Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme 8 5G Review: Οικονομική πολυτέλεια και τεχνολογία

Realme 8 5G Review: Οικονομική πολυτέλεια και τεχνολογία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Στον τομέα της κάμερας, η εταιρεία έχει κάνει μερικές επιλογές που με μια πρώτη ματιά φαίνονται και είναι μέχρι ένα σημείο… ασυνήθιστες. Η μια είναι η επιλογή να αφαιρέσει την Ultrawide κάμερα από το Realme 8 5G και η άλλη είναι να σχεδιάσει ένα πλαίσιο που φιλοξενεί τέσσερις συνολικά κάμερες, ενώ έχει τρεις μόνο και ένα πλαίσιο που αναφέρει απλά το λογότυπο “AI”.

Οι δύο αυτές επιλογές έχουν την… εξήγηση τους παρόλα αυτά μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον. Η απουσία της Ultrawide κάμερας είναι ίσως πιο λογική αφού σε αυτή την κατηγορία τιμής, μια κάμερα αυτού του είδους συνήθως δεν … εντυπωσιάζει με την απόδοση της την ημέρα και είναι πρακτικά όχι χρήσιμη σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού. Η σχεδιαστική επιλογή μπορει να δικαιολογηθεί για λόγους συμμετρίας και ομοιομορφίας με τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς.

Επιστρεφόντας τώρα στις κάμερες που… υπάρχουν, η βασική από αυτές έχει την μάλλον αναμενόμενη ανάλυση των 48ΜΡ και έναν φακό με διάφραγμα f/1.8. Η εταιρεία τονίζει την καλύτερη της απόδοση τη νύχτα, και όπως θα δούμε στην συνέχεια έχει μάλλον δίκιο να το κάνει.

Κατα την διάρκεια της ημέρας αρχικά, η κάμερα αυτή μπορεί να βγάλει απόλυτα ικανοποιητικές φωτογραφίες. Για κάποιο λόγο, το Realme 8 5G προσπαθεί λιγότερο από τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς να βγάλει φωτογραφίες με περισσότερο ζωντανά και έντονα χρώματα από το ιδανικό. Αυτό είναι πάντα καλοδεχούμενο, αν και πολλές φορές σε αυτή την κατηγορία μια όμορφη φωτογραφία είναι προτιμότερη από μια τεχνικά πιο «σωστή».

Το ξεχωριστό AI Mode αναλαμβάνει να αναγνωρίσει το αντικείμενο και το σκηνικό μιας φωτογραφίας προκειμένου να τονίσει τα χρώματα και να αυξήσει την οξύτητα και την αντίθεση ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο εντυπωσιακό όταν αυτό είναι το ζητούμενο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τώρα, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Realme 8 5G είναι όντως σαφώς ανώτερες από το συνηθισμένο στην κατηγορία που ανήκει. Με δεδομένο και το διαφορετικό ISP στο εσωτερικό του επεξεργαστή του, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ίσως και λίγο … καλύτερες σε λεπτομέρεια από αυτές του Realme 8.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι τα επίπεδα φωτισμού είναι κοντά στην πραγματικότητα, και το Smartphone δεν προσπαθεί να βγάλει μια υπερβολικά φωτεινή φωτογραφία που θα είναι μεν πιο «εντυπωσιακή» αλλά λιγότερο ρεαλιστική.

Η δεύτερη κάμερα είναι και η τελευταία που μπορεί να βγάλει αυτόνομα φωτογραφίες. Έχει έναν macro φακό όπως συνηθίζεται πλέον, και ανάλυση 2ΜΡ. Δεν έχει Auto focus που περιορίζει την χρήση της συγκεκριμένα σε απόσταση 4 εκατοστών για μια σωστά εστιασμένη φωτογραφία.

Η Τρίτη κάμερα του Realme 8 5G τώρα, είναι πιο «περίεργη» αφού έχει έναν ασπρόμαυρο αισθητήρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, συμβάλει στο να έχουν οι φωτογραφίες υψηλότερη αντίθεση και λίγο καλύτερα επίπεδα φωτισμού, αφού λειτουργεί σε συνδυασμό με την βασική κάμερα.

Ακόμα και αν τελικά το Realme 8 5G δεν έχει «στα χαρτιά» τις κάμερες που έχουμε συνηθίσει πλέον, είναι απόλυτα ικανοποιητικό και ίσως πολύ καλό στο να κάνει το σημαντικότερο, να βγάζει φωτογραφίες με την βασική του κάμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights