Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 11 Ultra Review: Η κορυφή

Xiaomi Mi 11 Ultra Review: Η κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Η κορυφή στην αγορά των Smartphones δεν είναι κάτι που μπορεί να κατακτήσει εύκολα μια εταιρεία. Δεν αρκεί μια συσκευή της να έχει εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, πρέπει και στην πράξη όλα αυτά να συνδυάζονται σε μια αντίστοιχα κορυφαία εμπειρία χρήσης. Αυτό έγινε έντονα εμφανές πριν ένα περίπου χρόνο, σε Smartphone συγκεκριμένης Κορεάτικης εταιρείας, που έδινε πολλή περισσότερη σημασία στα νούμερα από ότι στην πράξη. Για την Xiaomi όμως αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό πλέον, και με συσκευές όπως τα Mi 10, Mi 10 Pro και το Mi 11 έχει αποδείξει ότι ξέρει πως να σχεδιάζει ένα πραγματικά κορυφαίο Smartphone.

Όταν ήρθε η ώρα λοιπόν να «δείξει» τι μπορεί να κάνει, το  αποτέλεσμα ήταν το Mi 11 Ultra, ένα Smartphone που όπως και αν το δει κανείς είναι καταπληκτικό από όλες τις απόψεις. Με αντίστοιχα υψηλή τιμή πώλησης όμως, το ερώτημα είναι αν όλα αυτά που υπόσχεται μπορεί να τα προσφέρει και στην πράξη. Με τρόπο που να δικαιολογεί την ύπαρξη του σαν μια καλύτερη πρόταση από το «απλό» Mi 11, αλλά και απέναντι σε έναν πολύ συγκεκριμένο ανταγωνιστή του.

Σχεδιασμός.

Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος αλλά ούτε και κάποιος λόγος, να προσπαθήσει να αποφύγει κάποιος να … σχολιάσει το πίσω μέρος του Mi 11 Ultra. Σε αυτό βρίσκεται ένα εντυπωσιακά μεγάλο και «ογκώδες» πλαίσιο που φιλοξενεί τις τρεις μοναδικές του κάμερες.

Εδώ μπορεί να πει κανείς ότι η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό αυτό, προκειμένου να κάνει ξεκάθαρο που ακριβώς στοχεύει το κορυφαίο της Smartphone.

Όμως εκτός του πλαισίου αυτού, το Mi 11 Ultra έχει κάτι ακόμα σχεδόν μοναδικό στην αγορά των Smartphones. Το πίσω μέρος του είναι κατασκευασμένο από κεραμικό, ένα υλικό με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα.

Η ανθεκτικότητα του είναι σαφώς υψηλότερη από αυτή μιας γυάλινης επιφάνειας, όσο καλό και αν έχει γίνει το Gorilla Glass σαν υλικό. Είναι επίσης και διαφορετική με ευχάριστο τρόπο, η αίσθηση που αφήνει στο χέρι, έστω και αν πιθανότατα οι περισσότεροι θα έχουν το Mi 11 Ultra μέσα σε μια θήκη για προφανείς λόγους.

Όμως εκτός όλων αυτών, η εταιρεία έχει δώσει σημασία και σε μικρές λεπτομέρειες που δεν προσέχει κανείς αρχικά. Το ακουστικό του Mi 11 Ultra λειτουργεί σαν δεύτερο ξεχωριστό ηχείο, και έχει στο πάνω μέρος του Smartphone μια ξεχωριστή έξοδο για τον ήχο. Αυτή η επιλογή κάνει την ένταση του ακουστικού/δεύτερου ηχείου σημαντικά πιο ισορροπημένη σε σύγκριση με το βασικό ηχείο στο κάτω μέρος του Smartphone. Η Xiaomi νιώθει υπερήφανη για την συνεργασία της με την Harman/Kardon στην ηχητική ρύθμιση των ηχείων αυτών, αν και εδώ το Mi 10 Pro πριν ένα χρόνο, προσέφερε ήχο με λίγο περισσότερο μπάσο.

Οι συνολικές διαστάσεις του Mi 11 Ultra είναι αυτές που… μπορούν να είναι με δεδομένη την μεγάλη οθόνη του, τις ακόμα μεγαλύτερες σε φυσικό μέγεθος κάμερες στο πίσω μέρος του και την μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του. Το βάρος του αρχικά θα ξενίσει κάποιους, αφού είναι υψηλότερο από το συνηθισμένο ακόμα και σε αυτή την κατηγορία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights