Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P20 Pro Review : Απλά το καλύτερο

Huawei P20 Pro Review : Απλά το καλύτερο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Στο P20 Pro η FullView 2.0 οθόνη όπως την ονομάζει η Huawei ξεχωρίζει αμέσως λόγω της ύπαρξης του Notch στο πάνω μέρος της, αλλά και χάρη στο πολύ μικρό πλαίσιο που υπάρχει συνολικά γύρω από αυτή. Ταυτόχρονα, είναι και τεχνολογίας AMOLED, και «ταιριάζει» απόλυτα στον τεχνολογικά, οικονομικά αλλά και κατασκευαστικά κορυφαίο χαρακτήρα του Smartphone.

Στις 6.1 ίντσες η ανάλυση των 2280 x 1080 pixels δεν θεωρείται απαραίτητα κορυφαία, όμως τουλάχιστον είναι αρκετά υψηλή ώστε η πυκνότητα των περίπου 408 Pixel ανά ίντσα να είναι αρκετά πάνω από το μέσο όρο. Η Huawei συνεχίζει να θεωρεί ότι οι οθόνες υψηλότερης ανάλυσης δεν προσφέρουν απαραίτητα κάτι επιπλέον σε καθημερινή χρήση, και ίσως υπό συνθήκες να έχει δίκιο. Η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε καθημερινή χρήση, και η υψηλότερη απόδοση σε παραγωγή γραφικών είναι σίγουρα δύο ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της χαμηλότερης ανάλυσης. Σίγουρα υπάρχουν και Smartphones του ανταγωνισμού, που παρότι προσφέρουν υψηλότερη μέγιστη ανάλυση, βγαίνουν από το κουτί τους ρυθμισμένα περίπου σε αυτή που έχει και η οθόνη του P20 Pro.

Χρωματικά τώρα, παρότι η οθόνη δεν κατασκευάζεται από την Huawei, είναι εμφανές ότι η εταιρεία έχει επιλέξει την δική της ρύθμιση στην συνολική απόδοση φωτισμού και χρωμάτων. Η οθόνη του P20 Pro είναι λίγο πιο «ζωντανή» και πιο έντονη χρωματικά σε σύγκριση με συσκευές κάποιας άλλης εταιρείας που χρησιμοποιεί συνήθως AMOLED Panels στις συσκευές της, μια διαφορά που την κάνει και ιδιαίτερα ευχάριστη στην καθημερινότητα.

Οι γωνίες θέασης είναι αναμενόμενα μεγαλύτερες από ότι είναι βολική η χρήση στην πράξη, και ο χρήστης του P20 Pro δεν πρόκειται να δει κάποια ορατή χρωματική αλλοίωση σε όλες τις δυνατές συνθήκες. ΟΙ διαθέσιμες ρυθμίσεις είναι περισσότερες και αναλυτικότερες από το συνηθισμένο, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις διαφορετικές ιδιότητες της AMOLED Οθόνης. Μια από αυτές προσφέρει την δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής του χρωματικού τόνου ανάλογα με τον φωτισμό και τις συνθήκες στον περιβάλλοντα χώρο. Θα μπορούσε πιθανότατα να απουσιάζει, μιας και θυμίζει συσκευή άλλου κατασκευαστή, και όταν ο ιδιοκτήτης του P20 Pro το αγοράζει, είναι απενεργοποιημένη κυρίως επειδή στην πράξη δεν λειτουργεί απαραίτητα «σωστά».

Το Notch τώρα, μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις, ή για την ακρίβεια ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ο χώρος δεξιά και αριστερά από αυτό να μην είναι διαθέσιμος για εφαρμογές. Αν το κάνει αυτό, σε αυτό το κομμάτι προβάλλονται μονίμως πληροφορίες για την κατάσταση του δικτύου, της μπαταρίας αλλά και η ώρα σε μαύρο φόντο, που στην AMOLED οθόνη φαίνονται αναμενόμενα εντυπωσιακά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης, ότι επειδή η οθόνη είναι πρακτικά ακόμα πιο «ψηλή» από το πλέον συνηθισμένο 18:9, ακόμα και κατά την προβολή βίντεο σε πλήρη οθόνη, το P20 Pro αποφεύγει να χρησιμοποιήσει την επιφάνεια αριστερά και δεξιά από το Notch και περιορίζεται ακριβώς κάτω από αυτό.

Η επιλογή ενός AMOLED Panel ταιριάζει σίγουρα στον χαρακτήρα που ήθελε να δώσει η Huawei στο Smartphone, και εκτός των άλλων, το κάνει και «ισάξιο» με δεδομένο το τι προσφέρουν οι κύριοι ανταγωνιστές της σε αυτά τα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights