Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ TCL 20 5G Review: Σοβαρή εναλλακτική

TCL 20 5G Review: Σοβαρή εναλλακτική

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Ένα από τα ισχυρά σημεία του TCL 20 5G είναι το Hardware που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Η εταιρεία έχει επιλέξει τον Snapdragon 690 επεξεργαστή της Qualcomm, με απόδοση που είναι πρακτικά ίδια με αυτή του Snapdragon 750G με μια διαφορά στο 10% σε παραγωγή γραφικών που δεν είναι όμως ορατή με κάποιο τρόπο.

Οι επιδόσεις του TCL 20 5G είναι άκρως ικανοποιητικές, και εδώ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα 6GB μνήμης RAM (σε μια κατηγορία που άλλες εταιρείες θεωρούν ότι 4 είναι «αρκετά»…) αλλά και το σωστά σχεδιασμένο και όχι απαιτητικό γραφικό περιβάλλον της εταιρείας.

Μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ειδικά σε αυτό, η εταιρεία έχει κάνει περιορισμένες επεμβάσεις ακριβώς εκεί που πρέπει ώστε να αυξήσει την λειτουργικότητα του.

Το TCL 20 5G κάνει τα πάντα με μια χαρακτηριστική άνεση που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένη στην κατηγορία του, που πολλοί ανταγωνιστές του επιλέγουν επεξεργαστή της Mediatek με συγκεκριμένους περιορισμούς στην υποστήριξη τους από Developers πολλών εφαρμογών.

Η Adreno 619L κάρτα γραφικών, είναι όπως δηλώνει και η ονομασία της μέχρι ένα σημείο, μια ελάχιστα διαφορετική έκδοση της Adreno 620 στο εσωτερικό του Snapdragon 765G, και το L δηλώνει «ευγενικά» ότι είναι η Lite έκδοση της Adreno 619 του Snapdragon 750G.

Με διαφορά στην απόδοση της τάξης του 10% σε ακραίες συνθήκες, η GPU μπορεί να παίξει μέ άνεση ακόμα και σχετικά απαιτητικά παιχνίδια. Μάλιστα εδώ, η περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας, κάνει το TCL 20 5G ιδανικό για παιχνίδια ακόμα και αν δεν είναι απαραίτητα σχεδιασμένο για αυτού του είδους χρήση.

Η βασική έκδοση του Smartphone που έρχεται επίσημα στη χώρα μας, έχει 128GB αποθηκευτικού χωρου, με 110 περίπου από αυτά να είναι πραγματικά διαθέσιμα.

Μπαταρία.

Στον τομέα της μπαταρίας, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το TCL 20 5G δεν προσφέρει αυτο που θα περίμενε κανείς με δεδομένη την χωρητικότητα στα 4.500mAh.

Μια ανεξήγητη κατανάλωση ενέργειας με την συσκευή σε κατάσταση αναμονής, μειώνει σημαντικά τον συνολικό χρόνο λειτουργίας, που παρόλα αυτά είναι σε κάθε περίπτωση μια ημέρα ακόμα και έντονης χρήσης.

Η φόρτιση με 18W δεν ξεχωρίζει επίσης για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, ενώ εδώ για κάποιο λόγο η εταιρεία έχει επιλέξει να προσφέρει στην συσκευασία έναν φορτιστή μόλις των 10W που κάνει την φόρτιση ακόμα πιο «αργή», με πλεονέκτημα όμως στην απόδοση της μπαταρίας σε βάθος χρόνου.

Συμπέρασμα.

Το TCL 20 5G είναι ένα Smartphone σχεδιασμένο να καλύψει μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία, αυτή των οικονομικών προτάσεων με υποστήριξη για δίκτυα πέμπτης γενιάς. Σε μια αγορά που για να πετύχουν αυτόν τον «στόχο» συσκευές άλλων εταιρειών κάνουν κάποιες φορές σημαντικές παραχωρήσεις, το TCL 20 5G δεν φαίνεται να κάνει κάποια σημαντική.

Ακόμα και η οθόνη με τον χαμηλότερο ρυθμό ανανέωσης, είναι εκπληκτική σε απόδοση για την τεχνολογία της, οι κάμερες είναι ικανοποιητικές χωρίς ενοχλητικά μειονεκτήματα και ο συνολικός σχεδιασμός είναι επίσης άριστος για τα χρήματα αυτά. Οι καλές επιδόσεις είναι ένα Bonus που σίγουρα έχει τη σημασία του, και εγγυώνται ότι σε βάθος χρόνου το Smartphone θα παραμείνει αποδοτικό ακόμα και σε σχετικά απαιτητική χρήση.

Σε κάθε περίπτωση, το TCL 20 5G είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψει στην αγορά η εταιρεία, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει πολλά να προσφέρει με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Παναγιώτης Γραίγος 05/04/2021 - 13:22

Ωραίο Review ,. Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την φράση στην αρχή : “Η πορεία της TCL στην αγορά των Smartphones ίσως δεν ήταν ακριβώς αυτή που θα περίμενε η εταιρεία” .

Εννοείται ότι η εταιρεία δεν τα πάει καλά σε πωλήσεις;

Reply
Σπύρος 07/04/2021 - 09:39

Μάλλον εννοεί ότι είναι νέα εταιρεία στο χώρο των κινητών, καθώς μέχρι πρότινος έφτιαχνε τηλεοράσεις

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights