. Σαν θετικό πρέπει να αναγνωρίσουμε επίσης, ότι το Galaxy S20 FE έρχεται με πιστοποίηση ΙΡ68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, κάτι που η εταιρεία τον τελευταίο καιρό προσέφερε μόνο σε σημαντικά πιο ακριβές συσκευές της.

Στο πρακτικό κομμάτι, και παρά το πλαστικό αυτό πίσω μέρος του, το Galaxy S20 FE υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση, αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για την παροχή ενέργειας σε άλλες συσκευές. Εδώ όμως η εταιρεία παραμένει σημαντικά «πίσω» από τον ανταγωνισμό της, στο πόσο γρήγορο είναι και το ένα αλλά και το άλλο είδος ασύρματης μεταφοράς ενέργειας.

Δυστυχώς, το Smartphone ακολουθεί την τάση της εποχής του, και απουσιάζει πλήρως η υποδοχή ακουστικών, ένα χαρακτηριστικό που ακόμα είναι χρήσιμο σε ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights