Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J4 Plus Review : Ανάγκη για άμεση βελτίωση

Samsung Galaxy J4 Plus Review : Ανάγκη για άμεση βελτίωση

απο Kostas Gliatiotis

Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι η Samsung «χάνει» σταδιακά το μερίδιο που είχε μέχρι πριν λίγο καιρό στην μεσαία και ακόμα περισσότερο στην χαμηλή κατηγορία τιμής. Είναι όμως το ίδιο σίγουρο ότι η εταιρεία έχει … μετανιώσει για την αρχική της απόφαση να μην προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος σε αυτές τις κατηγορίες τιμής, που παρότι έχουν μικρό περιθώριο κέρδους, έχουν μεγάλες πωλήσεις σε αριθμό  συσκευών.

Η αρχική απόφαση της εταιρείας να φέρει στην Ευρωπαϊκή αγορά μόνο το Galaxy J6, άλλαξε αρκετά σύντομα και τα αμέσως επόμενα J6 Plus και j4 plus έρχονται και αυτά επίσημα πλέον και στη χώρα μας. Το j4 Plus που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review, είναι ουσιαστικά η οικονομικότερη πρόταση της Samsung, που όμως στα 199 ευρώ συνεχίζει να έχει ανταγωνισμό από οικονομικότερες συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Περισσότερο για να μην «αφήσει» αυτή την κατηγορία πλήρως, τουλάχιστον προς το παρόν, το J4 Plus έρχεται να προσφέρει ένα μικρό μέρος από αυτά που θεωρεί δεδομένο κανείς πλέον στα 200 ευρώ, το κάνει όμως με σημαντικές παραχωρήσεις σε άλλους τομείς όπως θα δούμε αναλυτικά στην συνέχεια.

Σχεδιασμός.

Όπως και το ελάχιστα ακριβότερο J6 Plus που έχουμε ήδη δοκιμάσει, το J4 Plus προσπαθεί να βρει μια «ισορροπία» στα υλικά κατασκευής του, προκειμένου να διατηρηθεί ανταγωνιστικό αλλά με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Η πλήρως μεταλλική κατασκευή των προηγούμενων Galaxy j5 και J7 2017 έχει πλέον μεταφερθεί στα ακριβότερα A6 και A6+, και στο J4 plus έχει «έρθει» η κατασκευή από γυαλί στο πίσω μέρος του.

Για να το πετύχει όμως αυτό η Samsung, επέλεξε να αφαιρέσει πλήρως κάθε είδους μέταλλο, με αποτέλεσμα το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Smartphone να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.

Αυτός ο περίεργος συνδυασμός γυαλιού με πλαστικό είναι κάτι ασυνήθιστο για την εταιρεία, και έχει επιλεχθεί προφανώς επειδή η Samsung αναγνωρίζει τι ζητάει πλέον το αγοραστικό κοινό. Μια γυάλινη επιφάνεια στο πίσω μέρος είναι πιο σημαντική από το πλαστικό πλαίσιο που στην πράξη δεν είναι κάτι που αντιλαμβάνεται το ίδιο άμεσα ο χρήστης στα χέρια του.

Για την μπροστινή επιφάνεια τώρα, είναι εμφανές ότι η εταιρεία έχει δώσει την μεγαλύτερη σημασία στην 6.0 ιντσών οθόνη του. Πρόκειται αναμενόμενα για ένα Panel με αναλογία πλευρών 18.5:9 όπως σε όλες τις συσκευές της εταιρείας, όμως είναι τεχνολογίας LCD, κάτι ασυνήθιστο ακόμα και σε αυτά τα χρήματα από τη Samsung.

Το πλαίσιο πάνω και κάτω από την οθόνη αυτή των 6 ιντσών δεν είναι τόσο μικρό όσο στις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, κάτι παρόλα αυτά λογικό και μάλλον αποδεκτό. Οι συνολικές διαστάσεις του Galaxy J4 Plus είναι λογικές για την κατηγορία του, ενώ στα θετικά πρέπει να αναφέρουμε και το πολύ χαμηλό του βάρος.

Η Samsung συνεχίζει δυστυχώς να θεωρεί ότι το LED ειδοποιήσεων είναι κάτι που ανήκει μόνο σε ακριβές συσκευές, μια άποψη με την οποία ευτυχώς δεν συμφωνούν οι ανταγωνιστές της.

Για τα δεδομένα της Samsung, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι κάτι που δεν υπάρχει σε ένα Smartphone των 200 ευρώ, κάτι που παρόλα αυτά μπορεί εύκολα να βρει κανείς σε συσκευές του ανταγωνισμού που κοστίζουν ακόμα και λιγότερα χρήματα. Σαν θετικό, θα πρέπει να αναφέρουμε την ύπαρξη της υποδοχής 3.5 mm για ακουστικά, κάτι που ευτυχώς η Samsung συνεχίζει να προσφέρει σε όλες τις συσκευές της.

Η προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Smartphone με χαμηλότερο κόστος είναι σε γενικές γραμμές επιτυχημένη, όμως με συγκεκριμένες παραχωρήσεις. Το μεταλλικό πλαίσιο της σειράς Galaxy J του 2016 έγινε μια πλήρως μεταλλική κατασκευή για τις συσκευές του 2017, και όλα αυτά για να επιστρέψουμε στην χρήση πλαστικού το 2018, έστω πλέον και με γυαλί στο πίσω μέρος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights