Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A72 Review: Κορυφαίο αλλά με κόστος

Samsung Galaxy A72 Review: Κορυφαίο αλλά με κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Αν υπαρχει ένας τομέας στον οποίο το Galaxy A72 δυσκολεύεται να «πείσει» για τα χρήματα που κοστίζει, αυτός είναι το Hardware στο εσωτερικό του και περισσότερο ο Snapdragon 720G επεξεργαστής της Qualcomm.

Παρότι τυπικά, η απόδοση του δεν ξεχωρίζει από αυτή των Snapdragon 730G, 732G και υπό συνθήκες ακόμα και του Snapdragon 690, με τη διαφορά να είναι μετρήσιμη μόνο μέσω Benchmarks, στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Galaxy A72 μπορεί να βρει κανείς σημαντικά ισχυρότερες συσκευές από αυτό.

Ακόμα όμως και έτσι, σε καθημερινή χρήση δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την ταχύτητα απόκρισης του Smartphone. Κάθε εφαρμογή ξεκινάει χωρίς κανένα πρόβλημα, στη συνέχεια «τρέχει» επίσης χωρίς κολλήματα. Απλά ίσως σε βάθος χρόνου, το Smartphone δεν θα παραμείνει τόσο ισχυρό όσο κάποιοι ανταγωνιστές του.

Εδώ τα 6GB RAM της βασικής έκδοσης του Galaxy A72 είναι απόλυτα ικανοποιητικά για κάθε είδους χρήση, και είναι αυτά που μέχρι ένα σημείο βοηθούν τον Snapdragon 720G να «κρύψει» μικρές δυσκολίες στην απόδοση του.

 

Η Adreno 618 GPU στο εσωτερικό του Smartphone είναι και αυτή αντίστοιχα μάλλον απλά ικανοποιητική για Gaming χρήση. Στην μεσαία κατηγορία, οι λίγες συσκευές με LCD μεν οθόνη με αντίστοιχα υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, έτσι και αλλιώς δεν προσφέρουν Frame rates που να πλησιάζουν κοντά σε αυτό της οθόνης τους.

Παρόλα αυτά, ακόμα και παιχνίδια όπως το Call of Duty mobile, παίζουν χωρίς ενοχλητικά κολλήματα στο Galaxy A72 σε υψηλότερη ποιότητα γραφικών από ότι θα περίμενε κανείς. Το μοναδικό σημείο που φαίνεται μια μικρή καθυστέρηση είναι στην εκκίνηση τους, χωρίς όμως και πάλι να είναι ενοχλητική.

Μπαταρία.

Εκμεταλλευόμενο το μέγεθος του, το Galaxy A72 έχει μια μεγάλη μπαταρία των 5.000mAh στο εσωτερικό του. Ο συνδυασμός του απόλυτα λογικού σε κατανάλωση Snapdragon 720G με την έτσι και αλλιώς αποδοτική ενεργειακά AMOLED οθόνη, ακόμα και στα 90Hz κάνουν το Smartphone να προσφέρει πολύ καλούς χρόνους λειτουργίας.

Αυτό που έχει περισσότερο σημασία είναι ίσως το ότι ποτέ δεν θα μείνει από μπαταρία μέσα σε μια ημέρα ακόμα και ιδιαίτερα έντονης χρήσης. Μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια με το Galaxy A72, να βγάλει φωτογραφίες με την κάμερα του και να δει κάθε είδους βίντεο στην μεγάλη του οθόνη, χωρίς ποτέ η μπαταρί να τον… αγχώνει.

Οι λιγότερο απαιτητικοί μπορούν εύκολα να βγάλουν περισσότερο από δύο ημέρες πιο απλής χρήσης, και ειδικά όσοι περιορίζονται σε κλήσεις φωνής, μηνύματα και λίγο Browsing σε Social Media, θα δούν το Galaxy A72 να έχει ακόμα ένα 20% διαθέσιμο στην μπαταρία του στο τέλος της δεύτερης ημέρας.

Η φόρτιση τώρα, γίνεται με 25W που παρότι δεν εντυπωσιάζει … αριθμητικά, είναι όσο γρήγορη πρέπει να είναι για να μην δημιουργεί προβλήματα. Μάλιστα σε αντίθεση με άλλες συσκευές που ξεκινούν μια πιο γρήγορη φόρτιση και μειώνουν σταδιακά τον ρυθμό μέχρι να γεμίσει πλήρως η μπαταρία, το Galaxy A72 φορτίζει σταθερά μέχρι το… τέλος με 25W με αποτέλεσμα ο χρόνος να είναι κοντά στην μια ώρα και δέκα λεπτά για μια πλήρη φόρτιση

Συμπέρασμα.

Το Galaxy A72 είναι ένα ακριβό Smartphone που ανήκει στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Μάλιστα η «απόσταση» από ακριβότερες αλλά και καλύτερες συσκευές της Samsung αλλά και του ανταγωνισμού είναι ίσως μικρότερη από το ιδανικό.

Παρόλα αυτά, και σε πλήρη αντίθεση ειδικά με το αμέσως προηγούμενο Galaxy A71, η τιμή του μέχρι ένα σημείο «συνοδεύεται» από χαρακτηριστικά που το κάνου να ξεχωρίζει. Με εξαίρεση μια μόνο πρόταση άλλης εταιρείας στην μεσαία κατηγορία, η κάμερα του είναι πρακτικά κορυφαία, η πιστοποίηση ΙΡ67 είναι κάτι πάντα χρήσιμο και η μπαταρία αλλά και η οθόνη είναι αυτό που περιμένει κανείς από την εταιρεία.

Είναι βέβαιο ότι σε μικρό χρονικό διάστημα που η τιμή του θα είναι λίγο χαμηλότερη, θα αποτελεί ακόμα καλύτερη επιλογή, ειδικά για όσους δίνουν ιδιαίτερη “βαρύτητα” στο όνομα της εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights