Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme GT Review: Πραγματικό Flagship Killer

Realme GT Review: Πραγματικό Flagship Killer

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής- Επιδόσεις

Ο τομεάς στον οποίο εστιάζει (και πολύ καλά κάνει…) η εταιρεία με το Realme GT είναι αυτός των επιδόσεων και της συνολικής απόδοσης του. Στο εσωτερικό του η εταιρεία έχει… τοποθετήσει τον κορυφαίο Snapdragon 888 της Qualcomm, έναν επεξεργαστή που δεν μπορεί να βρει κανείς σε άλλο Smartphone σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Μάλιστα, έχει κάνει και ότι καλύτερο μπορεί στο κομμάτι του σχεδιασμού της… ψύξης του, ώστε να περιορίσει και πρακτικά να «εξαφανίσει» τα μειονεκτήματα της αυξημένης θερμοκρασίας κατά την λειτουργία του Snapdragon 888 στο μέγιστο της απόδοση του.

Εδώ πρακτικά, αυτό έχει μικρότερη ίσως σημασία, αφού οι επιδόσεις αυτές είναι με χαρακτηριστική άνεση υψηλότερες από ότι μπορεί να χρειαστεί κανείς στην καθημερινότητα του σχεδόν σε κάθε είδος χρήσης.

Το γραφικό περιβάλλον της Realme, έχει ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση απόκριση και στο πόσο «ελαφρύ» είναι σε απαιτήσεις από το Hardware ενός Smartphone. Αν αυτό είναι εύκολα ορατό σε οικονομικότερες προτάσεις της εταιρείας, στο Realme GT είναι πραγματικά μοναδικό το πόσο γρήγορα θα κάνει ότι και αν του ζητήσει ο ιδιοκτήτης του.

Κάθε είδους εφαρμογή ανοίγει και εκτελείται με εντυπωσιακή ταχύτητα, που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι για τα επόμενα χρόνια όσο και αν αυξηθούν οι απαιτήσεις από οποιαδήποτε εφαρμογή, το Realme GT θα παραμένει αστεία γρήγορο για να τις εκτελέσει.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, η δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία για την διατήρηρη της θερμοκρασίας του Snapdragon 888 σε λογικά επίπεδα, φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Η Adreno 660 GPU στο εσωτερικό του, είναι αυτή που έχει την υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας, προκειμένου να έχει την εντυπωσιακή της απόδοση.

Όμως στην πράξη και εδώ, σχεδον κανενός είδους παιχνίδι δεν μπορεί να πλησιάσει στα όρια της απόδοσης του το Realme GT. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένει μονίμως «δροσερό» ακόμα και σε συνεχόμενη Gaming χρήση, που είναι και το ζητούμενο.

Εδώ η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία και στην σωστή απόκριση, και η οθόνη του Realme GT έχει ένα Sampling rate στα 360Hz… τριπλάσιο από τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης του. Με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζει κάθε «πάτημα» με καταπληκτική ταχύτητα που μεταφράζεται σε αντίστοιχα άμεση απόκριση σε παιχνίδια.

Μπαταρία.

Οι περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις του Realme GT περιορίζουν μέχρι ένα σημείο και το πόσο «μεγάλη» μπορεί να είναι η μπαταρία στο εσωτερικό του. Παρόλα αυτά, με χωρητικότητα 4.500mAh είναι σε κάθε περίπτωση ικανοποιητική για σχεδόν κάθε είδους χρήση.

Το Realme UI είναι ιδιαίτερα έξυπνο στο να διαχειρίζεται τις εφαρμογές, και να μαθαίνει ποιες από αυτές θέλουμε να εκτελούνται αυτόματα προκειμένου να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα καταφέρνει να είναι αποδοτικό σε αυτό, χωρίς να είναι ενοχλητικά «επιθετικό» όπως αντίστοιχες υλοποιήσεις από άλλες εταιρείες.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι χρόνοι λειτουργίας που προσφέρει το Realme GT να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το είδος χρήσης. Σε απλή καθημερινή χρήση, με φωτογραφίες βίντεο και Social Media αλλά και Browsing, η μπαταρία φτάνει το Realme GT στο τέλος της ημέρας με ένα 30% ακόμα διαθέσιμο.

Οι πιο απαιτητικοί, που παίζουν παιχνίδια και εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις επιδόσεις του, μπορούν να την φτάσουν λίγο … κάτω από το 10% στο τέλος της ημέρας χωρίς όμως και πάλι να τους αφήσει από μπαταρία ενώ ακόμα το χρειάζονται.

Με δεδομένα τα μειονεκτήματα του Snapdragon 888 σε κατανάλωση ενέργειας, η δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία σε αυτόν τον τομέα είναι πιθανότατα η «καλύτερη» που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε Smartphone με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Σε ότι αφορά την φόρτιση τώρα, το Realme GT δικαιολογεί τον… τίτλο του, αφού μπορεί να γεμίσει την μπαταρία του με έως 65W από τον φορτιστή που περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του. Πρακτικά χρειάζεται περίπου 35 με 37 λεπτά για να την γεμίσει πλήρως, χρόνος που είναι μάλλον εντυπωσιακός.

Συμπέρασμα.

Ακόμα και αν προσπαθήσει να βρει κανείς ένα σοβαρό αρνητικό στο Realme GT είναι πραγματικά δύσκολο να το καταφέρει όταν είναι λογικός στον τρόπο που το κρίνει. Είναι ακόμα πιο δύσκολο όμως όταν υπολογίσει και το κόστος του, που είναι και ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του.

Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας την ανάγκη του αγοραστικού κοινού για ένα Smartphone με κορυφαίες επιδόσεις, αντίστοιχα κορυφαία οθόνη και απόδοση σαν σύνολο, έχει πετύχει κάτι που μέχρι πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν αδύνατο.

Οι «παραχωρήσεις» που έχουν γίνει είναι σωστά επιλεγμένες και υλοποιημένες στην πράξη, προκειμένου τελικά το Realme GT να μην στερεί τίποτα από τον ιδιοκτήτη του που να τον κάνει να θεωρήσει ότι το Smartphone είναι «κατώτερο» του ανταγωνισμού του.

Για μια ακόμα φορά λοιπόν, η εταιρεία αναγνωρίζει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού της, και φροντίζει να τις καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights