Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 11 Lite 5G Review: Ισχυρό και πολυτελές

Xiaomi Mi 11 Lite 5G Review: Ισχυρό και πολυτελές

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Αντίστοιχα, είναι εύκολο να θεωρήσει κάποιος ότι οι κάμερες στο πίσω μέρος του Mi 11 Lite 5G είναι λιγότερο κορυφαίες, ειδικά με την ονομαστική ανάλυση των 64Mp για την βασική από αυτές. Ισχύει όμως και εδώ το ίδιο, ότι η θεωρία απέχει σημαντικά από την πράξη.

Αρχικά, η εταιρεία έχει επιλέξει μια νεότερη κάμερα με τον Samsung GW3 αισθητήρα των 64mp, που την διαχωρίζει τεχνικά από τις συσκευές της με τον παλαιότερο GW1 με την ίδια ανάλυση και συνολικά χαμηλότερο κόστος. Όμως είναι οι επιδόσεις του Snapdragon 780G στο εσωτερικό του Mi 11 Lite 5G, και ο τρόπος που επεξεργαζεται τα δεδομένα από την κάμερα αυτή, που καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι φωτογραφίες λοιπόν, είναι ότι καλύτερο μπορεί να περιμένει κάποιος από ένα θεωρητικά Mid Range Smartphone και κάμερα με αυτή την ανάλυση. Το δυναμικό εύρος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ακόμα και χωρίς την χρήση του HDR που παραδοσιακά ενεργοποιείται σπάνια αυτόματα στις συσκευές της Xiaomi.

Η λεπτομέρεια τους είναι επίσης η καλύτερη δυνατή με μια κάμερα αυτού του είδους, και χρωματικά παραμένουν πάντα ρεαλιστικές με «λογικά» έντονα χρώματα.

Η βασική κάμερα είναι αντίστοιχα αποδοτική και κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Mi 11 Lite 5G. Παρότι απουσιάζει το OIS που πλέον υπάρχει στην κατηγορία στα Galaxy A52 και Galaxy A72 της Samsung, και εδώ η σωστή επεξεργασία είναι αυτή που παράγει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Snapdragon 780G είναι ιδιαίτερα «έξυπνος» στο να αναγνωρίζει ποια από τις λήψεις του Night mode δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τελική φωτογραφία, και να φροντίζει ώστε αυτή να είναι η καλύτερη δυνατή. Παρότι είναι γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα επίπεδα φωτεινότητας θα μπορούσαν να είναι συνολικά καλύτερα, η λεπτομέρεια και η χρωματική απόδοση είναι πάντα ικανοποιητική.

Η δεύτερη κάμερα του Mi 11 Lite 5G είναι λιγότερο εντυπωσιακή, κυρίως επειδή δεν προσπαθεί να «ξεφύγει» από το συνηθισμένο στην μεσαία κατηγορία τιμής. Έτσι η ανάλυση της παραμένει στα 8mp που είναι μάλλον χαμηλότερη από το ιδανικό, τουλάχιστον για την λεπτομέρεια που μπορεί να αποτυπώσει σε κάθε φωτογραφία.

Όμως και εδώ χρωματικά και σε δυναμικό εύρος το Mi 11 Lite 5G είναι κοντά στο άριστο για την μεσαία αυτή κατηγορία, και έχει  ιδιαίτερη σημασία το ότι οι φωτογραφίες δεν ξεχωρίζουν από αυτές της βασικής κάμερας με κάποιον ενοχλητικό τρόπο.

Μάλιστα η Ultrawide κάμερα λειτουργεί και με το Night mode, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο στην κατηγορία αυτή, και δείχνει ότι η Xiaomi δίνει σημασία σε κάτι που δεν προσφέρει σε οικονομικότερες συσκευές της.

Επειδή η κάμερα αυτή έχει διαφορετικό αισθητήρα και περιορισμένο διάφραγμα στο φακό της, το Night mode είναι απαραίτητο ώστε οι φωτογραφίες να είναι έστω ικανοποιητικές. Πρακτικά, με αυτό μπορε’ί ο ιδιοκτήτης του Mi 11 Lite 5G να βγάλει φωτογραφίες που να έχει νόημα να κρατήσει και να χρησιμοποιήσει.

Η Τρίτη και τελευταία κάμερα του Smartphone είναι αυτή με τον Macro φακό, για φωτογραφίες από μικρή απόσταση. Παρότι είναι συνηθισμένη μια κάμερα αυτού του είδους πλέον, στο Mi 11 Lite 5G είναι σημαντικά καλύτερη από αυτό το συνηθισμένο. Αρχικά η ανάλυση στα 5mp κάνει τις φωτογραφίες σαφώς πιο ικανοποιητικές, το Auto focus όμως είναι αυτό που την κάνει όντως χρήσιμη.

Με αυτό ο ιδιοκτήτης του μπορεί να επιλέξει την απόσταση από την οποία θα βγάλει μια φωτογραφία, και να πλησιάσει σημαντικά πιο κοντά στο αντικείμενο που φωτογραφίζει.

Συνολικά, οι κάμερες του Mi 11 Lite 5G είναι ίσως το σημείο όπου φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι προτιμότερο να κρίνει κάποιος ένα Smartphone από το αποτέλεσμα στην πράξη και όχι από τα … νούμερα στην θεωρία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights