Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J4 Plus Review : Ανάγκη για άμεση βελτίωση

Samsung Galaxy J4 Plus Review : Ανάγκη για άμεση βελτίωση

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει κάνει η Samsung στο Galaxy J4 plus είναι η οθόνη με την οποία το έχει εξοπλίσει, μια αλλαγή όμως που δεν έχει γίνει προς το καλύτερο. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια πλέον, η Samsung χρησιμοποιεί LCD panel στις οικονομικότερες συσκευές της, προφανώς και εδώ για μείωση του συνολικού κόστους. Όπως και στο J6 Plus, έτσι και εδώ, η οθόνη έχει μειωμένη επίσης ανάλυση 1480 x 720 pixels,  που με 274 Pixel ανά ίντσα, έχει πλέον και οριακά αποδεκτή πυκνότητα και ποιότητα απεικόνισης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως και με την οθόνη του J4 Plus είναι ότι η εταιρεία δεν «έκανε τον κόπο» να τροποποιήσει την χρωματική παλέτα που χρησιμοποιεί και στις ακριβότερες συσκευές της, και δεν ταιριάζει σε αυτή την LCD οθόνη.

Οι εικόνες, τα βίντεο και το ίδιο το γραφικό περιβάλλον παρουσιάζονται με μια χρωματική ένταση που αντί να κρύβει, τονίζει τα μειονεκτήματα της LCD τεχνολογίας, δείχνοντας ότι η εταιρεία έχει πλέον… ξεχάσει πως να κατασκευάζει Smartphones με οθόνη αυτού του είδους. (Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το επίσης ιδιαίτερα οικονομικό J3 2017, που και πάλι είχε μια συνολικά καλύτερη LCD Οθόνη).

Με την επιλογή της LCD οθόνης, η Samsung επέλεξε να αφαιρέσει πλήρως και τις επιλογές προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης της οθόνης, μια μάλλον ατυχής επιλογή σε μια οθόνη που σίγουρα θα έπρεπε ο χρήστης να μπορεί να μειώσει την ένταση της προκειμένου να δείχνει λιγότερο “οικονομική”

Σαν μοναδικό θετικό χαρακτηριστικό μπορεί να αναφέρει κάποιος τον πολύ καλό και έντονο φωτισμό της οθόνης, που παρόλα αυτά στην μέγιστη ένταση του αλλοιώνει ελάχιστα την ένταση και την ζωντάνια των χρωμάτων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της οθόνης του J4 plus όμως είναι οι γωνίες θέασης, που είναι αρκετά περιορισμένες ακόμα και σε άμεση σύγκριση με ένα καλύτερης τεχνολογίας LCD panel, πόσο μάλλον με τις σαφώς ανώτερες AMOLED οθόνες της εταιρείας.

Η τιμή των 199 ευρώ είναι ελάχιστα χαμηλότερη από αυτή στην οποία πριν μερικά χρόνια η Samsung προσέφερε καλύτερης τεχνολογίας AMOLED οθόνη σε συσκευές όπως το J3 και το J5 του 2016. Στον βωμό της 18:9 αναλογίας πλευρών, της διαγωνίου των 6 ιντσών αλλά κυρίως του κόστους, η Samsung έχει κάνει μια επιλογή που σίγουρα θα «ξενίσει» πολλούς από τους χρήστες παλαιότερων συσκευών της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights