Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 5 ii Review: Διαφορετικό με “χρήσιμο” τρόπο

Sony Xperia 5 ii Review: Διαφορετικό με “χρήσιμο” τρόπο

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Όπως και στο Xperia 1 ii έτσι και εδώ, η Sony εχει μια πολύ διαφορετική άποψη για το πως πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί τις κάμερες στο κινητό του τηλέφωνο.  Η εταιρεία έχει επιλέξει τις ίδιες εντυπωσιακές τεχνικά κάμερες με την ανάλυση των 12ΜΡ για κάθε μια, με απόδοση που καλύπτει θεωρητικά σχεδόν όλες τις απαιτήσεις.

Όμως η εταιρέια έχει μια κακή παράδοση στον τομέα του λογισμικού, και στο πως οι συσκευές της επεξεργάζονται τα δεδομένα από τις κάμερες αυτές, παράδοση που δεν φαίνεται να έχει σκοπό να αλλάξει σύντομα.

Αντί αυτού, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε δύο ξεχωριστές εφαρμογές, το Photo Pro και Cinema pro, η κάθε μια από τις οποίες όπως δηλώνει άλλωστε και η ονομασία τους, απευθύνεται σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν πιο… επαγγελματικά τη συσκευή τους.

Με κάθε μια από αυτές τις εφαρμογές, ο ιδιοκτήτης του Xperia 5 ii έχει εντυπωσιακά πολλές επιλογές για την λήψη μιας φωτογραφίας ακριβώς όπως την θέλει, αρκεί να γνωρίζει πως να το κάνει αυτό,  και αντίστοιχα να βγάλει βίντεο που είναι γεγονός ότι δεν μπορεί εύκολα να κάνει με άλλη συσκευή.

Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι εντυπωσιακό οπτικά, και με ποιότητα που καλύπτει τις απαιτήσεις που πρέπει να έχει κάποιος από ένα τόσο ακριβό Smartphone.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι θέλουν να μπορούν να βγάλουν εύκολα και γρήγορα μια καλή φωτογραφία και ένα αντίστοιχα καλό βίντεο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που πολλές συσκευές του ανταγωνισμού της Sony κάνουν πλέον με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η «απλή» εφαρμογή της κάμερας λοιπόν, υστερεί σημαντικά και στις διαθέσιμες επιλογές της αλλά και στο αποτέλεσμα που δίνει στην τελική φωτογραφία.

Παρότι τεχνικά δεν υπάρχει κάτι αρνητικό σε αυτές, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ταυτόχρονα πολλές λήψεις σε φωτογραφίες με δύσκολο πλάνο χρωματικά και δυστυχώς απουσιάζει πλήρως και το Night mode για φωτογραφίες σε χαμηλότερο φωτισμό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες από την βασική κάμερα να είναι πάντα ικανοποιητικές, ακόμα και αν δεν ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό τους. Αν έχουν ένα πλεονέκτημα, αυτό είναι η πάντα ρεαλιστική χρωματική απεικόνιση, που τις κάνει πιο «φυσικές» έστω και αν δεν είναι πάντα εντυπωσιακές … στο μάτι.

Όμως η απουσία του Night mode αφήνει τη βασική αυτή κάμερα με μοναδική επιλογή την λήψη με μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης του αισθητήρα στο φως. Αυτό απαιτεί ιδιαίτερα σταθερό χέρι, παρότι τουλάχιστον η κάμερα αυτή έχει το πάντα απαραίτητο OIS.

Η κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό με τη σειρά της, έχει σαν μοναδικό πλεονέκτημα την λήψη φωτογραφιών την ημέρα, που δεν διαφέρουν χρωματικά από αυτές της βασικής κάμερας. Η λεπτομέρεια τους είναι αναμενόμενα μειωμένη, αφού τα 12ΜΡ δεν αρκούν απαραίτητα για το σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε μια από αυτές τις φωτογραφίες.

Το βράδυ όμως, η συγκεκριμένη κάμερα είναι μάλλον απογοητευτική σε συνολική απόδοση. Η λήψη φωτογραφιών ακόμα και με αυξημένο χρόνο έκθεσης δεν έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, με επίπεδα θορύβου που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Η Τρίτη και τελευταία κάμερα τώρα, έχει 3Χ οπτικό zoom, που είναι χρήσιμο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για μια ακόμα φορά, η ποιότητα των φωτογραφιών δεν διαφέρει σημαντικά από τις άλλες δύο κάμερες, ενώ και χρωματικά είναι πολύ κοντά σε αυτές.

Το βράδυ εδώ, το Xperia 5 ii κάνει ότι και οι περισσότερες συσκευές άλλων εταιρειών, και επιλέγει να κάνει ψηφιακά ζουμ από την βασική  του κάμερα. Το αποτέλεσμα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις απλά ικανοποιητικό, αφού παραδόξως η συγκεκριμένη κάμερα έχει ένα συνολικά καλύτερο αισθητήρα από αυτη με τον υπερ ευρυγώνιο φακό ενώ έχει και OIS που εδώ είναι πρακτικά απαραίτητο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights