Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 5 ii Review: Διαφορετικό με “χρήσιμο” τρόπο

Sony Xperia 5 ii Review: Διαφορετικό με “χρήσιμο” τρόπο

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Στον τομέα της μπαταρίας, η Sony έχει μια μοναδική φήμη στο να δίνει ιδιαίτερη προσοχή ακόμα και σε λεπτομέρειες που δεν περιμένει κανείς. Η χωρητικότητα στα 4.000 mAh δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο, και είναι γεγονός ότι και η απόδοση της δεν ξεπερνά το συνηθισμένο.

Το Xperia 5 ii μπορεί να βγάλει μια ημέρα ακόμα και αρκετά έντονης χρήσης χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Η φόρτιση στα 22W θεωρητικά είναι χαμηλότερη από το συνηθισμένο πλέον, όμως ακόμα και έτσι είναι τουλάχιστον ικανοποιητική. Ακόμα και αν στη συσκευασία του ο φορτιστής περιορίζεται για κάποιο λόγο στα 18W.

Αυτό όμως που πραγματικά κάνει εντύπωση είναι οι επιλογές που προσφέρει το Xperia 5 ii για την φροντίδα της μπαταρίας αυτής. Η αυτόματη αναγνώριση των συνθηκών φόρτισης ώστε να ολοκληρώνεται στο 100%  λίγη ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε και πάλι είναι  ιδιαίτερα χρήσιμη. Επειδή οι μπαταρίες αυτές «φθείρονται» όταν μένουν πλήρως φορτισμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Smartphone φροντίζει ώστε να την διατηρεί περίπου στο 80% και λίγη ώρα πριν από αυτή που έχει μάθει ότι θα το βγάλουμε από την πρίζα, ολοκληρώνει την φόρτιση.

Αν τώρα το βάλουμε στην πρίζα μέσα στην διάρκεια της ημέρας, θα αναγνωρίσει ότι είναι διαφορετική φόρτιση, και θα την ολοκληρώσει πλήρως, αφού είναι αρκετά… έξυπνο για να καταλάβει τη διαφορά.

Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να επιλέξουμε η φόρτιση να γίνεται μονίμως μέχρι ένα ποσοστό κάτω από το 100% προκειμένου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η διάρκεια ζωής της.

Συμπέρασμα.

Η εποχή που η Sony ήθελε να ξεχωρίσει με τρόπους που δεν είχαν καμία απολύτως χρησιμότητα έχει  περάσει πλέον, και αυτό είναι θετικό πρώτα από όλα για την ίδια την εταιρεία. Πλέον ακόμα και εκεί που θέλει να διαφέρει από το συνηθισμένο, το κάνει με έναν τρόπο που είναι χρήσιμος, έστω και σε περιορισμένο κομμάτι του αγοραστικού κοινού.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι πλέον οι κορυφαίες της προτάσεις δεν διαφέρουν σε κανέναν από τους τομείς που έχουν πραγματικά σημασία.

Το Xperia 5 ii είναι ίσως λίγο πιο ακριβό από το ιδανικό, προσφέρει όμως πλεονεκτήματα που δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα σε άλλες συσκευές. Αν τώρα είναι διατεθιμένος να εξοικειωθεί και με αυτά που είναι επίσης διαφορετικά, θα εκμεταλλευτεί πλήρως τις πολλές δυνατότητες του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights