Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Y6 2019 Review : Η ομορφιά δεν κοστίζει

Huawei Y6 2019 Review : Η ομορφιά δεν κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Αναφερθήκαμε ήδη στην οθόνη του Y6 2019, και εδώ θα ασχοληθούμε περισσότερο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την απόδοση της. Η διαγώνιος της είναι όπως είπαμε στις 6.09 ίντσες (η εταιρεία θέλει να είναι «ακριβής» σε αυτό το θέμα…), ενώ η ανάλυση της είναι αναμενόμενη για αυτή τη κατηγορία, στα 1560 x 720 pixels. Η ανάλυση αυτή είναι το αντίστοιχο του 720p για οθόνες με μεγαλύτερο «ύψος» αφού αυτή του Y6 2019 έχει αναλογία πλευρών 19:9.

Το LCD Panel που έχει επιλέξει η εταιρεία, είναι ίσως από τα καλύτερα που έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία τιμής τα τελευταία χρόνια. Η χρωματική του απόδοση είναι κοντά στο άριστο που μπορεί να περιμένει κανείς σε αυτές τις συσκευές, ενώ θετική εντύπωση μας έκανε και ο έντονος φωτισμός. Μάλιστα ακόμα και στη μέγιστη ένταση του, δεν αλλοιώνει σημαντικά την απόδοση των χρωμάτων της οθονης, κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε επίσης σαν ένα θετικό στο Smartphone.

Οι γωνίες θέασης είναι αναμενόμενα περιορισμένες, σε σύγκριση με πιο ακριβές οθόνες, και πάλι όμως όχι όσο θα περίμενε κανείς σε αυτό το κόστος. Η χρωματική αλλοίωση είναι αρκετά περιορισμένη, και μόνο η αντανάκλαση από το τζάμι της οθόνης είναι αυτή που «ενοχλεί», και πάλι όμως μέσα στα πλαίσια του αποδεκτού.

Για την προσαρμογή της χρωματικής απόδοσης, η οθονη του Y6 2019 προσφέρει μόνο την χειροκίνητη επιλογή μέσα από ένα χρωματικό «Panel» και όχι προκαθορισμένα σετ ρυθμίσεων. Το μενού αυτό υπήρχε σε παλαιότερες συσκευές της εταιρείας, και προσφέρεται για περιορισμένο εύρος ρυθμίσεων. Παρόλα αυτά, υπάρχει κανονικά η δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους προβολής, και γενικότερα όλου του περιεχομένου, αλλά και συγκεκριμένα για την γραμματοσειρά. Η δεύτερη επιλογή είναι χρήσιμη για όσους δεν θέλουν ιδιαίτερα μεγάλα εικονίδια και σχήματα στην οθόνη τους, θέλουν όμως πιο ευανάγνωστο και μεγάλο σε μέγεθος κείμενο.

Το μέγεθος και η πραγματική απόδοση της οθόνης του Y6 2019 είναι κάτι που ακόμα δεν θεωρείται δεδομένο από όλες τις προτάσεις στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Smartphone. Ειδικά από συγκεκριμένες εταιρείες, έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν συσκευές που ακόμα και με λίγο μεγαλύτερο κόστος από τα περίπου 170 ευρώ, προσέφεραν σημαντικά χειρότερη οθόνη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights