Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 7 Review : Κορυφαίο Value for Money
note 7

Xiaomi Redmi Note 7 Review : Κορυφαίο Value for Money

απο Kostas Gliatiotis

Η σειρά Redmi αποτελεί για την Xiaomi ένα σημαντικό «όχημα» στην πορεία που είχε τα τελευταία χρόνια μέχρι να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Εδώ και λίγο καιρό, αποτελεί πλέον ξεχωριστό Brand, με την ίδια περίπου λογική που η Honor αποτελεί κάτι ξεχωριστό από την Huawei. Στη χώρα μας, με δεδομένο το ότι οι συσκευές συνεχίζουν να κατασκευάζονται από την Xiaomi, εισάγονται κανονικά σαν δικά της προϊόντα, από την Infoquest.

Το Redmi Note 7 τώρα, που αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, είναι η νεότερη και καλύτερη μέχρι στιγμής συσκευή της σειράς, που είναι επίσημα διαθέσιμη στη χώρα μας. Το Smartphone φέρνει αρκετές «καινοτομίες» που δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα σε αυτά τα χρήματα, με βασικότερη από αυτές την κάμερα των 48ΜΡ που έχει στο πίσω μέρος του.

Η κατηγορία τιμής όμως των περίπου 250 ευρώ είναι από τις πιο ανταγωνιστικές στη χώρα μας, και το Smartphone πρέπει (και καταφέρνει…) να προσφέρει όλα όσα θεωρεί κανείς πλέον δεδομένα, εκτός από μια πολύ καλή κάμερα. Στο Review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε αναλυτικότερα το Redmi Note 7 και θα αναλύσουμε τα βασικότερα πλεονεκτήματα του.

Σχεδιασμός.

Το Redmi Note 7 αποτελεί κάτι νέο για την συγκεκριμένη σειρά, αφού για πρώτη φορά η εταιρεία έχει αλλάξει την μεταλλική κατασκευή, με τον κατά κανόνα πιο πολυτελή και «όμορφο» συνδυασμό γυαλιού στο μπροστινό και πίσω μέρος.

Έτσι λοιπόν, η πίσω όψη του Smartphone είναι πλέον κατασκευασμένη από γυαλί, μια διαφορά που τουλάχιστον σε εμφάνιση, το κάνει όντως να δείχνει πιο «ακριβό» αν και σε προσωπικό επίπεδο πάντα μας άρεσε η μεταλλική κατασκευή των Smartphones της εταιρείας.

Οι δύο κάμερες βρίσκονται στην αριστερή πάνω γωνία, σε μια διάταξη που ευτυχώς πλέον δεν θυμίζει τόσο έντονα συσκευές της Apple, όσο στο αμέσως προηγούμενο Redmi Note 6 Pro. Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται στο κέντρο περίπου της πίσω όψης, σε ένα σημείο που είναι ιδιαίτερα βολικό και πολύ εύκολο να τον «πετύχει» ο χρήστης με το δάχτυλο του χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Στο redmi Note 7 η πίσω αυτή όψη είναι εντελώς… επίπεδη, χωρίς κάποια μικρή καμπύλη στις άκρες, μια σχεδιαστική επιλογή της εταιρείας που το κάνει μεν να ξεχωρίζει, αλλά να μην κάθεται και όσο άνετα θα θέλαμε στο χέρι. Στην συσκευασία υπάρχει πάντως παραδοσιακά μια θήκη σιλικόνης, που προστατευει το Smartphone και το κάνει ταυτόχρονα και πιο «άνετο» στο κράτημα του.

Το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος τώρα, πρέπει να είναι και το μοναδικό σημείο στο οποίο η εταιρεία έκανε κάποια σημαντική παραχώρηση για λόγους κόστους. Έτσι αυτό είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και όχι από αλουμίνιο, μια επιλογή που έχει σαν θετικό έστω το ότι διατηρεί χαμηλά το συνολικό βάρος του Redmi Note 7.

Ερχόμενοι τώρα στην μπροστινή πλευρά, αυτό που ξεχωρίζει φυσικά είναι η οθόνη του Smartphone, με την αρκετά μεγάλη διαγώνιο των 6.3 ιντσών. Για να το πετύχει αυτό, και να διατηρήσει τις εξωτερικές διαστάσεις σε λογικά επίπεδα, η XIaomi έχει επιλέξει την λύση του Notch, που όμως είναι ιδιαίτερα μικρό και φιλοξενεί ουσιαστικά μόνο την μπροστινή κάμερα.

Αντίστοιχα, ο χώρος κάτω από την οθόνη, είναι λίγο μεγαλύτερος, και πάλι όμως μέσα στα πλαίσια του τι θεωρείται αποδεκτό σε ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας τιμής. Άλλωστε στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται και το απαραίτητο hardware που ενώνει την οθόνη με το υπόλοιπο Smartphone.

Σε κάθε περίπτωση, το Redmi Note 7 είναι ένα ιδιαίτερα εμφανίσιμο και ποιοτικό Smartphone, με την εταιρεία να έχει κάνει μεν την μετάβαση στη χρήση γυάλινης επιφάνειας στο πίσω μέρος, αλλά με σχεδόν απόλυτη επιτυχία στην υλοποίηση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights