Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 5 ii Review: Διαφορετικό με “χρήσιμο” τρόπο

Sony Xperia 5 ii Review: Διαφορετικό με “χρήσιμο” τρόπο

απο Kostas Gliatiotis

Η Sony Mobile  βρίσκεται σε μια συνεχή ανάκαμψη, μετά από πολλά χρόνια όχι ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας. Η άνοδος αυτή οφείλεται στην κυκλοφορία εντυπωσιακών συσκευών, με ουσιαστικά πλεονεκτήματα έστω και αν πολλές φορές η τιμή πώλησης τους είναι έστω αρχικά υψηλότερη από το ιδανικό. Μετά το εντυπωσιακό Xperia 1 Mark ii, η εταιρεία παρουσίασε πριν λίγο καιρό και την μικρότερη σε μέγεθος παρόμοια έκδοση του, με την αναμενόμενη μάλλον ονομασία Xperia 5 ii, όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν ένα χρόνο με την τότε πρώτη συσκευή της κάθε σειράς.

Παραδοσιακά η εταιρεία ενδιαφέρεται να καλύψει τις ανάγκες όσων θέλουν ένα μικρότερο σε συνολικές διαστάσεις Smartphone, χωρίς όμως να κάνουν ιδιαίτερες παραχωρήσεις σε ότι αυτό θα τους προσφέρει. Η τιμή πώλησης του Xperia 5 ii όμως, το φέρνει σε άμεση αντιπαράθεση με προτάσεις του ανταγωνισμού, που χωρίς να είναι απαραίτητα καλύτερες, είναι σαφώς πιο… αναγνωρισμένες.

Σχεδιασμός.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην Sony, είναι ο μοναδικός τρόπος που σχεδιάζει και κατασκευάζει τα κορυφαία της Smartphones. Ακόμα και σε μια αγορά που ουσιαστικά όλες οι συσκευές είναι ένα κομμάτι από γυαλί και μέταλλο, η εταιρεία βρίσκει πάντα τρόπο να  διαχωρίζει τις δικές της προτάσεις με πολύ μικρές αλλά συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Το Xperia 5 ii είναι διαφορετικό από τον μεγαλύτερο «αδερφό» του, στον τρόπο που το μεταλλικό του πλαίσιο έχει μια μικρή καμπύλη που το κάνει πιο «ευγενικό» και ευχάριστο στο χέρι. Παραμένει παρόλα αυτά η κορυφαία εργονομία που πλέον έχουν όλες οι συσκευές της εταιρείας. Από την προσεκτική τοποθέτηση των πλήκτρων της έντασης χαμηλότερα προκειμένου να μπορεί να τα φτάσει κανείς εύκολα, μέχρι το πάντα καλοδεχούμενο ξεχωριστό πλήκτρο για την χρήση της κάμερας.

Προφανώς η διαφορετική σε αναλογία πλευρών οθόνη του Xperia 5 ii, το κάνει αντίστοιχα και πιο στενό και ψηλό από το συνηθισμένο. Η διαφορά αυτή είναι λιγότερο … ασυνήθιστη όσο πριν μερικά χρόνια όταν η εταιρεία παρουσίασε τις πρώτες συσκευές της με οθόνη αυτού του είδους.

Είναι γεγονός όμως ότι επειδή είναι σημαντικά πιο στενό το Xperia 5 ii, είναι και αντίστοιχα πιο εύκολο να το χρησιμοποιήσει κανείς με το ένα χέρι, ειδικά για μια συσκευή με οθόνη 6.1 ιντσών.

Στο πρακτικό κομμάτι, είναι πάντα καλοδεχούμενη η υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά, που δυστυχώς  πλέον απουσιάζει από σχεδόν κάθε άλλη πρόταση σε αυτή την κορυφαία κατηγορία. Στο κάτω μέρος του Xperia 5 ii αντίστοιχα υπάρχει μόνο η USB Type-C θύρα για την φόρτιση του.

Τα δύο ηχεία του Smartphone είναι καλά κρυμμένα στο πλαίσιο που βρίσκεται πάνω και κάτω από την οθόνη του. Το μεγαλύτερο από το συνηθισμένο αυτό πλαίσιο, με την ύπαρξη των ηχείων αυτών προσφέρει πρακτικά κάτι που δύσκολα θα βρει κανείς σε άλλο Smartphone. Ο ήχος από τα δύο ηχεία, κατευθύνεται προς τον ιδιοκτήτη του Xperia 5 ii, και όχι αριστερά και δεξία ώς συνήθως από ηχεία που βρίσκονται στο κάτω μέρος άλλων Smartphones.

Η απόδοση τους είναι ικανοποιητική σε κάθε περίπτωση, ειδικά σε ότι αφορά την ποιότητα του ήχου. Η ένταση τους θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δυνατή, όμως καλύπτει και πάλι τις απαιτήσεις για την προβολή μιας ταινίας σε χώρο με σχετική … ησυχία.

Μαζί με την πιστοποίηση IP65/IP68 που παραδοσιακά και πάλι προσφέρουν όλες οι κορυφαίες συσκευές της εταιρείας, το Xperia 5 ii συνολικά δεν έχει τίποτα να… ζηλέψει από τις συσκευές του ανταγωνισμού του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights