Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ OnePlus 8T Review: Νέο Flagship Killer

OnePlus 8T Review: Νέο Flagship Killer

απο Kostas Gliatiotis

Η πορεία της Oneplus στην αγορά των Smartphones ξεκίνησε με έναν διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο. Η εταιρεία προσπάθησε και πέτυχε, να ξεχωρίσει με τον σχεδιασμό Smartphones με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή πώλησης από τον ανταγωνισμό τους. Φυσικά, για να το πετύχει αυτό, οι περισσότερες από τις προτάσεις αυτές, έκανα πολύ συγκεκριμένες και μερικές φορές πολλές, παραχωρήσεις.

Η εταιρεία ξεπέρασε όμως προ πολλού πλέον το στάδιο αυτό, και πλέον έχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία που χρειάζεται, μπορεί εύκολα να «κοιτάει στα μάτια» τον ανταγωνισμό της με εντυπωσιακά Smartphones όπως το OnePlus 8 Pro. Όμως το κοινό  που την ανέδειξε δεν έπαψε φυσικά να υπάρχει, και η εταιρεία θέλει να συνεχίσει να … ικανοποιεί και τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Το OnePlus 8T λοιπόν, που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review, προσπαθεί να επιστρέψει σε αυτή την αγορά των οικονομικότερων έστω Flagship smartphones.

Όμως οι παραχωρήσεις που κάνει είναι σημαντικά λιγότερες, και οι περισσότερες από αυτές είναι μάλλον… ασήμαντες σε καθημερινή χρήση, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα καλύτερα συνολικά Smartphones στην κατηγορία τιμής που ανήκει. Επίσημα στη χώρα μας, η βασική του έκδοση κοστίζει 679 ευρώ, μια τιμή ιδιαίτερα ελκυστική για αυτά που προσφέρει.

Σχεδιασμός.

Για την εξωτερική κατασκευή και τον σχεδιασμό του OnePlus 8T η εταιρεία έχει καταφέρει να βρει έναν ιδανικό συνδυασμό «ομορφιάς» και εμφάνισης που να το κάνει να ξεχωρίζει σαν δικό της προϊόν.

Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στα διαφορετικά από το συνηθισμένο χρώματα στα οποία είναι διαθέσιμο το OnePlus 8T, αλλά και σε μικρές λεπτομέρειες στον σχεδιασμό του. Η έκδοση σε πράσινο χρώμα που είχαμε στα χέρια μας για την δοκιμή του, ξεχωρίζει ακόμα και από… μακρία με το διαφορετικό αυτό χρώμα της.

oneplus 8t

Η προσοχή που δίνει όμως η εταιρεία στην εργονομία και την λεπτομέρεια είναι πάντα εντυπωσιακή. Από την τοποθέτηση των πλήκτρων της έντασης και το Power Button αρκετά χαμηλά ώστα να μπορεί να τα «φτάσει» εύκολα κανείς, μέχρι τον πάντα χρήσιμο διακόπτη για την εναλλαγή από  κανονική σε αθόρυβη λειτουργία και μόνο δόνησης.

oneplus 8t

Στο πίσω μέρος του, οι τέσσερις διαφορετικές κάμερες του είναι πλέον τοποθετημένες στην αριστερή πάνω γωνία, σε μια διάταξη διαφορετική από το συνηθισμένο για την εταιρεία. Αυτό που έχει περισσότερο σημασία, είναι οτι δεν προεξέχουν ενοχλητικά από την υπόλοιπη επιφάνεια του OnePlus 8T.

Θα θέλαμε από την εταιρεία να μην έχει αφαιρέσει την θύρα των ακουστικών σε μια κατηγορία τιμής που ακόμα είναι συχνό φαινομενο να μην θέλει κάποιος να αγοράσει ασύρματα ακουστικά.

oneplus 8t

Στο πρακτικό κομμάτι, το OnePlus 8T χρησιμοποιεί το ακουστικό του σαν δεύτερο στερεοφωνικό ηχείο, όχι όμως με ιδανική ισορροπία στην ένταση του ήχου. Παρόλα αυτά, η μέγιστη ένταση είναι σαφώς ικανοποιητική όπως και η ποιότητα του.

Παρότι η εταιρεία… αποφάσισε να δώσει επίσημα πιστοποίηση για αντοχή στο νερό και την σκόνη για το κορυφαίο της OnePlus 8 Pro σε συγκεκριμένες αγορές τουλάχιστον, δεν ισχύει το ίδιο και για το 8Τ. Παρότι έχει θεωρητικά μια προστασία από μικρά ατυχήματα με νερό που θα πέσει πάνω του, θα ήταν σαφώς προτιμότερο να είναι ξεκάθαρη εταιρεία σε αυτόν τομέα.

oneplus 8t

Τέλος, προφανώς η OnePlus δεν θεωρεί ότι το πλαστικό είναι υλικό που ταιριάζει στην κατηγορία τιμής που ανήκει το OnePlus 8T. Το πίσω μέρος του είναι κατασκευασμένο από γυαλί, έστω και παλαιότερης έκδοσης Gorilla Glass. Αντίστοιχα και το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Αυτό προσφέρει εκτός των άλλων και την απαραίτητη στιβαρότητα που πρέπει να έχει ένα Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Βασίλης 11/12/2020 - 18:53

Προσωπικά πιστεύω ότι το συγκεκριμένο μαζί με το Xiaomi Mi 10T PRO είναι τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην αγορά για τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν και σε αυτά τα χρήματα. Θεωρώ ότι τα λεφτά που δίνει ο κόσμος για τα iphone των 1000+Ευρώ είναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ γιατί υπάρχουν επιλογές με τα μισά λεφτά και με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως αυτά τα 2.Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω ποιο από τα 2 μου προτείνεται εσείς. Θέλω να δώσω γύρω στα 700 κατοστάρικα για κινητό τώρα τα Χριστούγεννα αλλά να μου βγάλει 3 χρόνια τουλάχιστον καλής χρήσης. Θα πήγαινα στο One Plus 8T αλλά με προβληματίζει μόνο ότι για 650 Ευρώ η κάμερά του είναι σημαντικά κατώτερη από αυτή του Mi 10T PRO και λίγο απαρχαιωμένη αλλά στο άρθρο λέτε ότι οι φωτογραφίες του είναι αρκετά ικανοποιητικές. Θέλω ένα beast all around κινητό δηλαδή να είναι καλό σε όλα του τα specs. Ποιο από τα 2 κερδίζει στα ΣΗΜΕΙΑ κατά την γνώμης σας? Ευχαριστώ.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights