Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 5 ii Review: Διαφορετικό με “χρήσιμο” τρόπο

Sony Xperia 5 ii Review: Διαφορετικό με “χρήσιμο” τρόπο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Είναι γεγονός ότι η Sony Mobile προσπαθεί να ξεχωρίσει στον τομέα της οθόνης, με την διαφορετική αναλογία πλευρών που αυτές έχουν στο 21:9. Ότι άποψη και αν έχει κάποιος για την πρακτικότητα μιας οθόνης αυτού του είδους, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι παραμένουν πάντα κορυφαίες ποιοτικά και χρωματικά.

Έτσι λοιπόν και η οθόνη του Xperia 5 ii είναι ένα ιδιαίτερα ποιοτικό και εντυπωσιακό OLED Panel που μάλιστα κατασκευάζεται από την ίδια την Sony. Η ανάλυση του είναι «μειωμένη» στα 2580×1080 pixels, αφού και τεχνικά και πρακτικά δεν θα είχε νόημα η 4Κ ανάλυση σε μια οθόνη σε αυτό το μέγεθος.

Όμως είναι και η πρώτη οθόνη σε Smartphone της εταιρείας με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Η διαφορά που αυτό έχει σε καθημερινή χρήση είναι σημαντική και άμεσα ορατή. Η παραγωγή του γραφικού περιβάλλοντος, και κάθε είδους «κίνηση» που προβάλλεται στην οθόνη του Xperia 5 ii έχει μια αμεσότητα και μια ομαλότητα που εντυπωσιάζει.

Θα θέλαμε εδώ από το Xperia 5 ii να έχει μια επιλογή για αυτόματη προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης ανάλογα με την εφαρμογή, αφού σε κάποιες από αυτές δεν έχει κανένα νόημα η λειτουργία στα 120Hz. Η διαφορά στην κατανάλωση μπαταρίας είναι σημαντική, και παρότι αυτή  του Xperia 5 ii δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, θα υπήρχε και πάλι μια αισθητή διαφορά.

Η εταιρεία προσπαθεί εκτός των άλλων να τονίσει και την ικανότητα της συγκεκριμένης οθόνης να είναι χρωματικά ακριβής για επαγγελματική χρήση και όχι μόνο. Το ξεχωριστό creator mode που έχει δημιουργήσει, ακολουθεί πιστά το REC.2020 πρότυπο, με ευρεία χρωματική παλέττα.

Σε εφαρμογές που το υποστηρίζουν, η οθόνη απενεργοποιεί κάθε είδους χρωματική «ενίσχυση» και προβάλει το περιεχόμενο ακριβώς στην μορφή που ήθελε ο… δημιουργός του.

Ακόμα όμως και για όσους θέλουν να… εκτιμήσουν την ζωντάνια μιας οθόνης αυτού του είδους, η εταιρεία έχει σχεδιάσει μια ξεχωριστή δυνατότητα που αυξάνει την ευκρίνεια και την χρωματική αντίθεση σε βίντεο χαμηλότερης ποιότητας.

Όμως, ακόμα και με όλες αυτές τις δυνατότητες, η οθόνη του Xperia 5 ii παραμένει διαφορετική από το συνηθισμένο, και αυτό δεν είναι πάντα πλεονέκτημα. Λόγω της αναλογίας πλευρών της, τα περισσότερα βίντεο σε εφαρμογές όπως το Youtube προβάλλονται με μεγάλο μαύρο πλαίσιο αριστερά και δεξία. Σε εφαρμογές όπως το Netflix, μπορεί να βρει κανείς αρκετές ταινίες πλέον με αυτή την αναλογία πλευρών, παραμένει όμως ένα «πρόβλημα» που απαιτεί μια εξοικείωση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights