Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A21s Review: Το “όνομα” μόνο, δεν πουλάει

Samsung Galaxy A21s Review: Το “όνομα” μόνο, δεν πουλάει

απο Kostas Gliatiotis

Πριν από αρκετά χρόνια πλέον, μόνο το όνομα της Samsung αρκούσε για να «εγγυηθεί» την επιτυχία ενός Smartphone ακόμα και στην μεσαία κατηγορία τιμής, παρότι σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν καλύτερο από τον ανταγωνισμό του. Η εποχή αυτή έχει περάσει προ πολλού πλέον όμως, και η εταιρεία έχει πάψει να μπορεί να «πείσει» με αυτόν τον  τρόπο τον υποψήφιο αγοραστή, σε μια κατηγορία τιμής όπου εταιρείες όπως η Xiaomi …. επικρατούν με σημαντικά καλύτερες συνολικά συσκευές.

Δυστυχώς για την Samsung, η πορεία αυτή δεν φαίνεται να αλλάζει (προς το παρόν), με την εταιρεία να συνεχίζει να παρουσιάζει συσκευές που για τα χρήματα που κοστίζουν, δεν πλησιάζουν κοντά στις επιδόσεις και την πραγματική καθημερινή απόδοση του ανταγωνισμού τους. Το Galaxy A21s που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου μας Review είναι το νεότερο «παράδειγμα» αυτής της προβληματικής παρουσίας για την Samsung στην κατηγορία συσκευών μέχρι  και 250 ευρώ. Μάλιστα, για να πετύχει την τιμή πώλησης των 249 ευρώ, η βασική έκδοση του Galaxy A21s έρχεται με μόλις 32GB αποθηκευτικού χώρου και 3GB μνήμης RAM, χαρακτηριστικά που δείχνουν να έχουν βγει από το παρελθόν.

Σχεδιασμός.

Είναι δεδομένο ότι προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος κατασκευής των συσκευών της στη μεσαία κατηγορία, η Samsung δεν έχει πολλές επιλογές για τα υλικά κατασκευής τους. Από τη στιγμή βέβαια που μέχρι και το Α71 που κοστίζει τα διπλάσια χρήματα από το Galaxy A21s, είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό σε αυτή την περίπτωση.

Η Samsung συνεχίζει να ονομάζει Glastic το υλικό που χρησιμοποιεί, σαν ένα «λογοπαίγνιο» προκειμένου να … πείσει ότι το πλαστικό αυτό έχει την εμφάνιση και την αίσθηση μιας γυάλινης επιφάνειας. Σε ότι αφορά την εμφάνιση, μέχρι ένα σημείο το πετυχαίνει, το σημείο αυτό είναι όμως η στιγμή που θα πιάσει κανείς στα χέρια του το Galaxy A21s και θα αντιληφθεί αμέσως ότι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.

Από το ίδιο πλαστικό είναι κατασκευασμένο και το πλαϊνό του μέρος, αν και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς θεωρείται δεδομένο σε σχεδόν όλες τις συσκευές της συγκεκριμένης κατηγορίας τιμής.

Στο πρακτικό κομμάτι, από την στιγμή που το Galaxy A21s δεν έχει AMOLED οθόνη, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων δεν μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτή. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του, και λίγο πάνω από το μέσο, σε ένα σημείο που είναι λίγο πιο δύσκολο να τον «φτάσει» κανείς αν δεν έχει λίγο μεγαλύτερο χέρι.

Αυτο που ενοχλεί περισσότερο όμως είναι το μικρό μέγεθος του συγκεκριμένου αισθητήρα, που δεν κάνει εύκολο να τον  βρει κάποιος με την αφή, ενώ δεν είναι και αρκετά… βυθισμένος σε σύγκριση με το πίσω πλαστικό μέρος. Η αξιοπιστία του παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική όπως και η ταχύτητα ξεκλειδώματος. Αυτό δείχνει ίσως με τον καλύτερο τρόπο, ότι τα αμέσως ακριβότερα Galaxy A41, A51 και A71 έχουν αισθητήρα ενσωματωμένο στην οθόνη τους, όχι για λόγους ευκολίας αλλά … εντυπωσιασμού.

Με δεδομένο το μέγεθος της μπαταρίας που έχει στο εσωτερικό του το Galaxy A21s, οι συνολικές του διαστάσεις είναι μάλλον ικανοποιητικές. Το πάχος του είναι λίγο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, ακριβώς όμως όσο χρειάζεται ώστε να το δικαιολογήσει κάποιος λόγω αυτής της μπαταρίας και χωρίς να ενοχλεί. Αν υπάρχει ένα θετικό της κατασκευής από πλαστικό, είναι ότι διατηρεί και το συνολικό βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, στο κάτω μέρος του το Smartphone έχει και υποδοχή για ακουστικά, μια δυνατότητα που πάντα είναι καλοδεχούμενη. Το μοναδικό του ηχείο βρίσκεται σε αυτό το σημείο, και παρότι η ένταση του είναι αρκετά υψηλή, η ποιότητα του είναι μάλλον μέτρια ακόμα και για ένα οικονομικό Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights