Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 11 Ultra Review: Η κορυφή

Xiaomi Mi 11 Ultra Review: Η κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Είναι ίσως αδύνατον να μεταφέρει κανείς σε ένα λογικού μεγέθους κείμενο, όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι κάμερες του Mi 11 Ultra. Από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά μέχρι το πως αυτά μεταφράζονται στην πράξη.

Αρχικά, η βασική του κάμερα έχει ανάλυση 50mp σε μια εμφανή προσπάθεια της Xiaomi να προσφέρει μια πραγματικά κορυφαία απόδοση χωρίς έμφαση σε εντυπωσιακά νούμερα. Αν όμως η ανάλυση δεν είναι εντυπωσιακή απο μόνη της, το φυσικό μέγεθος του αισθητήρα είναι πραγματικά μοναδικό. Στο 1/1.12” είναι ο μεγαλύτερος αισθητήρας στο εσωτερικό οποιουδήποτε Smartphone. Το φυσικό αυτό μέγεθος έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, στο πως η κάμερα μπορεί να προσφέρει φωτογραφίες με μηδαμινα επίπεδα θορύβου και όχι μόνο.

Συνεχίζοντας, η κάμερα έχει Dual Pixel auto focus, που λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα με την εστίαση, και μάλιστα «βρίσκει» σωστά το σημείο που θα εστιάσει σχεδόν άμεσα. Έχει φυσικά και OIS προκειμένου να είναι σταθερή εκεί που πρέπει και χρειάζεται.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες από την βασική κάμερα του Mi 11 Ultra να είναι πραγματικά μοναδικές για τα δεδομένα της Xiaomi και σε πολλές περιπτώσεις δραματικά καλύτερες από κάθε άλλο Smartphone. Με την αναβάθμιση σε MIUI 12.5 η εταιρεία έχει βελτιώσει αισθητά και την χρωματική απόδοση σε κάθε μια από αυτές αυξάνοντας ακριβώς όσο πρέπει το πόσο έντονα και ζωντανά χρώματα αποτυπώνονται.

Το μεγάλο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα του Mi 11 Ultra είναι αυτό που την κάνει να βγάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Night mode έχει «εύκολη» δουλειά να κάνει, αφού οι λήψεις δεν χρειάζεται να έχουν υψηλή έκθεση στο φως τεχνητά, και το OIS του επιτρέπει να αφήνει το shutter speed σε ταχύτητες που βελτιώνουν ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Η Xiaomi ίσως προσπαθεί να τονίσει λίγο περισσότερο τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου αισθητήρα, με τις φωτογραφίες να είναι πιο φωτεινές από το ιδανικό, χωρίς όμως να χάνουν τον ρεαλισμό τους.

Αν η βασική κάμερα του Mi 11 Ultra ξεχωρίζει με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, οι άλλες δύο δείχνουν πόσο διαφορετικό είναι το Smartphone από τον ανταγωνισμό του. Αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, έχει ονομαστική ανάλυση 48mp και ξεπερνά οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην κατηγορία του και όχι μόνο. Ο IMX586 αισθητήρας της Sony, είναι παλαιότερος πλέον και πιθανόν όχι ιδανικός για βασική κάμερα ενός Smartphone. Σε σύγκριση όμως με οτιδήποτε υπάρχει στην αγορά, η συνολική ποιότητα και απόδοση του είναι απλά «αξεπέραστή».

Το οπτικό πεδίο της συγκεκριμένης κάμερας είναι στις 128 μοίρες και είναι ουσιαστικά εντυπωσιακά μεγάλο, σε κάθε περίπτωση. Ανάλογα με το πλάνο της κάθε φωτογραφίας, μπορεί τα αντικείμενα στα άκρα να είναι λίγο αλλοιωμένα σαν σχέδιο όμως αυτό είναι αναμενόμενο σε ένα πλάνο αυτού του είδους.

Η ανάλυση των 48mp παράγει φωτογραφίες με την τεχνική του Pixel binning και εδώ, με αποτέλεσμα κάθε μια από αυτές να αποθηκεύεται στα 12mp. Η λεπτομέρεια τους όμως είναι απλά κορυφαία και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει άλλη συσκευή που να μπορεί να πλησιάσει σε αυτό το επίπεδο.

Προφανώς και το Night mode λειτουργεί και με αυτή την κάμερα, προκειμένου να είναι χρήσιμη και το βράδυ. Εδώ ο συνδυασμός των πολλών λήψεων με τον IMX586 παράγει αποτελέσματα που δεν συγκρίνονται με Ultra wide κάμερα σε άλλο Smartphone αυτής της κατηγορίας τιμής. Μάλιστα ακόμα και χρωματικά είναι κοντά σε αυτές της βασικής κάμερας, κάτι που δεν μπορεί να πετύχει εύκολα μια κάμερα αυτού του είδους.

Ακόμα και η Τρίτη κάμερα του Mi 11 Ultra τώρα, συνεχίζει να ξεχωρίζει κυρίως επειδή συνδυάζει έναν περισκοπικό φακό με 5Χ οπτικό ζουμ με τον ίδιο IMX586 αισθητηρα. Αναμενόμενα και εδώ, το  αποτέλεσμα είναι δραματικά καλύτερο από το συνηθισμένο για μια κάμερα αυτού του είδους.

Με την χρήση του ίδιου αισθητήρα, η εταιρεία έχει πετύχει μια χρωματική ομοιότητα και από  αυτήν την κάμερα που δεν περιμένει κανείς, και φυσικά η λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία είναι άκρως εντυπωσιακή.

Video

Προφανώς για την Xiaomi, οι δυνατότητες του Mi 11 Ultra στον τομεά της φωτογραφίας δεν είναι… αρκετές και έχει φροντίσει ώστε να τρομάζει τον ανταγωνισμό του και στην εγγραφή βίντεο. Τυπικά, είναι το μοναδικό Smartphone με δυνατότητα εγγραφής σε ανάλυση 8Κ και με τις τρεις κάμερες του. Αυτό είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο με την περισκοπική κάμερα που εκτός του 5Χ οπτικού ζουμ μπορεί να φτάσει και στο 15Χ ψηφιακά κατά τη διάρκεια της εγγραφής, με το αποτέλεσμα να διατηρεί επίπεδα λεπτομέρειας που δεν θα έπρεπε να … μπορεί ένα Smartphone.

Αν αυτό είναι ήδη ιδιαίτερα εντυπωσιακό, η επιλογή εγγραφής σε 8Κ με Ultrawide κάμερα και το μεγάλο πλάνο που μπορεί να καλύψει, είναι κάτι ακόμα πιο χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις και συνθήκες.

Στην εγγραφη βίντεο σε ανάλυση 4Κ είτε με 30 είτε με 60fps, το Mi 11 Ultra μπορεί να αλλάζει ανάμεσα στις τρεις κάμερες του ακόμα και κατά την διάρκεια της εγγραφής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί κανείς να βγάλει ένα βίντεο αλλάζοντας συνεχώς το σημείο που πλησιάζει σε αυτό που καταγράφει διατηρώντας μονίμως εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Μάλιστα η εναλλαγή μεταξύ των καμερών γίνεται χωρίς ορατή αλλαγή στην χρωματική απόδοση κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights