Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ TCL 20 5G Review: Σοβαρή εναλλακτική

TCL 20 5G Review: Σοβαρή εναλλακτική

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η TCL είναι ιδιαίτερα υπερύφανη για την ικανότητα της να κατασκευάζει μόνη της τις οθόνες που χρησιμοποιεί στα Smartphones της, εκμεταλλευόμενη φυσικά την τεχνογνωσία της από τον χώρο των τηλεοράσεων.

Ακόμα και το LCD Panel του TCL 20 5G έχει μια συνολική απόδοση που δείχνει ότι μια οθόνη αυτού του είδους, μπορεί να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Η χρωματική απεικόνιση είναι κορυφαία για μια οθόνη αυτης της τεχνολογίας, με ζωντανά και έντονα χρώματα που εύκολα μπορεί να «ξεγελάσουν» κάποιον ότι έχει μπροστά του ένα AMOLED Panel. Ακόμα και οι γωνίες θεασης που παραδοσιακά αποτελούν ένα μειονέκτημα σε LCD Panels, εδώ μειώνουν ελάχιστα και την αποδοση της οθόνης αλλά και τα επίπεδα φωτισμού της.

Η TCL έχει αναπτύξει την τεχνολογία NXTVISION, αρκετά πριν ο ανταγωνισμός προσπαθήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο. Η θεωρία πίσω από αυτή, είναι η δυνατότητα του Smartphone να αυξάνει το χρωματικό εύρος κατά την προβολή φωτογραφιών και βίντεο, ενώ ταυτόχρονα να βελτιώνει ακόμα και τον φωτισμό σε δύσκολα σημεία.

Το ενδιαφέρον, και αυτό που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην TCL, είναι ότι η θεωρία αυτή επιβεβαιώνεται και στην πράξη, με την οθόνη του TCL 20 5G να βελτιώνει σημαντικά οτιδήποτε προβάλλει.

Η τεχνολογία NXTVISION υποστηρίζεται σε συγκεκριμένες εφαρμογές, και απαιτεί συνεργασία με τον Developer της, ένας περιορισμός όμως που ισχύει για κάθε αντίστοιχη δυνατότητα σε συσκευές άλλων εταιρειών που μάλιστα δεν πετυχαίνουν απαραίτητα και αντίστοιχα καλό αποτέλεσμα.

Όπως ήδη αναφέραμε, και για να δούμε το πιο «τεχνικό» κομμάτι, η οθόνη του TCL 20 5G έχει διαγώνιο 6.67 ίντσες και ονομαστική ανάλυση 2400×1080 pixels, το αντίστοιχο του FullHD για οθόνη με αναλογία πλευρών 20:9. Η αναλογία αυτή την κάνει ιδανική για προβολή βίντεο, αλλά και για την ανάγνωση κειμένου, αφού σε κάθετη προβολή έχει αρκετά λογικό «ύψος».

Εδώ ίσως θα θέλαμε ένα LCD Panel με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, που πλέον γίνεται σταδιακά συνηθισμένος ακόμα και στην μεσαία κατηγορία τιμής. Παρόλα αυτά, με την χρωματική της απόδοση, αλλά και τον εντυπωσιακά δυνατό φωτισμό της, η οθόνη «αποζημιώνει» για την έλλειψη αυτή όσο καλύτερα μπορεί.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Παναγιώτης Γραίγος 05/04/2021 - 13:22

Ωραίο Review ,. Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την φράση στην αρχή : “Η πορεία της TCL στην αγορά των Smartphones ίσως δεν ήταν ακριβώς αυτή που θα περίμενε η εταιρεία” .

Εννοείται ότι η εταιρεία δεν τα πάει καλά σε πωλήσεις;

Reply
Σπύρος 07/04/2021 - 09:39

Μάλλον εννοεί ότι είναι νέα εταιρεία στο χώρο των κινητών, καθώς μέχρι πρότινος έφτιαχνε τηλεοράσεις

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights