Οι κατασκευαστές που θέλουν να διατηρήσουν ή και να αποκτήσουν ένα σοβαρό μερίδιο στην αγορά των Smartphones, γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία που έχει η μεσαία και η χαμηλή κατηγορία τιμής. Η Samsung από την πλευρά της, το «θυμήθηκε» με σκληρό τρόπο, όταν για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, οι συσκευές της σειράς J και Α του 2017 και του 2018 , είχαν πολύ χειρότερη πορεία στην αγορά από αυτή που ήθελε η εταιρεία. Αυτό όμως έχει αλλάξει σημαντικά με τη σειρά Galaxy A του 2019, που είναι και ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε τιμή πώλησης αλλά και σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Το οικονομικότερο μέλος της νέας σειράς που έρχεται επίσημα στη χώρα μας είναι το Galaxy A10, που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review μας.
Λίγους μήνες αφού η Samsung δήλωνε ότι δεν την ενδιαφέρει η κατηγορία κάτω από τα 200 ευρώ, έχει πλέον δύο διαφορετικές νέες συσκευές σε αυτή. Το Galaxy A20e και το Galaxy A10, που στα 169 ευρώ επίσημα στη χώρα μας, αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας εδώ και αρκετό καιρό.
Η Cosmote μας έδωσε για μια ακόμα φορά, τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Galaxy A10 στο μοναδικό 4G δίκτυο της. Ακόμα και σε ένα “απλό” Smartphone όπως και αυτό, τα πλεονεκτήματα της γρήγορης μεταφοράς δεδομένων, και της απροβλημάτιστης κάλυψης, είναι ορατά στην καθημερινή χρήση του.
Σχεδιασμός.
Είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος που έχει «μειώσει» το κόστος η Samsung, όταν πιάσει το Galaxy A10 στα χέρια του. Το Smartphone είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πλαστικό, που καλύπτει την πίσω επιφάνεια του, αλλά αγκαλιάζει και το πλαϊνό του μέρος.
Τα αμέσως ακριβότερα Galaxy A20e και Α40 είναι και αυτά κατασκευασμένα από πλαστικό, καλύτερης ποιότητας όμως, που δείχνει και διαφορετικό σε εμφάνιση, θυμίζοντας μια γυάλινη επιφάνεια. Το Galaxy A10 έχει μια ματ πλαστική επιφάνεια στο πίσω και πλαϊνό του μέρος, που είναι ουσιαστικά και η μοναδική παραχώρηση που έχει κάνει η εταιρεία στην κατασκευή του.
Το πίσω αυτό μέρος, φιλοξενεί την μια και μοναδική κάμερα του Galaxy A10 μαζί με το LED Flash της. Στην αριστερή κάτω γωνία βρίσκεται και το ηχείο του Smartphone, σε μια τοποθέτηση που η εταιρεία έχει να χρησιμοποιήσει αρκετά χρόνια πλέον, από την εποχή του Galaxy S5 και του Note 4.
Σε αυτό το σημείο, το ηχείο είναι εύκολο να το κλείσει κάποιος όταν ακουμπήσει το Galaxy A10 πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια, και να μειώσει ακόμα περισσότερο την ένταση του, που εξ αρχής δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλα το κόστος πώλησης, το Galaxy A10 δεν διαθέτει αισθητήρα αποτυπωμάτων. Παρότι για τα δεδομένα της Samsung αυτό είναι «λογικό», στην αγορά μπορεί να βρει κανείς αρκετές συσκευές του ανταγωνισμού με πολύ μικρή διαφορά σε κόστος (ακόμα και προς τα κάτω…) που έχουν κανονικά αισθητήρα αποτυπωμάτων.
Παρόλα αυτά, και το Galaxy A10 συνεχίζει να έχει κανονικά θύρα ακουστικών στο κάτω μέρος του, αφού η Samsung είναι από τις λίγες εταιρείες που μέχρι και σήμερα δεν την έχει αφαιρέσει καθόλου από τις συσκευές της.
Στην μπροστινή όψη τώρα, το μεγαλύτερο μέρος καταλαμβάνεται από την 6,21 ιντσών οθόνη, που παρότι είναι τεχνολογίας LCD, αποτελεί ένα από τα «δυνατά» χαρακτηριστικά του Galaxy A10.
Η Samsung έχει προσπαθήσει να διατηρήσει το πλαίσιο γύρω από αυτή σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα το συνολικό μέγεθος του τηλεφώνου να είναι ιδιαίτερα λογικό.
Στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει ένα μικρό Notch για την μπροστινή μόνο κάμερα, και ακριβώς πάνω από αυτή βρίσκεται η «γρίλια» του ακουστικού. Το Galaxy A10 όπως και όλες οι συσκευές της σειράς Α, δεν έχει ξεχωριστό LED ειδοποιήσεων.
Συνολικά ο σχεδιασμός του Galaxy A10 είναι ένας συνδυασμός από πιο οικονομικά υλικά, με αποκλειστική χρήση πλαστικού στην εξωτερική επιφάνεια του (εκτός φυσικά από την οθόνη). Η εμφάνιση θυμίζει παρόλα αυτά τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατόν, και τουλάχιστον κάνει το Galaxy A10 ένα σχετικά «όμορφο» Smartphone.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας