Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S20 FE Review: Επιτέλους ανταγωνιστικό

Samsung Galaxy S20 FE Review: Επιτέλους ανταγωνιστικό

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Όπως και στην οθόνη του Galaxy S20 FE, έτσι και για τις κάμερες του, η εταιρεία έχει κάνει συγκεκριμένες αλλαγές προκειμένου να μειώσει το κόστος του. Οι αλλαγές αυτές όμως δεν είναι ιδιαίτερα «ενοχλητικές» και παραδόξως καταφέρνουν να κάνουν το οικονομικότερο Smartphone της σειράς, πιο «λογική» επιλογή για όσους θέλουν να βγάζουν καλές φωτογραφίες χωρίς περιττές υπερβολές  (λέγε με Galaxy S20 Ultra…).

H βασική κάμερα παραμένει ακριβώς ίδια με αυτή των δύο galaxy S20 και του απλού Note 20. Η αναλυση της είναι στα 12ΜΡ, όμως δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτή δεν καθορίζει την ποιότητα μιας φωτογραφίας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί και εδώ έναν αισθητήρα με μεγάλο φυσικό μέγεθος για καλύτερη απόδοση ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, έχει φυσικά OIS αλλά και Dual Pixel τεχνολογία εστίασης.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει, είναι απλά εντυπωσιακές σε όλους τους τομείς, με εξαίρεση την μικρή χρωματική υπερβολή για την οποία φημίζονται οι συσκευές της Samsung. Το δυναμικό εύρος είναι κορυφαίο, όπως και η λεπτομέρεια τους.

Εδώ, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις του Galaxy S20 FE, αφού κάθε επεξεργαστής χρησιμοποιεί ένα αντίστοιχα διαφορετικό ISP για την επεξεργασία των δεδομένων από αυτή την κάμερα. Η διαφορά παρόλα αυτά είναι όντως πολύ μικρή, και θα πρέπει να τις συγκρίνει κανείς μεταξύ τους για να την αντιληφθεί.

Η βασική κάμερα του Galaxy S20 FE παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμα και χωρίς την χρήση του ξεχωριστού Night mode. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι φωτεινές όσο πρέπει, με λεπτομέρεια που δεν περιμένει κανείς, και δυναμικό εύρος που επίσης δεν συνηθίζεται σε αυτή την περίπτωση. Το μεγάλο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα, και το f/1.8 διάφραγμα, της επιτρέπουν να βλέπει επίπεδα φωτισμού που διατηρούν και τον ψηφιακό θόρυβο σε χαμηλά επίπεδα.

Με το Night mode τώρα, το Galaxy S20 FE δυστυχώς επιτρέφει στην λογική της Samsung που θέλει τις φωτογραφίες να είναι όσο το δυνατόν πιο φωτεινές ακόμα και όταν δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Η λεπτομέρεια και όλα τα θετικά παραμένουν ακριβώς τα ίδια, όμως οι φωτογραφίες είναι παντα πιο φωτεινές από την πραγματικότητα, κάτι που δεν είναι πάντα το ζητούμενο.

Η δεύτερη κάμερα του Galaxy S20 FE τώρα, έχει υπερ ευρυγώνιο φακό για ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Εδώ η εταιρεία χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό αισθητήρα σε σύγκριση με τα ακριβότερα μοντέλα της σειράς, η απόδοση του οποίου είναι αναμενόμενα λίγο διαφορετική.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι φωτογραφίες έχουν και εδώ ζωντανά και έντονα χρώματα, περισσότερο ίσως από το «φυσιολογικό». Η λεπτομέρεια τους έιναι όσο καλύτερη μπορεί με δεδομένη την ανάλυση των 12ΜΡ, ενώ το δυναμικό εύρος είναι ικανοποιητικό σε κάθε περίπτωση. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι με μια πρώτη ματιά, οι φωτογραφίες δεν διαφέρουν από αυτές της βασικής κάμερας, και ο ιδιοκτήτης του Galaxy S20 FE δεν νιώθει ότι χρησιμοποιεί μια «κατώτερη» κάμερα.

Η Samsung είναι από τις λίγες εταιρείες που επιτρέπει την χρήση του Night mode με όλες τις διαθέσιμες κάμερες των συσκευών της. Το Galaxy S20 FE το εκμεταλλεύεται αυτό με τον καλύτερο τρόπο, και η κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό μπορεί και εδώ να βγάλει ικανοποιητικές φωτογραφίες.

Η λεπτομέρεια τους είναι αρκετά καλή, για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κάμερας, όπως και τα επίπεδα φωτισμού. Υπάρχουν περιπτώσεις που και πάλι αυτά θα είναι υψηλότερα από το πραγματικό, όμως εδώ το φαινόμενο είναι λιγότερο έντονο.

Η Τρίτη κάμερα του Smartphone τώρα, είναι και αυτή που διαφέρει περισσότερο. Αντί αυτής των 64ΜΡ των δύο Galaxy S20 με το 3Χ ψηφιακό ζουμ που είναι πραγματικά μόλις 0.6Χ πιο «κοντινό» από την βασική τους κάμερα, εδώ είναι πραγματικά 3Χ οπτικό. Η ανάλυση της όμως είναι μειωμένη στα 8ΜΡ, επειδή όμως οι φωτογραφίες δεν είναι αποτέλεσμα ψηφιακής μεγεθυνσης είναι απόλυτα ικανοποιητικές.

Το βράδυ, η συγκεκριμένη κάμερα συνήθως δεν λειτουργεί, και το Galaxy S20 FE επιλέγει να «ζουμάρει» ψηφιακά με την βασική του κάμερα. Επειδή έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι ιδιαίτερο με την συγκεκριμένη κάμερα, η επιλογή αυτή δεν ενοχλεί τόσο.

Συνολικά, το Galaxy S20 FE εντυπωσιάζει με τις τρεις κάμερες του σε κάθε περίπτωση. Η χαμηλότερη ονομαστική ανάλυση τους έχει περισσότερο εμπορικά και λιγότερο πρακτικά, επιπτώσεις στην απόδοση τους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να κατασκευάσει ένα Smartphone με πραγματικά καλές κάμερες που δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με κάποια ενοχλητικά υψηλή ανάλυση που δεν προσφέρει κάτι στην πράξη (βλέπε Galaxy S20 Ultra και Note 20 Ultra).

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights