Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Y6 2019 Review : Η ομορφιά δεν κοστίζει

Huawei Y6 2019 Review : Η ομορφιά δεν κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Εκτός από κορυφαίες συσκευές στην High end κατηγορία τιμής, η Huawei προφανώς γνωρίζει ότι υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, που ενδιαφέρεται για συσκευές σε σημαντικά χαμηλότερη κατηγορία τιμής.

Για αυτό ακριβώς το κοινό, και ειδικά για το νεότερο σε… ηλικία, η εταιρεία έχει σχεδιάσει τη σειρα Y, που αποτελείται από προτάσεις με ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά, σε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική τιμή πώλησης. Η Huawei έφερε στη χώρα μας το Y7 2019 σαν την πρώτη συσκευή της σειράς για τη νέα χρονιά, ενώ τώρα ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσει το νεότερο μέλος αυτής, με την ονομασία… Y6 2019.

Απευθυνόμενο σε όσους αναζητούν μια ακόμα πιο οικονομική πρόταση, το νέο Smartphone της εταιρείας έρχεται με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θεωρεί δεδομένα πλέον κάποιος και σε αυτή την κατηγορία, και μερικές «εκπλήξεις» που δεν θεωρούνται το ίδιο συνηθισμένες.

Σχεδιασμός.

Για την εξωτερική εμφάνιση του Y7 2019 η Huawei έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες επιλογές που αποτελούν θετικά στοιχεία σε κάθε περίπτωση. Το πίσω μέρος του Smartphone είναι κατασκευασμένο από πλαστικό μεν, το οποίο όμως έχει την εμφάνιση και την «υφή» του γυαλιού, προκειμένου να δείχνει πιο όμορφο, και να είναι πιο ευχάριστο στο χέρι του ιδιοκτήτη του.

Η πίσω αυτή επιφάνεια φιλοξενεί αποκλειστικά την μια κάμερα που διαθέτει το Y6 2019, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση δεν διαθέτει αισθητήρα αποτυπωμάτων, μια παραχώρηση που έπρεπε να γίνει προκειμένου να μειωθεί το συνολικό κόστος. Η απλότητα αυτή στο πίσω μέρος πιθανότατα θα εκτιμηθεί πάντως από μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, αφού ειδικά στο μαύρο χρώμα της συσκευής που είχαμε στα χέρια μας, το Y6 2019 απευθύνεται και σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας που θέλει απλά μια συσκευή για να… κάνει τη δουλειά του.

Αυτό που  έχει περισσότερο ενδιαφέρον όμως είναι η μπροστινή όψη του Y6 2019, για την οθόνη που βρίσκεται σε αυτή, αλλά και για το αρκετά μικρό πλαίσιο γύρω της. Πάντα με κριτήριο το ότι μιλάμε για ένα Smartphone που θα κοστίζει αρχικά περίπου 170 ευρώ στη χώρα μας, το πλαίσιο αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από το συνηθισμένο, στις τρεις τουλάχιστον από τις τέσσερις πλευρές του. Στο κάτω μέρος που τεχνικά είναι απαραίτητο να είναι λίγο μεγαλύτερο, η εταιρεία έχει τοποθετήσει το λογότυπο της, ώστε το Y6 2019 να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν δική της δημιουργία.

Στο πάνω μέρος της οθόνης όμως υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον, αφού η Huawei έχει επιλέξει μια λύση που ακόμα δεν συναντάμε εύκολα σε αυτή τη κατηγορία. Υπάρχει μόνο μια  μικρή εγκοπή (notch) στο κέντρο της οθόνης, που φιλοξενεί την μπροστινή κάμερα, ενώ το πολύ μικρό πλαίσιο ακριβώς πάνω από αυτή, περιέχει το ακουστικό του Y6 2019. Εδώ υπάρχει και μια πολύ έξυπνη λεπτομέρεια που έχουμε δει και σε άλλες συσκευές της εταιρείας, αφού η γρίλια για το ακουστικό, περιέχει και το πάντα χρήσιμο LED ειδοποιήσεων. Σαν επιπλέον θετικό θα αναφέρουμε εδώ, ότι το LED αυτό υποστηρίζει διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με το είδος της ειδοποίησης.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός και ειδικά η κατασκευή του Y6 2019, θυμίζουν συσκευή με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος, και αυτός ήταν προφανώς και ο στόχος της Huawei. Η εταιρεία θέλει να προσφέρει ένα πολυτελές Smartphone, ακόμα και για αυτούς που δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Το μικρό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, κάνει το Y6 2019 ένα πολύ περιορισμένο σε διαστάσεις τηλέφωνο, ειδικά με δεδομένη και την διαγώνιο  των 6.09 ιντσών της οθόνης του. Το ίδιο ισχύει και για το συνολικό του βάρος αλλά και πάχος, που διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και το κάνουν πιο εύκολο στη μεταφορά του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights