Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P30 Review : Η κορυφαία απόδοση δεν είναι ακριβή

Huawei P30 Review : Η κορυφαία απόδοση δεν είναι ακριβή

απο Kostas Gliatiotis

Με την παρουσίαση κάθε νέου μέλους της σειράς P από την Huawei, είναι λογικό και αναμενόμενο, το ενδιαφέρον να «πέφτει» στην πάντα καλύτερη Pro έκδοση που προσφέρει κατά κανόνα, ότι καλύτερο υπάρχει στον τομέα της φωτογραφίας και όχι μόνο. Στην περίπτωση της σειράς P30 όμως, το πιο … απλό P30 είναι ένα Smartphone που διαφέρει σημαντικά από τους προκατόχους του. Θα μπορούσε να πει κανείς μάλιστα, ότι στους περισσότερους σημαντικούς τομείς, είναι καλύτερο από το αμέσως προηγούμενο P20 pro της Huawei, ενώ δεν έχει και πολλά να ζηλέψει, ακόμα και σε σύγκριση με το εντυπωσιακό Mate 20 Pro.

Μάλιστα, όλα αυτά προσφέρονται και σε μια σημαντικά χαμηλότερη τιμή πώλησης, που κάνει το P30 μια από τις πιο ελκυστικές συσκευές στην High end κατηγορία. Στο Review που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε μαζί τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του, το πως αποδίδει όντως σε καθημερινή χρήση, και γιατί μας εντυπωσιάσε αρκετά, όπως είναι ήδη εμφανές από το «ύφος» του κειμένου μας.

Σχεδιασμός

Για την εξωτερική εμφάνιση, προφανως και το P30 πρέπει να ακολουθεί την ίδια βασική σχεδιαστική γραμμή με τον μεγαλύτερο αδερφό του, με το Pro στην ονομασία του.

Παρόλα αυτά, και εδώ η εταιρεία δεν έχει κάνει μικρές παραχωρήσεις που είχε κάνει πριν ένα χρόνο με το απλό P20 σε σύγκριση με το τότε κορυφαίο P20 pro. Έτσι το «απλό» P30 έρχεται διαθέσιμο στις ίδιες χρωματκές εκδόσεις, ακόμα και τις πιο εντυπωσιακές από αυτές, μια επιλογή της εταιρείας που δείχνει ότι δεν θέλει να το διαχωρίσει από τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Αυτο που έχει αλλάξει σημαντικά είναι οι εξωτερικές διαστάσεις, αφού το P30 είναι αισθητά μικρότερο από το P30 pro, Κατά κύριο λόγο επειδή έχει αντίστοιχα μικρότερη οθόνη σε μέγεθος. Η οθόνη αυτή, με διαγώνιο 6.1 ιντσών, είναι και αυτή με τη σειρά της ίδια σε τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτή του προηγούμενου P20 Pro, με αρκετές όμως προσθήκες. Η βασικότερη από αυτές είναι ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος στο κάτω μέρος της.

Η Huawei «δούλεψε» ιδιαίτερα με τον αισθητήρα αυτό, ώστε παρότι είναι οπτικής τεχνολογίας, να έχει σημαντικά καλύτερη ταχύτητα ανάγνωσης, που σε πρακτική χρήση δεν έχει καποια διαφορά από τις τεχνικά πιο … εξελιγμένες Ultrasonic λύσεις του ανταγωνισμού του.

Αλλη μια σημαντική διαφορά της οθόνης του P30, σε σύγκριση με το προηγοόυμενο P20 αλλά και το P20 Pro, είναι το εμφανώς μειωμένο πλαίσιο  γύρω από αυτή. Η μετακίνηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη έχει μειώσει το πλαίσιο κάτω από την οθόνη, ενώ αντίστοιχα το πολύ μικρό Notch στο πάνω μέρος φιλοξενεί μόνο την μπροστινη κάμερα.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το P30 χρησιμοποιεί μια πιο συνηθισμένη διάταξη με ένα κανονικό ακουστικό για τις κλήσεις φωνής, και όχι το σύστημα με παραγωγή δονήσεων κάτω από την οθόνη, που έχει το P30 Pro. Το μικρό αυτό πλαίσιο γύρω από την οθόνη είναι αυτό που κάνει το P30 ιδιαίτερα μικρό σε εξωτερικές διαστάσεις, ακόμα και σε σύγκριση με τον βασικότερο ανταγωνιστή του. Ειδικά το ύψος του, είναι το μικρότερο που έχουμε δει για Smartphone με οθονη 6.1 ιντσών.

Στο πίσω μέρος τώρα, το P30 διαφέρει ελάχιστα από τον μεγαλύτερο αδερφό του, με μοναδική ουσιαστική διαφορά την απουσία της τέταρτης κάμερας με τον ToF αιαθητήρα για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου. Οι τρείς κάμερες βρίσκονται σε κάθετη διάταξη στην αριστερή πάνω πλευρά της πίσω όψης, μέσα σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο, που προεξέχει μέν από το υπόλοιπο Smartphone, αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε σαν μοναδικό ουσιαστικό «μειονέκτημα» το ότι το P30 δεν έχει την πιστοποίηση IP68 του μεγαλύτερου Pro αδερφού του, αλλά IP53, που το κάνει ουσιαστικά ανθεκτικό απλά στο να βραχεί κατά λάθος με μικρή ποσότητα νερού. Όμως, το P30 έχει θύρα ακουστικών στο κάτω μέρος του, κάτι που δεν υπάρχει στο ακριβότερο και συνολικά καλύτερο P30 Pro.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights