Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple iPhone 12 Pro Review: Σχεδόν καλύτερο σε όλα

Apple iPhone 12 Pro Review: Σχεδόν καλύτερο σε όλα

απο Kostas Gliatiotis

Κάθε χρόνο, κάθε νέα σειρά iPhones από την Apple, αποτελεί ένα σημαντικό σημείο… καμπής στην αγορά των Smartphones. Η εταιρεία έχει το δικό της κοινό, που μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον, δικαίως προτιμά τα δικά της προϊόντα. Σε πλήρη αντίθεση όμως με την μέχρι σήμερα πολιτική της, η Apple παρουσίασε φέτος τέσσερα διαφορετικά νέα iPhone 12, το  καθένα με τις δικές του έστω και μικρές διαφορές. Το κορυφαίο iPhone 12 Pro Max ξεχωρίζει πλέον με περισσότερους τρόπους από το συνηθισμένο, και το αμέσως «μικρότερο» iPhone 12 Pro βρίσκεται στην…. Περίεργη θέση να μην διαφέρει από το απλό iPhone 12 όσο θα περίμενε κανείς.

Μέχρι να ακολουθήσει το αναλυτικό μας Review για το κορυφαίο iPhone 12 Pro Max (και κάθε ένα από τα υπόλοιπα νέα μοντέλα), στο συγκεκριμένο κείμενο θα γνωρίσουμε αναλυτικότερα το iPhone 12 Pro που είναι και το πρώτο ουσιαστικά που έφτασε στα χέρια μας.

Όπως ήδη αναφέραμε, το iPhone 12 Pro βρίσκεται σε μια «περίεργη» θέση, αφού δικαιολογεί τα επιπλέον χρήματα με πολύ συγκεκριμένες και όχι απαραίτητα σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με το απλό iPhone 12, ενώ διαφέρει σημαντικά από το κορυφαίο iPhone 12 Pro max από το οποίο δεν είναι και σημαντικά πιο οικονομικό.

Βέβαια, όπως και σε κάθε νέο iPhone έτσι και εδώ, οι έννοιες «οικονομικό» και «ακριβό», έχουν εντελώς διαφορετική σημασία, αφού ακόμα και το μικρότερο iPhone 12 Mini είναι ένα εντυπωσιακά ακριβό Smartphone αν το συγκρίνει κανείς με τα προϊόντα οποιασδήποτε άλλης εταιρείας.

Σχεδιασμός.

Η πρώτη και άμεσα ορατή αλλαγή που έχει κάνει η Apple σε όλα τα μοντέλα του iPhone 12 αφορά τον σχεδιασμό τους. Οι έντονες γωνίες στο πλαϊνό τους μέρος «χτυπάνε» αμέσως στο ματι, και ακόμα περισσότερο είναι αισθητές όταν τα κρατάει κανείς στα χέρια του.

Εδώ έχουμε και την πρώτη διαφορά του iPhone 12 Pro σε σύγκριση με τα δύο… οικονομικότερα μοντέλα, αφού το πλαίσιο αυτό είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και όχι αλουμίνιο. Η διαφορετική και πιο … στιβαρή αίσθηση που έχει το ατσάλι σαν υλικό, είναι άμεσα αισθητή στο χέρι, όπως είναι όμως και το σημαντικά μεγαλύτερο βάρος του.

Είναι γεγονός ότι το πλαϊνό αυτό μέρος γεμίζει εντυπωσιακά εύκολα με δαχτυλιές και κάθε είδους σημάδι από την επαφή με το χέρι μας. Παρόλα αυτά, παραδοσιακά η πλειοψηφία όσων έχουν κάποιο iPhone το έχουν μέσα σε θήκη, και αυτό δεν αποτελεί τόσο σημαντικό … πρόβλημα. Όμως αυτό σημαίνει ταυτόχρονα ότι χάνουν και την διαφορετική αίσθηση που αφήνει στο χέρι το ατσάλι, και μέχρι ένα σημείο το υλικό αυτό παύει να είναι κριτήριο για την επιλογή του iPhone 12 Pro.

Η πίσω επιφάνεια του iPhone 12 Pro τώρα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει ακριβώς την ίδια εμφάνιση με αυτή των αμέσως προηγούμενων iphone 11 pro και pro max. Η μοναδική  διαφορά έιναι και εδώ ότι πλέον είναι απόλυτα… επίπεδη, τονίζοντας τον «απόλυτο» αυτό χαρακτήρα του iPhone 12 pro, κάνοντας το όμως και εδώ ασυνήθιστο στην αίσθηση που αφήνει στο χέρι του ιδιοκτήτη του.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιήσει μια «ματ» σε υφή επιφάνεια για την γυάλινη πίσω επιφάνεια των iPhones, μια τάση που στην συνέχεια αντέγραψε σταδιακά και κάθε άλλη εταιρεία. Το πλεονέκτημα που έχει αυτή η επιλογή, είναι ότι δεν φαίνονται εύκολα και κάθε είδους σημάδια από την επαφή με το χέρι του ιδιοκτήτη του iPhone 12 Pro.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, η Apple φημίζεται για την προσοχή που δίνει στην εργονομία των συσκευών της. Τα πλήκτρα χειρισμού του iPhone 12 pro είναι στο σωστό ύψος για να μπορεί κανείς να το χειριστεί με το ένα χέρι με σχετική άνεση.

Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο και το μέγεθος συνολικά του ίδιου του Smartphone. Η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη σημασία κατά την παρουσίαση των iphone 12 στο ότι έχει μειώσει σημαντικά το μέγεθος που έχει το πλαίσιο γύρω από την οθόνη τους. Με αυτόν τον τρόπο έχει καταφέρει να «μεγαλώσει» την οθόνη του iPhone 12 pro στις 6.1 ίντσες, διατηρώντας τις συνολικές διαστάσεις του ίδιες με αυτές του αμέσως προηγούμενου iPhone 11 Pro.

Η Apple δυστυχώς συνεχίζει να θεωρεί ότι η σχεδιασμένη από την ίδια Lightning θύρα επικοινωνίας στο κάτω μέρος του iPhone 12 pro είναι η … καλύτερη λύση, παρότι η εταιρεία έχει υιοθετήσει πλέον το USB type-C σε κάθε νέο iPad και φυσικά τους φορητούς της υπολογιστές.

Τέλος, πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αντοχή των συσκευών της στο νερό και τη σκόνη. Παρότι τυπικά καλύπτει τις απαιτήσεις του ΙΡ68 προτύπου το iPhone 12 pro, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της εταιρείας, μπορεί να αντέξει σε βάθος έως και 6 μέτρων για μισή ώρα, βάθος που είναι … τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που ορίζει το ΙΡ68 πρότυπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights