Κάμερες.
Στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο, είναι γεγονός ότι το OnePlus 8T δεν προσπαθεί να ξεχωρίσει όσο ίσως θα έπρεπε. Για την βασική του κάμερα των 48ΜΡ η εταιρεία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον IMX586 αισθητήρα της Sony. Αυτός είναι τυπικά αρκετά «παλαιότερος» πλέον και αυτό μέχρι ένα σημείο είναι εμφανές και στην απόδοση της βασικής κάμερας του Smartphone.
Τυπικά, η κάμερα του OnePlus 8T έρχεται με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει. Το OIS είναι πάντα χρήσιμο, όπως και το ιδιαίτερα αποδοτικό f/1.7 διάφραγμα στον φακό της.
Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το OnePlus 8T είναι από απλά ικανοποιητικές μέχρι ιδιαίτερα καλές ανάλογα με την περίπτωση. Οι περιορισμοί του συγκεκριμένου αισθητήρα στο δυναμικό εύρος φωτισμού και την χρωματική απόδοση του είναι εμφανείς σε πολλές φωτογραφίες με την λεπτομέρεια παρόλα αυτά να είναι πάντα ιδιαίτερα υψηλή.
Σε κάποες συγκεκριμένες περιπτώσεις, και όταν θεωρεί ότι «πρέπει» το OnePlus 8T ενεργοποιεί ένα αρκετά απόδοτικό HDR Mode, που συνδυάζει πολλές διαφορετικές λήψεις σε μια φωτογραφία. Σε αυτή την περίπτωση, οι φωτογραφίες είναι απλά εντυπωσιακές για την κατηγορία του. Το δυναμικό εύρος είναι αναμενόμενα υψηλότερο, χρωματικά είναι πολύ πιο σωστές ενώ η λεπτομέρεια παραμένει πολύ καλή.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το Smartphone αποφασίζει αυτό πότε θα το ενεργοποιήσει, και δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να το κάνει ο ιδιοκτήτης του χειροκίνητα.
Η βασικη κάμερα παρόλα αυτά εκμεταλλεύεται όσο καλύτερα… μπορεί, το ξεχωριστό Mode για την λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η OnePlus συνηθίζει να προσπαθεί να εντυπωσιάσει εκεί που δεν υπάρχει λόγος, και το συγκεκριμένο Mode ονομάζεται Nightscape αντί για απλά… Night mode.
Αυτο που έχει σημασία όμως είναι η απόδοση του, αφού οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το OnePlus 8T είναι απόλυτα ικανοποιητικές. Εδώ το OIS συμβάλει στο να αυξάνει τον χρόνο έκθεσης για κάθε μια από τις διαφορετικές λήψεις που συνδυάζονται στην τελική φωτογραφία. Σχεδόν πάντα, ακόμα και με όχι ιδιαίτερα σταθερό χέρι οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι «κουνημένες».
Παρόλα αυτά, οι περιορισμοί του συγκεκριμένου αισθητήρα είναι και εδώ εμφανείς. Το δυναμικό εύρος είναι περιορισμένο, και συνήθως οι φωτογραφίες είναι «φτωχές» χρωματικά, ακόμα και αν κάποιος προτιμά μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση. Η λεπτομέρεια τους παραμένει ικανοποιητική, ενώ ο ψηφιακός θόρυβος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.
Η δεύτερη κάμερα τώρα, αναμενόμενα έχει υπερ ευρυγώνιο φακό για μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Εδώ η εταιρεία έχει επιλέξει να ξεχωρίσει, και η ονομαστική της ανάλυση στα 16MP είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο. Θα θέλαμε να έχει και ο Auto focus, παρόλα αυτά στην συγκεκριμένη κατηγορία η απουσία του δικαιολογείται μέχρι ένα βαθμό.
Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι σε κάθε περίπτωση ικανοποιητικές σε λεπτομέρεια και με σωστή χρωματική απεικόνιση. Το δυναμικό εύρος είναι πρακτικά ίδιο με αυτό της βασικής κάμερας, αν και αυτό δείχνει περισσότερο ότι είναι περιορισμένο σε εκείνη και λιγότερο ότι είναι καλό σε αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό.
Το nightscape είναι διαθέσιμο και με την κάμερα αυτή, μια επιλογή που δυστυχώς μέχρι και σήμερα για άλλες εταιρείες δεν θεωρείται δεδομένη. Η χρήση του είναι ουσιαστικά απαραίτητη το βράδυ αφού το περιορισμένο διάφραγμα της συγκεκριμένης κάμερας περιορίζει την απόδοση της σε διαφορετική περίπτωση.
Ακόμα όμως και με το Nightscape, οι φωτογραφίες είναι ελάχιστα πιο «σκοτεινές» από αυτές της βασικής κάμερας. Αυτό είναι μια επιλογή της OnePlus, με χαμηλότερο χρόνο έκθεσης και χαμηλότερη τιμή ISO. Με αυτόν τον τρόπο, οι φωτογραφίες έχουν και χαμηλα επίπεδα θορύβου που αλλιώς θα ήταν εμφανή σε μια κάμερα αυτού του είδους.
Η Τρίτη κάμερα του OnePlus 8T υπάρχει περισσότερο απλά για να είναι τρεις αυτές που μπορούν να βγάλουν μια φωτογραφία. Έχει έναν Macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση. Η ανάλυση της στα 5ΜΡ είναι τουλάχιστον υψηλότερη από το συνηθισμένο. Παρόλα αυτά η απουσία του Auto focus περιορίζει την χρήση της σε μια συγκεκριμένη απόσταση από το αντικείμενο που θέλουμε να φωτογραφίσουμε.
Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες είναι απόλυτα ικανοποιητικές όταν πετύχει κανείς τη σωστή αυτή απόσταση. Η λεπτομέρεια είναι ικανοποιητική με δεδομένο το ότι το πλάνο στις φωτογραφίες αυτού του είδους είναι πάντα μικρό. Χρωματικά είναι ικανοποιητικές και στο μέτρο του δυνατού, κοντά στην πραγματικότητα.
Το OnePlus 8T έχει μια ακόμα κάμερα κάμερα στο πίσω μέρος του που υπάρχει αποκλειστικά ώστε εμπορικά η εταιρεία να μπορεί να πει ότι είναι συνολικά τέσσερις. Θεωρητικά είναι ένας αισθητήρας βάθους, με ανάλυση 2ΜΡ και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την βασική κάμερα για φωτογραφίες πορτραίτου με θολό φόντο.
Αυτό που έχει τελικά σημασία και εδώ, είναι ότι το OnePlus 8T δεν έχει κάνει κάποια σημαντική παραχώρηση και για τις κάμερες του. Ακόμα και η όχι ιδανική απόδοση της βασικής από αυτές είναι μάλλον δικαιολογημένη στην κατηγορία τιμής του, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
1 σχολιο
Προσωπικά πιστεύω ότι το συγκεκριμένο μαζί με το Xiaomi Mi 10T PRO είναι τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην αγορά για τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν και σε αυτά τα χρήματα. Θεωρώ ότι τα λεφτά που δίνει ο κόσμος για τα iphone των 1000+Ευρώ είναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ γιατί υπάρχουν επιλογές με τα μισά λεφτά και με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως αυτά τα 2.Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω ποιο από τα 2 μου προτείνεται εσείς. Θέλω να δώσω γύρω στα 700 κατοστάρικα για κινητό τώρα τα Χριστούγεννα αλλά να μου βγάλει 3 χρόνια τουλάχιστον καλής χρήσης. Θα πήγαινα στο One Plus 8T αλλά με προβληματίζει μόνο ότι για 650 Ευρώ η κάμερά του είναι σημαντικά κατώτερη από αυτή του Mi 10T PRO και λίγο απαρχαιωμένη αλλά στο άρθρο λέτε ότι οι φωτογραφίες του είναι αρκετά ικανοποιητικές. Θέλω ένα beast all around κινητό δηλαδή να είναι καλό σε όλα του τα specs. Ποιο από τα 2 κερδίζει στα ΣΗΜΕΙΑ κατά την γνώμης σας? Ευχαριστώ.