Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy a52 vs Realme 8 pro: Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη

Samsung Galaxy a52 vs Realme 8 pro: Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Realme 8 pro είναι ένα σαφώς εντυπωσιακό Smartphone για την κατηγορία τιμής του, με μια εντυπωσιακή σε ανάλυση τουλάχιστον κάμερα των 108mp. Το Samsung Galaxy A52 είναι μια από τις προτάσεις της εταιρείας, που μετά από χρόνια καταφέρνει να είναι πραγματικά ανταγωνιστική στην μεσαία κατηγορία. Στο βίντεο μας λοιπόν, συγκρίνουμε τα δύο Smartphones σε όλους τους τομείς που έχει σημασία.

Η κάμερα των 108mp του Realme 8 pro θα έπρεπε να έχει ένα σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με αυτή των 64mp της συσκευής της Samsung, όμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, το OIS στην κάμερα του Galaxy A52, είναι αυτό που κάνει τις φωτογραφίες αισθητά καλύτερες σε επίπεδα φωτισμού αλλά και λεπτομέρεια.

Ένας τομέας στον οποίο υπερέχει χωρίς “δυσκολία” το Galaxy A52 είναι αυτός της οθόνης. Έχει και αυτό όπως και το Realme 8 Pro, ένα Super AMOLED Panel κατασκευασμένο από την Samsung, που έχει όμως υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz αλλά και λίγο καλύτερα επίπεδα φωτεινότητας.

Ο Snapdragon 720G είναι ο επεξεργαστής που έχουν επιλέξει και οι δύο εταιρείες, εδώ όμως το Realme 8 Pro έχει ένα πλεονέκτημα αφού έρχεται με 8GB RAM αντί για 6GB στην συσκευή της Samsung. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι ίδιος στα 128GB και στις δύο περιπτώσεις.

Η μπαταρία στο εσωτερικό τους έχει πρακτικά την ίδια χωρητικότητα στα 4.500mAh και σχεδόν την ίδια απόδοση στην πράξη. Εδώ όμως το Realme 8 pro υπερέχει σημαντικά, αφού φορτίζει με τον διπλάσιο “ρυθμό” στα 50W σε σύγκριση με τα 25W του Galaxy A52. Τα δύο Smartphones έρχονται με Android 11, και πάνω από αυτό η κάθε εταιρεία έχει την αντίστοιχα νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος της. Το OneUI 3.1 είναι εντυπωσιακά βελτιωμένο σε ευχρηστία και ταχύτητα, ενώ το Realme UI v2.0 προσφέρει πολλές επιλογές προσαρμογής ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.

Τέλος, τα δύο Smartphones είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, όμως εδώ το Galaxy A52 έρχεται με πιστοποίηση IP67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, κάτι που δεν υπάρχει στην συσκευή της Realme, αλλά και γενικότερα δυστυχώς είναι “σπάνιο” στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights