Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 10 Review : Ευχάριστα ασυνήθιστο
Xperia 10

Sony Xperia 10 Review : Ευχάριστα ασυνήθιστο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

H ασυνήθιστα ψηλή οθόνη του Xperia 10, έρχεται με μια αντίστοιχα μοναδική ανάλυση, που καλύπτει το μεγαλύτερο της ύψος. Έτσι το Panel που έχει χρησιμοποιήσει η εταιρεία έχει ανάλυση 2520 x 1080 pixels, ενώ προφανώς είναι τεχνολογίας LCD.

Η ανάλυση του είναι περισσότερο από απλά ικανοποιητική για το είδος χρήσης που προορίζει το Smartphone η εταιρεία, ενώ και η χρωματική απόδοση της οθόνης είναι αρκετά καλύτερη από το μέσο όρο. Παραδοσιακά η Sony επιλέγει να «ρυθμίζει» τις οθόνες των συσκευών της μέ τέτοιο τρόπο, ώστε να παράγουν έντονα και ζωντανά χρώματα. Η οθόνη του Xperia 10 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, χωρίς όμως να φτάνει στο όριο της υπερβολής.

Στο μενού των ρυθμίσεων υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής της απόδοσης αυτής, ανάμεσα σε μια «φυσιολογική», έντονη και πολύ έντονη λειτουργία. Για την δυνατότητα αυτή χρησιμοποιείται μια Mobile έκδοση της Bravia Engine που έχει δημιουργήσει η Sony για τις τηλεοράσεις της. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά… ευχάριστο για την προβολή ταινιων και φωτογραφιών, όμως για το ίδιο το γραφικό περιβάλλον είναι προτιμότερη το κανονικό χρωματικό προφίλ.

Ένα παραδοσιακό μειονέκτημα των οθονών της Sony Mobile, που προέρχεται από αυτή την πολύ ζωντανή απόδοση τους, είναι η λίγο μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, αντανάκλαση του φωτισμού όταν προβάλλεται μαυρο χρώμα. Χωρίς να φτάνει στο σημείο να ενοχλεί, είναι ένα ορατό φαινόμενο που δεν συναντά κανείς εύκολα πλέον σε LCD οθόνες .

Προς τιμήν της εταιρείας πάντως, η οθόνη του Xperia 10 έχει πολύ καλές γωνίες θέασης, πολύ κοντά στο μέγιστο που μπορεί να πετύχει ένα Panel αυτού του είδους και σε αυτό το κόστος. Αυτο που έχει σημασία πάντα, είναι ότι η οθόνη είναι σχεδιασμένη για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο, την προβολή ταινιών.

Εκτός αυτού, η οθόνη είναι τελικά ιδιαίτερα βολική και για την ανάγνωση μεγάλων κειμένων, αφού μπορεί να «χωρέσει» περισσότερο κείμενο σε κάθετη διάταξη, κάτι που μειώνει το πόσο συχνά πρέπει να κάνει Scroll προς τα κάτω ο ιδιοκτήτης του Xperia 10.

Όσο ασυνήθιστη και αν είναι αρχικά η οθόνη, είναι πολύ εύκολο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εκτιμήσει κάποιος τα πλεονεκτήματα που προσφέρει με την διαφορετική αναλογία πλευρών της. Για την προβολή βίντεο, το μοναδικό … πρόβλημα είναι ότι μέχρι στιγμής το περιεχόμενο σε αναλογία 21:9 είναι σημαντικά περιορισμένο, ειδικά σε Online υπηρεσίες όπως το Youtube και το Netflix.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights