Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P Smart Z Review : Ξεχωρίζει χωρίς να κοστίζει

Huawei P Smart Z Review : Ξεχωρίζει χωρίς να κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Στην μεσαία κατηγορία τιμής, η Huawei έχει μια πολύ καλή παράδοση τον τελευταίο χρόνο, να «φέρνει» καινοτομίες και χαρακτηριστικά που συνήθως ανήκουν σε συσκευές που κοστίζουν περισσότερα χρήματα. Μετά το εντυπωσιακό Mate 20 Lite, το πολύ ανταγωνιστικό P Smart 2019 και φυσικά το P30 Lite με τις τρεις κάμερες του.

Πλέον, με το P Smart Z, η εταιρεία θέλει να φέρει δύο ακόμα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά στην μεσαία κατηγορία τιμής. Το πρώτο, και ουσιαστικά χρήσιμο, είναι η οθόνη με το σχεδόν ανύπαρκτο πλαίσιο, και το ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος. Μαζι με αυτή, έρχεται και μια ακόμα «καινοτομία», με την Selfie κάμερα που… εμφανίζεται από το εσωτερικό του, προκειμένου να αφήνει ολόκληρη την μπροστινή επιφάνεια διαθέσιμη για αυτή την οθόνη.

Στο Review που ακολουθεί, θα δούμε πως αυτά τα δύο χαρακτηριστικά αποδίδουν και στην πράξη, αλλά και τι άλλο προσφέρει το P Smart Z. Προφανώς και σε αυτή την κατηγορία τιμής, ένα Smartphone πρέπει να είναι πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση, κάτι που η νεα πρόταση της Huawei δείχνει να είναι.

Σχεδιασμός.

Το P Smart Z βασίζεται στην ικανότητα του να προσφέρει μια ιδιαίτερα μεγάλη σε μέγεθος οθόνη, και να είναι ταυτόχρονα όσο το δυνατόν πιο «μικρό» σε συνολικές διαστάσεις.

Η οθόνη αυτή έχει διαγώνιο 6.6 ιντσών, που την κάνει σημαντικά μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, ακόμα και για τα δεδομένα του 2019. Το πλαίσιο γύρω από αυτή, είναι εντυπωσιακά μικρό όμως, και είναι αυτό που συμβάλει στην διατήρηση των διαστάσεων σε πολύ καλά επίπεδα.

Για να το πετύχει αυτό η Huawei, και για να μην έχει η οθόνη και κανενός είδους Notch για την μπροστινή κάμερα, έχει επιλέξει μια μηχανική λύση που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει δημοφιλής καλώς ή κακώς. Η μπροστινή κάμερα του P Smart Z είναι κρυμμένη στο εσωτερικό του και… εμφανίζεται στο πάνω μέρος του όταν ο ιδιοκτήτης του θέλει να βγάλει μια Selfie φωτογραφία.

Σε πλήρη αντίθεση με σημαντικά ακριβότερες συσκευές που χρησιμοποιούν αυτή τη λυση για να εντυπωσιάσουν (και να ζητήσουν τα χρήματα που κοστίζουν…), στην περίπτωση του P Smart Z η Huawei φαίνεται να την έχει χρησιμοποιήσει απλά σαν λύση προκειμένου να προσφέρει μια τόσο μεγάλη οθόνη χωρίς «παρεμβολές».

Συνεχίζοντας με το υπόλοιπο Smartphone, το πίσω μέρος του είναι σημαντικά πιο… συνηθισμένο, και με καλή έννοια, θυμίζει τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας. Είναι μάλιστα κατασκευασμένο απο Gorilla glass, προκειμένου να προσφέρει την πολυτέλεια αλλά και την ποιότητα που θεωρείται πλέον δεδομένη.

Η μικρή διχρωμία στο πάνω μέρος της πίσω επιφάνειας είναι μια έξυπνη λεπτομέρεια, ενώ το Saphire Green χρώμα που είχαμε στα χέρια μας, ειναι εντυπωσιακό σε κάθε περίπτωση.

Χωροταξικά τώρα, οι δύο κάμερες είναι τοποθετημένες στην αριστερή πάνω γωνία, και αν μας ξένισε κάτι, είναι ότι το πλαίσιο γύρω τους είναι δυσανάλογα… μικρό για την συνολική επιφάνεια του P Smart Z. Στο κέντρο και λίγο πιο χαμηλά, είναι τοποθετημένος ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, που συνεχίζει την άριστη παράδοση που εχει η Huawei στη χρήση αισθητήρων με πολύ καλή ταχύτητα ξεκλειδώματος.

Στα πιο «τυπικά» τώρα, το P Smart Z έχει θύρα ακουστικών, κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο πλέον δυστυχώς ακόμα και στην μεσαία κατηγορία, και είναι θετικό που η Huawei συνεχίζει να την προσφέρει. Παρά το μεγάλο μέγεθος της οθόνης, αλλά και την σημαντικά μεγάλη σε χωρητικοτητα μπαταρία, το Smartphone έχει και λογικό βάρος, που δεν ενοχλεί στην καθημερινή μεταφορά του.

Αυτο που έχει σημασία, είναι ότι με το P Smart Z η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ακόμα συσκευή στην μεσαία κατηγορία που προσφέρει κάτι περισσότερο από τον ανταγωνισμό της. Έστω και αν μπορεί να βρει κανείς άλλες συσκευές με πολύ μικρό Notch για την μπροστινή κάμερα μέσα στην οθόνη ή ακόμα και την πιο ασυνήθιστη λύση της… τρύπας, μια οθόνη χωρίς τίποτα από τα δύο παραμένει πιο πρακτική. Η Pop up camera που βγαίνει από το εσωτερικό του, είναι ουσιαστικά ένα επιπλέον bonus.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights