Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 20 Review: Κανένας λόγος ύπαρξης

Samsung Galaxy Note 20 Review: Κανένας λόγος ύπαρξης

απο Kostas Gliatiotis

Για σχεδόν 10 χρόνια, η σειρά Galaxy Note αποτελούσε με διαφορά  την κορυφή για την Samsung, σε τεχνικά χαρακτηριστικά, σχεδιασμό και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που μπορούσε να … φανταστεί κανείς. Πριν ένα χρόνο όμως, με την εμφάνιση δύο διαφορετικών μοντέλων στην σειρά, το Galaxy Note 10 Plus και το σημαντικά κατωτερο «απλό» Galaxy Note 10, η εταιρεία ξεκίνησε να ακολουθεί μια διαφορετική πολιτική. Αυτός που ήθελε το κορυφαίο και καλύτερο μοντέλο της σειράς, θα έπρεπε να πληρώσει ακόμα περισσότερα χρήματα από το συνηθισμένο, ενώ αυτός που ήθελε ένα ακριβό μεν, αλλά σε «λογικό» βαθμό, νεότερο μοντέλο της σειράς θα έπρεπε πλέον να κάνει παραχωρήσεις.

Ένα χρόνο αργότερα, το Galaxy Note 20 Ultra, που έχουμε ήδη γνωρίσει στο δικό του αναλυτικό Review, και το απλό πλέον Note 20, αποτελούν δύο Smartphone της ίδιας σειράς, με ακόμα περισσότερες διαφορές μεταξύ τους. Αυτό όμως που δυστυχώς δεν έχει αλλάξει, είναι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, με το μικρότερο Galaxy Note 20, να θεωρείται και το πιο οικονομικό  χωρίς σε καμία απολύτως περίπτωση να είναι φθηνό στα 999 ευρώ που πωλείται επίσημα στη χώρα μας.

Αν η τιμή αυτή όμως ήταν και το μοναδικό… πρόβλημα του Galaxy Note 20, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Samsung συνεχίζει την πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Όμως τα μειονεκτήματα του «οικονομικότερου» Galaxy Note είναι πολλά, σε σύγκριση με κάθε ανταγωνιστή του από άλλη εταιρεία. Το πιο «περίεργο» όμως είναι ότι για πρώτη φορά, η σειρά Galaxy S έχει δύο μοντέλα που είναι ταυτόχρονα πιο ακριβά αλλά και συνολικά καλύτερα Smartphones από το Galaxy Note 20.

Σχεδιασμός.

Παρότι είναι εύκολο να ξεκινήσει κανείς την περιγραφή του εξωτερικού σχεδιασμού του Galaxy Note 20 από την πλαστική κατασκευή του, με αυτή θα ασχοληθούμε στην συνέχεια, αφού «αξίζει» της δικής της ξεχωριστής (και αναλυτικής) περιγραφής.

Σε ότι αφορά τον ίδιο το σχεδιασμό, το  Galaxy Note 20 ξεχωρίζει άμεσα σαν ένα Smartphone κατασκευασμένο από την Samsung. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετικό, αν η κατασκευή αυτή, δεν θύμιζε ενοχλητικά τις συσκευές της σειράς Galaxy A της εταιρείας.

Σε ότι αφορά την ποιότητα συναρμολόγησης, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αρνητικό που να μπορεί να βρει κανείς στο Galaxy Note 20, όμως και εδώ αυτό είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο στην  κατηγορία τιμής που ανήκει. Η προσοχή που δίνει η εταιρεία στην λεπτομέρεια, είναι πάντα αξιοθαύμαστη, έστω και αν στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προσφέρει κάτι το διαφορετικό από το συνηθισμένο στην συνολική εμφάνιση του Smartphone.

Εργονομικά, δεν μπορεί επίσης να βρει κάποιος κάτι στραβό στο Galaxy Note 20, αφού όλα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο καθημερινά, ειδικά για ένα Smartphone με οθόνη 6.7 ιντσών. Το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό, με αποτέλεμα οι συνολικές διαστάσεις να μην το κάνουν ενοχλητικά μεγάλο ακόμα και για χρήση με το ένα χέρι.

Αν μπορεί να βρει κανείς κάτι θετικό στην πλαστική κατασκευή του, παρότι σαφώς και δεν πρέπει, είναι ότι διατηρεί αναμενόμενα και το βάρος του Galaxy Note 20 σε πολύ καλά επίπεδα. Φτάνοντας τώρα σε αυτή την κατασκευή από πλάστικό, είναι πραγματικά δύσκολο να βρει κανείς από που να … ξεκινήσει όταν θέλει να περιγράψει πόσο ενοχλητική και απαράδεκτη είναι. Ας κάνουμε όμως μια προσπάθεια.

Το Galaxy Note 20 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και στο πίσω αλλά και στο πλαϊνό του μέρος. Αυτό το κάνει «χειρότερη» κατασκευή ακόμα και από οικονομοικότερα Smartphones της εταιρείας, όπως το Galaxy S10 Lite και το Galaxy Note 10 Lite, που με το μεταλλικό τους πλαίσιο προσπαθούσαν έστω να δείξουν πιο πολυτελή, έστω και αποτυχημένα αφού ήταν επίσης κατασκευασμένα από πλάστικό στο πίσω μέρος τους.

Σε μια αγορά, που υπάρχουν Smartphones κατασκευασμένα από γυαλί και αλουμίνιο, με το μισό ή και ακόμα μικρότερο κόστος σε σύγκριση με το Galaxy Note 20, η επιλογή του πλαστικού είναι ενοχλητική  όταν μια εταιρεία «ζητάει» 999 ευρώ για ένα Smartphone. Πόσο μάλλον από την στιγμή που και η ίδια έχει διαθέσιμο στην αγορά ένα Smartphone με παρόμοια τιμή που έχει καλύτερη κατασκευή αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι είναι και συνολικά καλύτερο σε χαρακτηριστικά. Το Galaxy S20 Plus λοιπόν, με μια πολύ μικρή διαφορά σε κόστος, είναι σημαντικά καλύτερο Smartphone σαν σύνολο, και απορεί κανείς αν η Samsung απλά το … ξέχασε όταν σχεδίαζε το Galaxy Note 20 και όταν αποφάσιζε την τιμή πώλησης του.

Όμως ακόμα και αν αφήσει κανείς το θεωρητικό κομμάτι της πλαστικής κατασκευής στην άκρη, το Galaxy Note 20 δείχνει φθηνό και πλαστικό και στην πράξη. Ακόμα και αν η εταιρεία έχει επιλέξει μια «ματ» υφή για το πίσω πλαστικό, που το κάνει να είναι σαφώς πιο ευχάριστο στο χέρι, αρκεί κανείς να… χτυπήσει το πλαστικό αυτό με το δάχτυλο του για να ακούσει και να νιώσει τον «κούφιο» ήχο που παράγει μια πλαστική επιφάνεια.

Αν το Galaxy Note 20 ήταν κορυφαίο σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, θα μπορούσε κάποιος να προσπαθήσει να συγχωρήσει την πλαστική κατασκευή του σαν μια προσπάθεια από την εταιρεία να διατηρήσει το κόστος σε λογικά επίπεδα. Όπως θα δούμε όμως στην συνέχεια, το Smartphone είναι σαφώς κατώτερο των προσδοκιών αλλά και του ανταγωνισμού του και σε ΚΑΘΕ άλλο τεχνικό τομέα και όχι μόνο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights