Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 7 review : Το απίθανο Mid-range

Xiaomi Redmi 7 review : Το απίθανο Mid-range

απο Kostas Gliatiotis

H νέα σειρά Redmi 7 της Xiaomi εκπροσωπείται στην χώρα μας αρχικά από δύο συσκευές, το ίδιο το… Redmi 7, και φυσικά το ακόμα καλύτερο Redmi Note 7 που έχουμε ήδη παρουσιάσει. Όσο η ακριβότερη συσκευή πρέπει να «πείσει» για την αξία της, άλλο τόσο το μικρότερο Redmi 7 πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει κάποια σημαντική έλλειψη επειδή κοστίζει λιγότερα χρήματα.

Το Smartphone έρχεται επίσημα στη χώρα μας από την Infoquest, μαζί με τον μεγάλο του αδερφό, σε μια τιμή που είναι ιδιαίτερα χαμηλή σαν τιμή έναρξης πωλήσεων, και με βάση αυτά που προσφέρει στην πράξη. Στο review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το Redmi 7 και θα ανακαλύψουμε κατά πόσο αξίζει τα χρήματα του, αλλά και αν για να πετύχει αυτη την τιμή, έχει κάνει κάποια σημαντική παραχώρηση σε τομέα που δεν… θα έπρεπε.

Η Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και το Redmi 7 στο καταπληκτικό 4G+ δίκτυο της. Το Smartphone υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 300Mbps, που είναι με χαρακτηριστική άνεση μέσα στις δυνατότητες του δικτύου της εταιρείας. Το Streaming ταινιών από το Netflix, αλλά και η προβολή video από το Youtube είναι κάτι που ο χρήστης του Redmi 7 μπορεί να απολαμβάνει συνεχώς στο δίκτυο της Cosmote, πρακτικά πλέον σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρίσκεται.

Σχεδιασμός.

Το Redmi 7 ακολουθεί την λογική των ακριβότερων συσκευών της ίδιας σειράς, και πλέον είναι κατασκευασμένο από γυαλί και στο πίσω μέρος του. Με αυτόν τον τρόπο η Xiaomi αυξάνει σημαντικά την πολυτέλεια της συσκυεής, ενώ ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός, το κάνει και υποκειμενικά πιο όμορφο. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι η Xiaomi εξελίσσει τις συσκευές της ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής, και φέρνει ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μέχρι πριν λίγο καιρό και η ίδια χρησιμοποιούσε μόνο σε ακριβότερα προϊόντα της.

Η πίσω αυτή όψη περιλαμβάνει τις δύο κάμερες στην αριστερή πάνω γωνία, σε μια διάταξη που επιτέλους δεν θυμίζει έντονα αυτή της Apple, όπως η αμέσως προηγούμενη σειρά Redmi 6. Στο κέντρο της πίσω πλευράς βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, ένα χαρακτηριστικό που μέχρι και σήμερα δεν θεωρείται δεδομένο (κακώς) από όλες τις εταιρείες για τις συσκευές που κοστίζουν λιγότερα από 200 ευρώ.

Μια διαφορά που έχει εδώ το Redmi 7 και μάλιστα προς το καλύτερο, είναι ότι η πίσω αυτή του όψη είναι κυρτή στις άκρες της, κάτι που το κάνει αρκετά πιο «ευγενικό» στο χέρι του χρήστη του. Θα θέλαμε εδώ να ξέρουμε για ποιο λόγο η Xiaomi επέλεξε το συγκεκριμένο σχέδιο για το Redmi 7 και όχι για το ακριβότερο και συνολικά καλύτερο Redmi Note 7.

Το πλαϊνό μέρος του Smartphone τώρα, είναι ουσιαστικά και το μοναδικό όπου έχει γίνει «παραχώρηση» προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Η Εταιρέια έχει επιλέξει το πλαστικό σαν το υλικό κατασκευή τους, κάτι που ενώ έχει σαφώς διαφορετική αίσθηση στο χέρι, βοηθά τουλάχιστον στο να είναι χαμηλότερο το συνολικό βάρος σε σύγκριση με μια μεταλλική κατασκευή.

Στην μπροστινή πλευρά τώρα, προφανώς και ξεχωρίζει η οθόνη των 6.26 ιντσών του Redmi 7, η οποία είναι και η μεγαλύτερη σε συσκευή αυτής της σειράς μέχρι και σήμερα. Η οθόνη έχει μάλιστα μόνο ένα πολύ μικρό Notch στο πάνω μέρος της, που περιέχει την μπροστινή κάμερα.

Αντίστοιχα το σημείο κάτω από την οθόνη είναι ελάχιστα μεγαλύτερο, αφού σε αυτό το σημείο υπάρχει το απαραίτητο Hardware που την ενώνει με το υπόλοιπο Smartphone. Σε κάθε περίπτωση, συνολικά το πλαίσιο γύρω από την οθόνη, είναι σε αποδεκτά όρια για μια συσκευή με αυτό το αρκετα χαμηλό κόστος.

Σε αυτό το κάτω μέρος, βρίσκεται και το LED ειδοποιήσεων που συνεχίζει να έχει κανονικά το Redmi 7. Η εταιρεία αφού δεν μπορούσε να το τοποθετήσει στο μικρο πλαίσιο πάνω από την οθόνη, επέλεξε τη συγκεκριμένη λύση, που σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερη από το να μην υπάρχει καθόλου LED.

Συνολικά, το Redmi 7 καταφέρνει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα ακριβότερα μέλη της ίδιας σειράς, και μάλιστα το πετυχαίνει αυτό χωρίς να κάνει κάποια σημαντική παραχώρηση, κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Xiaomi. Η εταιρεία κατάφερε να σχεδιάσει ένα πολύ όμορφο, πολυτελές και ποιοτικό Smartphone, σε μια κατηγορία τιμής που αυτό δεν θεωρείται ακόμα δεδομένο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights