Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P30 Lite Review : Η κορυφή στη μεσαία κατηγορία
p30 lite

Huawei P30 Lite Review : Η κορυφή στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

H παρουσία της Huawei στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού σε αυτή μπορεί να «προβάλει» τις συσκευές της που έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων της προτάσεων, με όσες αλλαγές είναι δυνατόν προκειμένου να μειώνεται η τιμή πώλησης. Αυτό που «μένει» όμως πάντα, είναι ο κορυφαίος σχεδιασμός, και τα υλικά κατασκευής, όπως και οι πιο σημαντικές και χρήσιμες δυνατότητες. Το P30 Lite είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτής της λογικής, αφού όπως δηλώνει ξεκάθαρα και η ονομασία του, αποτελεί την οικονομικότερη από τις τρεις συσκευές της σειράς P30. Το οικονομικότερη όμως εδώ δεν σημαίνει και «χειρότερο», αφού το P30 Lite διατηρεί την πολυτελή εμφάνιση, τον σχεδιασμό, και περισσότερα από τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων P30, ειδικά σε σύγκριση με την αντίστοιχη σειρά P20 πριν περίπου ένα χρόνο.

Σχεδιασμός.

Το πρώτο που αντιλαμβάνεται κάποιος όταν πιάσει για πρώτη φορά στα χέρια του το P30 Lite είναι ότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακά καλά κατασκευασμένο Smartphone. Η εταιρεία πάντα είχε μια πολύ καλή παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα, όμως αυτή τη φορά … ξεπέρασε τον ίδιο της τον εαυτό.

Το P30 Lite είναι ένας συνδυασμός από γυαλί στο μπροστινό και πίσω μέρος, με ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από αλουμίνιο στην πλαϊνή πλευρά του. Το πλαίσιο αυτό είναι μάλιστα βαμμένο στο χρώμα που είναι και το πίσω μέρος στις περισσότερες από τις χρωματικές εκδόσεις που είναι διαθέσιμη η συσκευή.

p30 lite

Στην πίσω πλευρά, ξεχωρίζουν οι τρεις διαφορετικές κάμερες, και μάλιστα η εταιρεία νιώθει δικαίως αρκετα υπερήφανή για την ανάλυση της βασικής από αυτές, που είναι στα 48ΜΡ, ώστε να το αναφέρει σε περιγραφή ακριβώς διπλα τους. Εδώ βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, αφού το P30 Lite ανήκει σε μια κατηγορία που προφανώς και δεν θεωρείται δεδομένη ακόμα η τοποθέτηση του κάτω από την ίδια την οθόνη.

Τέλος, η Huawei έχει μια πολύ καλή παράδοση στο να χρησιμοποιεί ξεχωριστούς χρωματισμούς σε αυτό το πίσω τζάμι των συσκευών της, που προσφέρουν μια όμορφη απόχρωση που διαφέρει από το συνηθισμένο. Η εταιρεία μας παραχώρησε το Smartphone σε ένα αρκετά εντυπωσιακό μπλέ χρώμα, που πετυχαίνει κατά τη γνώμη μας τον καλύτερο συνδυασμό εμφάνισης αλλά και σοβαρότητας.

p30 lite

Για την μπροστινή πλευρά τώρα, το P30 Lite καλύπτεται σχεδόν πλήρως από την οθόνη των 6.2 ιντσών, η οποία έχει το μικρό πλαίσιο γύρω της που θεωρείται πλέον δεδομένο στις μέρες μας. Υπάρχει ένα πολύ μικρό Notch στο πάνω μέρος της, που φιλοξενεί την μπροστινη κάμερα, και ακριβώς πάνω από αυτό, βρίσκεται η  γρίλια του ακουστικού.

p30 lite

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το P30 Lite έχει και LED ειδοποιήσεων σε αυτό το πολύ μικρό πλαίσιο, κάτι που αποτελεί ταυτόχρονα χρήσιμη προσθήκη, αλλά και τεχνικά «επιτεύγμα». Αντίστοιχα το πλαίσιο κάτω από την οθόνη είναι αρκετά μικρό ώστε να μην ενοχλεί, και σίγουρα αισθητά περιορισμένο ακόμα και σε σύγκριση με ακριβότερες αλλά παλαιότερες συσκευές της εταιρείας αλλά και του ανταγωνισμού.

p30 lite

Συνολικά το P30 Lite είναι από τις πιο compact συσκευές που μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία, κάτι στο οποίο συμβάλει και το περιορισμένο πάχος του. Το βάρος τώρα, είναι ακριβώς όσο «πρέπει», ώστε η συσκευή να μην είναι δύσκολη στη μεταφορά της, αλλά να προσφέρει και την αίσθηση ποιότητας και στιβαρότητας που καλώς ή κακώς καθορίζεται σημαντικά από αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights